Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

Cum se aplică SANCȚIUNILE APIA pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Cum se aplică sancțiunile APIA pentru crescătorii de animale, dar și care este formularul care vă salvează de ”pedepsele” financiare aplicate prin APIA! Mare atenție la crotaliile animalelor! Este mesajul unui director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care explică atât modul în care se fac verificările în ferme, cât și cum se aplică sancțiunile pentur crescătorii de animale.

La animale, cererea se depune la APIA, dar verificarea o face Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru efective și Direcția Sanitar-Veterinară pentru înregistratrea acestor animale, pentru crotalierea lor”, vorbește despre structurile de control Emil Scurtu, directorul APIA de la Bistrița Năsăud.

Animalele trebuie să aibă crotaliui, câte unul în fiecare ureche. Există cazuri când animalul își pierde un crotaliu, dar fermierul are obligația să solicite duplicatul. Dacă animalele nu au crotalii, fermierii sunt sancționați. Dacă a solicitat duplicat, și poate prezenta formularul F3, nu este sancționat pentur că el a solicitat, dar nu i-a venit acel crotaliu și nu a putut-o monta în urechea animalului. Dacă se găsesc animale fără crotalii, în primul an se dă 5%, în al doilea an -10%, iar în al treilea an 15% sau chiar mai mult, iar sancțiunea se aplică pe toată exploatația. Primește și sancțiunea și nu ia nici plata”, a declarat pentru TimpIOnline.ro directorul bistrițean al APIA.

Emil Scurtu a arătat că ”au fost cazuri când avea formularul F3 și tot au fost penalizați. Noi i-am sfătuit să facă o contestație”.

 

1 comentariu

  1. Dar cei care nu mai au nici coadă nici ureche de bovină și iau ANTz de ani de zile …?Sunt curioasă cum se stabilește cuantumul pe cap de bovină pentru ANTZ?Cunosc un caz în care nu a depus cerere pentru că a crezut că dacă a fost înregistrată în 2013 cu bovinele intră la plată din oficiu. Întrebarea mea este -ce se întâmplă cu acești bani pentru că teoretic animalele figurează pentru plată.Daca tot nu-i finalizat controlul administrativ se mai poate face ceva? Deține 14 bovine și are 81de ani.

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!