• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • LOCALITATEA ÎNGROPATĂ ÎN ZĂPADĂ! Troienele depășesc DOI METRI! Ce anunță meteorologii pentru ZILELE URMĂTOARE!

  Roxana Dobre -

  România, îngropată în zăpadă în ajun de Mărțișor! Mai multe județe ale țării sunt pur și simplu blocate de nămeți iar meteorologii nu au vești prea bune nici pentru perioada următoare!

  Autoritățile sunt în alertă mai ales pe partea de sud a țării, iar dintre localități, orașul Zimnicea din județul Teleormaneste printre cele mai afectate de căderile de omăt. Pe Facebook, pozele cu peisajele hibernale au început să apară încă de ieri, de la miezul-nopții. ”Zăpadă din belșug la Zimnicea Nămeții au atins 2 metri”, a scris Mihai Chirigiu pe grupul Furtuni România – Official Group. Iată și pozele care arată situația din județ:

  ”Vedeţi cele două maşini îngropate în zăpadă din imagine? Eu văd doar siluetele lor, dar nu pot să identific marca şi culoarea! Pur şi simplu, asta e magie cu iz hibernal!”, a mai scris altcineva.

  La Măgurele, Ilfov troienele depășesc 1 m

  Și în județul Ilfov zăpada depășește 1 metru, după cum spune Bogdan Petre, un alt membru al grupului Furtuni România – Official Group.

   

  Potrivit meteorologilor, vremea se va răci semnificativ în următoarele zile iar temperatura minimă va ajunge şi la minus 18 grade, vântul se va intensifica şi va amplifica senzaţia de rece şi va ninge.

  Astfel, începând de sâmbătă, ora 20:00, până duminică, la ora 8:00, temporar va ninge slab, se va depune strat de zăpadă în jurul a 2 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge temporar 45-50 km/h. Temperatura aerului va scădea până la o minimă de minus 6-minus 4 grade, iar vântul va amplifica senzaţia de rece.

  De duminică, ora 10:00, până luni, la 8:00, vremea va deveni deosebit de rece, chiar geroasă noaptea; temperatura maximă va fi de minus 5-minus 4 grade, iar cea minimă în jurul a minus 10 grade. Temporar va ninge, în intensificare în a doua parte a nopţii, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 40- 45 km/h, posibil 50-55 km/h noaptea, viscolind temporar ninsoarea şi amplificând senzaţia de rece. Stratul de zăpadă va măsura în medie 5-8 cm.

  Conform ANM, de luni, ora 10:00, până marţi, ora 8:00, valul de frig se va intensifica, va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, iar rafalele de vânt vor accentua senzaţia de rece. Ninsoarea va deveni abundentă, vântul se va intensifica până la viteze de 60-65 km/h şi va fi viscol. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de minus 9 grade, iar cea minimă va fi de minus 12-minus 10 grade.

  De marţi, ora 10:00, până miercuri, ora 8:00, valul de frig va persista şi va fi ger îndeosebi dimineaţa şi noaptea; temperatura maximă va fi minus 8-minus 6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a minus 15 grade. Va mai ninge, cu precădere în prima parte a zilei, dar atât ninsoarea cât şi vântul vor diminua în intensitate – rafalele vor mai atinge la începutului intervalului 35-45 km/h, apoi va deveni în general slab.

  Valul de frig va persista şi miercuri, până joi, la ora 8:00, iar gerul se va intensifica noaptea, când temperatura va coborî până la valori de minus 18-minus 16 grade; maxima termică nu va depăşi minus 8 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

  Surse: www.agerpres.ro; furtuni România – Official Group, www.meteoromania.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM emisă astăzi! Prognoza meteo pentru acest weekend! Alertă ANM emisă astăzi! Zonele cu vijelie, grindină și ploi ce vor depăși 40 l/mp! Vacă ucisă de fulger în timpul furtunii! Imagini șocante surprinse de fermier!

  Ultimele știri

  Incendiu la o mare fermă din România! Pompierii s-au luptat cu flăcările timp peste 24 de ore! Funcționarii APIA, scoși din comisiile de evaluare a secetei. Localizarea parcelelor – o problemă! CADASTRU GRATUIT 2020: Lista cu cele 261 de comune unde încep lucrările de cadastrare!

  Căutare în articole