• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IADUL ALB! Anunțul făcut ASTĂZI de meteorologi! Ce se întâmplă cu VREMEA!

    Roxana Dobre -

    Anunț făcut astăzi – marți, 27 februarie, de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

    Viscolul, gerul și ninsoarea abundentă au pus stăpânire pe România iar meteorologii anunță că fenomenele meteo periculoase nu se opresc prea curând. Harta României este colorată în galben și portocaliu iar niciun județ nu se află momentan în afara codurilor meteo de avertizare.

    Momentan se află în vigoare nu mai puțin de nouă avertizări de vreme rea, valabile în toată țara. Despre primele cinci Agrointeligența-www.agrointel.ro a scris aici: GER ȘI VISCOL! Ce anunț a făcut ȘEFA ANM despre CUM VA EVOLUA VREMEA în zilele următoare!

    Patru avertizări meteo emise atăzi

    Prima avertizare de Cod Galben este valabilă în intervalul 27 februarie, orele 10.00 – 18.00. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

    Potrivit meteorologilor, în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări de 40…50 km/h, izolat mai mari în județele Brăila și Buzău, viscolind și spulberând zăpada.

    A doua avertizare de Cod Portocaliu are interval de valabilitate pe 27 februarie, orele 10.00 – 14.00, perioadă când vor avea loc intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată și troienită, vizibilitate scăzută în județele Constanța,Tulcea, Ialomița, Călărași.

    În intervalul menționat, în județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, zăpada depusă spulberată și troienită și vizibilitatea se va menține scăzută.

    A treia avertizare, de Cod Galben, este valabilă în interval 27 februarie ora 23.00 – 28 februarie ora 23.00 iar fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol;

    În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării. În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

    Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

    A patra avertizare meteo este de Cod Portocaliu și își va produce efectele în interval de valabilitate: 28 februarie, orele 06.00- 20.00 Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea;

    În intervalul menționat, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

    Atenție! În cazul Codurilor Galbene, fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

    De precizat că pentru avertizările meteor cu Cod Portocaliu, fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”