Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ULTIMA ORĂ! APELUL ministrului PETRE DAEA pentru TOȚI FERMIERII!

Apelul ministrului agriculturii Petre Daea pentru toți fermierii din România. Șeful de la MADR a organizat astăzi – miercuri,  februarie, o conferință de presă în care a lansat un mesaj important pentru producătorii agricoli care beneficază de subvențiile APIA.

Îi rog pe fermieri ca începând de mâine, conform programărilor făcute la nivel județean și local de APIA, să se prezinte să depună cererile pentru a avea subevnțiile la timp și în toamnă, și în primăvara anului viitor. Trebuie să lucrăm pentru 2018, să depunem aceste cereri la timp, ca lucrurile să meargă mai bine decât anul trecut, având în vedere experiența anului și sistemul mai lesnicios creat la APIA local când fermierul se prezintă cu cererea și înregistrează rapid modificările ca procesul de încriere să fie mai rapid”, a spus ministrul Petre Daea.

Dacă pe data de 1 martie începe depunerea cererilor, pe 15 mai se încheie și folosesc aceleași cuvinte: se închid oblonele la APIA. Dacă vreun fermier, din diferite motive, nu ajunge să depună cererea ca ea să fie inserată în procesul de prelucrarea informațiilor, el rămâne în afara fdrepturlui, rămâne fără subvenție. Revin și spun că este obligatoriu ca fiecare fermier care primește o înștiințare de la lucrătorii din APIA să se prezinte acolo unde este chemat în intevalul orar stabilit, pentru a nu se crea aglomerații în sistem, cozi la centrlel locale, să nu pierdem nici unul dintre noi timpul”, a subliniat Petre Daea.

Acesta a arătat că, la fel ca și anul trecut, campania de depunere a cererilor nu va fi prelungită. Ea se desfășoară, conform legislației în vigoare, în perioada 1 martie-15 mai.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


14 comentarii

 1. Domnule ministru luati in serios cafastrarea terenurilor ca atunci va fi mult mai usor.De ce nu puneti presiune pe cei care trebuie sa puna piciorul in prag si sa se faca o data petru totdeauna cadastru ca sa nu mai luati inapoi putinii bani pe care ni dati cu taraita

 2. buna ziua, ce se intimpla cu fermierii care au fost la teledetectia si nu au primit subventia nici pina azi 02 martie 2018, nici avans nici lichidare, doar minciunile d lui ministru. Eu cu ce infiintez culturile, cu ce platesc dobinzile la banci cu ce d le ministru, cu minciuni? In toata mass media trimbitati ca s au platit subventiile pentru 2017, acum trebuie depuse cererile pentru anul viitor dar culturile cu ce bani le infiintam!!!

 3. Aș dori să îi pun o întrebare d-lui ministru Petre Daea. Ce poate face pentru a veni în sprijinul tinerilor care locuiesc în mediul rural, mai concret am un teren de 30 ari categoria de folosință este pășune e în vatra satului. doresc să-mi construiesc o casă și nu pot din cauza acestei legii stupide. Ajutați-ne și pe noi tinerii dar concret.

 4. De ce nu se trimite ceva oficial către fermieri, ce sumă trebuie să ia, cănd. Nu am luat nici un leu subvenție deși am lucrat terenul exemplar, am avut fânaț și la teledetectie l-au găsit pășiune, el fiind cosit la timp. La controlul pe teren l-au fotografiat, era coșit și îngrijit. Nu confruntă nimeni teledetecția cu ce au găsit funcționari APIA pe teren.

 5. Ce termene sa respectam daca totul e facut tocmainvers cheama intai pe (fermierii) mici cu 0,50 1 ha se deseneaza unde apuca iar noi cu sute de parcelute incercind ani la rind sa unim si noi sa facem agricultura ca la carte parcelele dar nu reusim ca ala cu 50 ari nu se da ca e incurajat el primeste banii la timp iar noi sintem chemati cind avem treaba pe cimp si la fiecare parcela e altul desenat aiurea sai caram pe oameni cu masina sai pozitionam noi corect cindsa facem asta si treaba noastra cine o face parca e facut intentionat nu te face sa te lasi pagubas de tot poate vede acest comentariu si cei ce au deciziile in maini nu e corec incotro ne indreptam.

  1. Este f.bine că îi cheamă mai întâ I pe fermierii mici,ptr. că ,în unele comune,fermierii mari,cu funcţii prin primării,au intrat prin abuz,peste terenurile micilor fermieri,fără a avea nici act de proprietate,nici contract de arendare,si astfel au comis infractiunea de tulburare de posesie.Asa a procedat fostul primar,de acum 5-10 ani,din com Movila Banului,jud Buzău. Iar fostul viceprimar,tot din aceeaşi perioadă, şi-a atribuit 100 ha din păşunea primăriei. Abuzuri peste abuzuri.Dar,probabil,or să răspundă în faţa justiției.

 6. Colegii care sint la control au dreptate daca ai intrat la control esti un om mort vinovat ca vecinul la fiecare bucatica a tras o brazda la tine , teledetectia nu vede culorile ,parca i verde parca i spre rosu pentru ca asa se vrea aia mari sa dispara doar ei platesc inpozite si controale draconice de la fisc aia mici nu platesc nimic pe ei incurajeaza ministru noi aia mari tinem bugetarii si tara in spate cit mai putem fara bani ani la rind el incurajeaza oaia care ne distrug si ne calca in picioare, cum a distrus tot cei rominesc ne termina si pe noi atit a mai ramas agricultura noi nu mai facem greva ca bugetarii sa mareasca salariile stam fara nici un leu din toamna si nu putem repara utilajele achizitiona ingrasaminte motorina etc lucram cu cine putem si ne-am distrus familiile sa continuam cumva sa putem plati darile si datoriile ce putem face sa inchidem portile si sa asteptam sa vina fiscu dar nu stiu cum sa-i asteptam sai intrebam cuce ne-a ajutat statul roman ca avem mai multe organe de control decit zile intr-un an.

 7. Ca și anul trecut Dl. ministru MINTE…Conform legilor semnate de d-lui cererile de plata se vor putea depune și după data de 15 mai. Dacă este vorba de completări se pot face (fără penalizări) pana pe 31 mai, iar pt.cererile depuse după termenul limita se va aplica o sancțiune de 1%/zi pentru fiecare zi lucrătoare!
  Și anul trecut a fos EXACT la fel !!!

Scrie un comentariu