Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

VESTE URIAȘĂ despre SPRIJINUL CUPLAT! Secretarul de stat DANIEL BOTĂNOIU, informații noi PENTRU FERMIERI!

Deicizie pentru subvenții, mai exact plata Sprijinului Cuplat schema pentru care fermierii primesc cele mai mari sume din toate măsurile derulate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Dumitru Botănoiu, a participat la cea de-a 55-a ediție a Salonului Internațional pentru Agricultură (SIA), ca urmare a invitației ministrului Agriculturii și Alimentației Publice din Republica Franceză, Stephane Travert, ocazie cu care a reiterat poziția României referitoare la PAC: neadoptarea măsurilor privind plafonarea plăților directe, menținerea sprijinului cuplat, susținerea tinerilor, a cercetării și a inovării.

La SIA 2018, pe 24 și 25 februarie 2018, Secretarul de Stat Botănoiu a avut mai multe întâlniri de lucru cu președinți ai diverselor asociații de profil pe teme de interes comun. Astfel, Daniel Dumitru Botănoiu s-a întâlnit cu: președintele Organizației Producătorilor de Semințe din Franța, președintele Organizației Producătorilor de Cereale și Oleaginoase și cu directorul general al Organizației Producătorilor Independenți de Vin, dar și cu președintele Federației Crescătorilor de Ovine din țara cocoșului galic.

În cadrul discuțiilor purtate cu aceștia, temele abordate au vizat problemele cu care se confruntă aceste sectoare de activitate: producerea de sămânță, creșterea ovinelor, piața funciară, piața și prețul produselor vegetale etc, dar și necesitatea colaborării între cele două state astfel încât producătorii agricoli din ambele țări să poată asigura hrană de calitate consumatorilor, simplificarea Politicii Agricole Comune, împărțirea corectă a valorii adăugate în sector.

Cu ocazia acestei deplasări, Secretarul de Stat Botănoiu a luat parte la seminarul la nivel înalt cu tema “Crearea și distribuirea valorii în sectorul agricol”, la sediul Ministerului Agriculturii și Alimentației din Paris, Franța, în cadrul căruia s-au dezbătut teme legate de starea generală a agriculturii și a alimentației.

La eveniment au participat peste 70 de miniștri ai agriculturii, secretari de stat, ambasadori din statele europene, dar și din Africa, Asia și America Latină. Obiectivul seminarului a fost acela de a găsi soluții și răspunsuri la întrebările legate de repartizarea echitabilă a valorii adăugate în acest domeniu, cu scopul îmbunătățirii statutului fermierilor.

Mai mult, s-au căutat formule noi pentru a răspunde așteptărilor consumatorilor, cât și pentru promovarea unei alimentații sănătoase, sigure și durabile. În cadrul celei de-a doua întâlniri, Secretarul de Stat Daniel Botănoiu a prezentat ”Programul tomate românești”, care a fost extrem de apreciat de către participanți.

Cea de-a 55-a ediție a Salonului Internațional pentru Agricultură (SIA), eveniment organizat anual la Paris, și-a deschis porțile sâmbătă, 24 februarie 2018 și va rămâne deschis până pe 04 martie 2018.

Evenimentul atrage anual circa 30.000 de specialiști din domeniul agricol și agroalimentar care au oportunitatea de a consolida și dezvolta noi relații comerciale. Tema SIA de anul acesta este: “Agricultura: o aventură colectivă”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Vestea uriasa era daca se plateau subventiile la toti fermierii nu pe sarite si se dau banii la cei mici cu sume mici dar se anunta numar de fermieri ceia ce este o strategie de imagine .Anuntul cu platile suna cam asa:Astazi sau avizat la plata 6500 fermieri ceia ce nu este totuna cu plata, peste 10 zile se anunta astazi sau emis ordine de plata pentru 1687 fermieri ,da ?si iar nu este totuna cu plata dar peste 5 -10 zile se anunta ca sau facut platile da ?dar nu ai banii maine ca nu sa putut procesa toate ordinile de plata , da ? si vestea cea buna e ca trebuie completate alte ordine de plata ca ale neplatite erau cu data de ieri .Si?nui asa ca e frumos ?faci planu ca platesti si tu maine si de fapt devii neserios cu partenerii .FRUMOS ?de ce sunteti oameni buni si fermieri ? stam acasa si asteptam .Oveste uriasa era daca se anunta sumele pentru sprijinu cuplat dar…..DL Ministru a plecat bine pe post dar sa oprit brusc caci nu a gasit frina din prima .Hai bafta la toti fermieri

  2. da da vestea cea buna era daca dadeati subventiile asa cum ati promis,incepe un nou an iar noi nici nu am vazut banii pe campania 2017,noi avem niste obligatii daca nu suntem penalizati,,,,,dar apia de cite ori nu au promis ca da drumu la banii fermierilor de la controlul teledetectie si pina la ora actuala nu am vazut nici un ban….

  3. Veste uriasa era daca acest articol prezenta o decizie a unui organism executiv national sau european, nu o simpla participare a unui secretar de stat la un salon de agricultura unde orice afirmatie ramane la stadiul de parere/vorbe.

Scrie un comentariu