• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SEMINȚE GRATUITE 2018: Cum se comandă SOIURILE DE LEGUME ROMÂNEȘTI de la Asociația ECO RURALIS!

    Roxana Dobre -

    Veste bună pentru micii fermieri și cei pasionați de cultura legumelor cu gusti! Asociația Eco Ruralis anunță că începând de joi, 1 martie, a dat startul pentru comenzile la semințe oferite gratuit. Pasionații de grădinărit sau micii fermieri pot obține astfel semințe tradiționale, țărănești, de legume sau de plante aromatice. Cei interesați pot trimite cererile până la epuizarea stocului de semințe disponibile, a anunțat asociația Eco Ruralis – www.ecoruralis.ro.

    ”Cu mare bucurie, vă prezentăm cea de VI-a ediție a Catalogului Eco Ruralis de Semințe Țărănești pentru anul 2018! Cu toții, membri țărani și susținători, stagiari și voluntari, adică echipa Eco Ruralis, am pus multă pasiune și energie la realizarea lui și în acest an. Anul acesta, distribuția include 26 de specii de legume, flori și plante aromatice”, a transmis asociația, pe pagina proprie de Facebook.

    UTIL: CATALOGUL ECO RURALIS DE SEMINȚE ȚĂRĂNEȘTI ESTE DISPONIBIL AICI

    FORMULARUL DE COMANDĂ SE DESCHIDE DE AICI

    Foarte important! Pentru a comanda semințele, trebuie să consultați Catalogul de Semințe Țărănești al anului 2018, și să alegeți produsul de care aveți nevoie. Atenție însă! Puteți comanda MAXIM 5 varietăți (practic 5 plicuri) de semințe. Fiecare plic de semințe va conține între 10 și 40 de semințe, în funcție de specie, după cum urmează:

    Ardei: 20-25 semințe/plic; Bame: 10 semințe/plic; Busuioc: 20-30; Castraveți: 20-25; Cârciumărese: 20-30; Cimbru: 20-30; Cireșe de pământ (physalis): 20-30; Crăițe: 20-30; Dovleac: 10; Dovlecel: 10-20; Dragavei: 20-30; Gălbenele: 30-40; Lobodă: 30-40; Lufă (burete vegetal): 10; Mangold: 10; Măcriș: 20-30; Mărar: 20-30; Ochiul Boului: 20-30; Pătrunjel: 20-30; Roiniță: 20-30; Rucola: 20-30; Salată: 20-30; Spanac: 10; Ștevie: 20-30; Tomate: 20-30 și Vinete: 20-25.

    Cum se pot comanda semințele?

    În primul rând, comenzile se fac în baza Catalogului de Semințe Tradiționale Eco Ruralis 2018.

    a) ONLINE, prin Internet: dacă aveți Internet, vă rugăm să comandați semințele COMPLETÂND ACEST FORMULAR, publicat și pe website-ul asociației: www.ecoruralis.ro. Această metodă este de preferat pentru că ne ușurează munca.

    b) prin TELEFON, doar dacă NU aveți Internet: sunați la numărul asociației 0264.599.204 SAU 0742.623.942 (între orele 10:00 – 18.00). Vă vom informa ce varietăți avem disponibile în catalog, ne veți da datele dvs. pentru a completa formularul de comandă și apoi veți alege ce seminte doriți.

    c) DIRECT, la sediul asociației: dacă locuiți în sau lângă Cluj-Napoca și puteți veni la noi, vă așteptăm la sediul din strada David Francisc, nr. 10, ap. 5, în apropiere de Piața Mihai Viteazu (Luni – Vineri, între 10:00 – 17:30).

    Atenție! Asociația nu preia comenzi prin intermediul e-mail-ului. Formularul de comandă se completează cu atenție cu adresa completă și corectă. Menţionaţi codul seminţelor pe care doriţi să le comandaţi. Prin comanda dvs. de semințe țărănești Eco Ruralis, faceți primul pas spre a deveni un membru al asociației.

    Semințele sunt gratuite, iar costurile pentru trimiterile poștale în România și Republica Moldova sunt acoperite de Asociația Eco Ruralis.

    IMPORTANT! Plicurile vor fi trimise prin Poșta Română, trimitere simplă de aceea este foarte important ca adresa să fie scrisă corect și complet.

    Ce condiții vă asumați când primiți semințe de la Eco Ruralis?

    Primind semințe de la asociația Eco Ruralis, veți deveni membru sustinător al acesteia. Împreună cu semințele veți primi informații utile despre grădinărit și despre beneficiile de a fi membru Eco Ruralis. Dacă este posibil, asociația face apel la cei care comandă semințele să le distribuie mai departe după ce pot fi obținute din producție, și către alți țărani sau grădinari.

    Ce înseamnă să deveniți membru Eco Ruralis?

    Înainte de a comanda semințe de la Eco Ruralis, trebuie să fiți sigur că vă identificati cu principiile asociației. Eco Ruralis luptă pentru drepturile țăranilor și tărăncilor de a practica o agricultură la scară mică neindustrială, fără organisme modificate genetic și cu respect față de sănătatea consumatorului. Asociația are două categorii de membri: susținători și cu drepturi depline. Membrii susținători beneficiază de informații, semințe și pot lua parte la activități. Membrii cu drepturi depline sunt cei care produc hrana: țăranii și grădinarii. Acestor membri le este oferită posibilitatea de a se implica mai intens în activitățile asociației și de a coopera cu țărani din întreaga țară și din Europa, pentru un viitor mai bun al agriculturii.

    Atenție! Nu se percepe nicio taxă pentru niciun membru

    Eco Ruralis a fost înființată în aprilie 2009, în Cluj Napoca, reunind țărani din toate colțurile țării. Membrii Eco Ruralis sunt familii de țărani și persoane care susțin agricultura țărănească și ecologică din întreaga țară.

    Unii dintre cei mai cunoscuți cultivatori de legume din semințe tradiționale și păstrători ai acestor semințe naturale, nemodificate genetic, sunt Stela Zămoiu, din comuna Dâmbroca (județul Buzău) și Vali Cucu, din comuna Bălțătești (județul Neamț).

    CONTACT ECO RURALIS: Strada David Francisc, nr. 10, ap. 5, cod poştal 40010, Cluj-Napoca Tel./Fax: 0264 599 204; mobil 0742.623.942

    IMPORTANT: Comenzile se fac doar pe site-ul Asociației Eco Ruralis! Agrointeligența NU distribuie semințele, ci întreaga inițiativă aparține și este derulată de către Asociația Eco Ruralis. 


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate Subvențiile APIA în decembrie – plan de plăți și termene pentru fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii au de unde alege. Peste zece hibrizi de porumb sunt în oferta Rodbun și Fertillia Liviu Dobre, director general Agricover Holding: ”Ne place energia tinerilor care participă la programul Tineri Lideri pentru Agricultură” Fermierul Nicolaie Apopi a închis campania. Campania agricolă de toamnă