• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROSEL – hibrizi cu GENETICĂ ROMÂNEASCĂ. Cinci HIBRIZI NOI DE ARDEI, ușor de comandat pentru LEGUME CU GUST!

    agrointeligenta.ro -

    Dorind cu adevărat să vină în sprijinul cultivatorilor și consumatorilor din România cu creații adaptate atât condițiilor pedoclimatice locale dar adaptate și cerințelor consumatorului român, AGROSEL investește continuu în activatea de ameliorare folosind atât tehnici moderne cât și specialiști cu multă experință în domeniu.

    Noile creații AGROSEL asigură cultivatorilor stabilitatea producției, adaptabilitate la condițiile din România, toleranță/rezistență la agenții patogeni specifici și nu în ultimul rând garantează readucerea gustului adevărat, de legume românești.

    “Suntem conștienți că este nevoie de încredere pentru a testa inițial, apoi folosi pe scară largă noii hibrizi de legume obținuți în România de AGROSEL. Prin munca noastră, dorim să oferim atât cultivatorilor cât și consumatorilor români ceea ce-și doresc de mult timp: relație de durată, susținere și încredere reciprocă. Hibrizii de ardei Traian F1, Napoca F1, Daciana F1, Potaisa F1, Iancu F1 creați de AGROSEL în ultimii ani sunt o dovadă a importanței pe care o acordăm acestei activități, iar noile realizări în domeniu confirmă acest lucru”, a declarat Széll Levente, directorul general al companiei.

    Traian F1 – unul dintre cei mai performanți hibrizi ai Companiei Agrosel

    Începând cu anul 2015, în vederea apropierii de cultivatori, AGROSEL organizează prezentări în cadrul cărora se dezbat nevoile producătorilor. Pe baza informațiilor strânse în urma acestor întâlniri și a informațiilor venite din teren, compania a prognozat direcția în care urmează să evolueze piața și prin cercetare a obținut următoarea generație de hibrizi oferind astfel o soluție românească cultivatorilor.

    Noutăți AGROSEL la ardei în 2018

    Ardei gras AS5-325 F1

    Ardeiul gras AS5-325 F1 are capacitate ridicată de fructificare

    Hibrid de ardei gras timpuriu de tip blocky. Plantele sunt compacte, viguroase și cu un sistem radicular foarte bine dezvoltat fapt ce le conferă o rezistență ridicată la stresul termic și hidric. Fructele sunt ferme, de culoare galben deschis, cu 4 lobi și cu o greutate medie de 140 -160 de grame. Are capacitatea ridicată de fructificare, uniformitate și o calitate deosebită a fructelor. Se recomandă atât petru cultura în sere și solarii, precum și în câmp deschis. Plantele sunt rezistente la Tobamovirus pathotype (Tm2).

    Ardei gras AS5-332 F1

    Hibridul AS5-332 F1 are tolerantă ridicată la putregaiul apical

    Hibrid de ardei gras timpuriu de tip blocky. Poate fi cultivat în spații protejate neîncălzite și în câmp deschis. Planta este compactă, generativă, având fructe uniforme, cu 3-4 lobi și cu un gust excelent. Fructele sunt mari, cu o greutate de 180 -200 grame cu pulpă groasă de 6-7mm și cu coacere din galben-verzui în roșu intens la maturitatea fiziologică. Fructele au un aspect comercial deosebit de plăcut. Hibridul are tolerantă ridicată la putregaiul apical. Plantele sunt rezistente la Tobamovirus pathotype (Tm2).

    Ardei conic AS6-282 F1

    Hibridul AS6-282 F1 are un gust dulce, plăcut

    Hibrid de ardei lung extratimpuriu de tip conic. Planta este compactă, cu un sistem radicular foarte bine dezvoltat și cu distanța scurtă între internoduri. Fructele sunt  uniforme, de culoare galben deschis și cu o lungime de 14-16cm. Greutatea medie a fructelor este de 120 -130 de grame. Gustul fructelor este dulce, plăcut. Prezintă toleranță ridicată la factorii de stres din perioada de vegetație. Este rezistent la Tomato spotted wilt virus (TSWV).

    Ardei gogoșar AS6-217 F1

    Hibridul AS6-217 F1 se pretează pentru culturi în câmp deschis și în solarii

    Hibrid de ardei gogoșar semitimpuriu cu creștere nedeterminată și cu internoduri scurte. Se pretează pentru culturi în câmp deschis și în solarii. Plantele sunt viguroase, cu un foliaj bogat și o capacitate ridicată de fructificare. Fructele sunt mari de 180 -190 de grame, uniforme, cu diametrul de 6,5/10 cm. Grosimea pulpei este de 5-7 mm, iar coacerea este în roșu aprins la maturitate fiziologică. Prezintă toleranță sporită la temperaturile ridicate din timpul verii. Este destinat atât pentru consum în stare proaspătă, precum pentru procesare. Este rezistent la Tobamovirus pathotype (Tm2) și Xanthomonas campestris pv vesicatoria (Xcv).

    Ardei lung AS5 – 419 F1

    Hibridul AS5 – 419 F1 este recomandat pentru consum în stare proaspătă

    Hibrid de ardei lung de tip kapia, timpuriu, cu un mare potential de producție, destinat cultivări în solarii și în câmp deschis. Plantele sunt viguroase, compacte, cu foliaj robust și cu internoduri scurte fapt ce conferă un bun echilibru plantei. Fructele sunt mari, uniforme, cu o lungime de 16-17 cm, iar greutatea medie este de 140 -160 de gr. Culoarea fructelor este verde deschis, cu coacere în rosu plăcut la maturitate fiziologică. Fructele se pot consuma atât în stadiul de verde deschis cât și de roșu, datorită gustului foarte bun. Se recomandă pentru consum în stare proaspătă. Prezintă toleranță ridicată la temperaturii ridicate și la Tobamovirus pathotype (Tm2).

    Pentru a cumpăra accesați magazinul online AGROSEL: http://www.shop.agrosel.ro/

    Despre AGROSEL

    AGROSEL este o afacere de familie, un antreprenoriat de mare de succes, înființat în anul 1998 , fiind  unul dintre cei mai importanți  producători, dar și amelioratori de semințe de legume din sectorul privat din România. Încă de la început, compania și-a propus să contribuie la redresarea sectorului legumicol din România.

    Compania are 90 de angajați, deține cea mai mare și automatizată platformă de prelucrare din industrie și cea mai modernă platformă de cercetare legumicolă din România, ambele situate în Câmpia Turzii.

    În prezent, AGROSEL derulează  mai multe programe de cercetare din resurse proprii. Astfel, de la an la an sunt lansate noi produse profesionale care sunt promovate și comercializate pe piața autohtonă.

    Astăzi, compania AGROSEL se bucură de omologarea, în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România, dar și de brevetarea a peste 150 de soiuri și hibrizi de înaltă performanță.

    Găsiți mai multe despre AGROSEL accesând: http://www.agrosel.ro/ (website oficial)


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Se schimbă vremea! Șefa ANM a anunțat de când vin ploile Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar