Ştiri agricole

COTIZAȚIA PROFESIONALĂ pentru FERMIERII cu peste 5 HECTARE – un proiect inițiat de Federația Națională PRO AGRO

Legea pentru instituirea unei cotizații profesionale agricole aplicate fermierilor! Un proiect inițiat de Federația Națională PRO AGRO și pe care organizația îl face cunoscut în forma de dezbatere publică.

Producătorii agricoli sunt invitați să contribuie la definitivarea actului normativ care, mai apoi, să devină lege și să se aplice pentru toți fermierii din România care trec de un anumit prag de suprafață și/sau efectiv de animale.

Fermierii care depun anual cerere unică de plată pentru suprafaţă agricolă și/sau animale declarate au obligația de a completa odată cu cererea unică și cererea prin care își exprimă opțiunea de a nominaliza Organizația Profesională/Interprofesională reprezentativă beneficiară a acestei cotizații profesionale agricole”, se mai arată în proiectul PRO AGRO.

Iată comunicatul integral transmis de către PRO AGRO redacției Agrointeligența – www.agrointel.ro:

Federația PRO AGRO a inițiat elaborarea unui proiect de act normativ intitulat “Legea pentru instituirea unei cotizații profesionale agricole aplicate fermierilor pentru finanțarea asociațiilor profesionale membre ale unor organizații profesionale/interprofesionale reprezentative din sectorul agroalimentar”, în vederea asigurării finanțării predictibile a mediului asociativ.

Demersul nostru vine în contextul nevoii unei reprezentări consistente a intereselor fermierilor din România, atât la nivel național, cât și european. Numai în acest mod mișcarea asociativă din agricultură poate să conducă la asigurarea creșterii competitivității fermelor și industriei alimentare din România.

Mecanisme de finanțare asemănătoare sunt adoptate și în alte țări membre ale Uniunii Europene, cel mai relevant caz fiind Franța. În consecință, considerăm că Parlamentul României ar trebui să își asume acest proiect de act normativ, astfel încât fermierul român să fie cu adevărat reprezentat la masa negocierilor, fie în România, fie la Bruxelles.

Demersul Federației PRO AGRO este susținut și de către Asociația Producătorilor de Porumb din România, motiv pentru care apelăm la sprijinul presei agricole pentru a-l face cunoscut și, eventual, pentru a primi observații și propuneri de îmbunătățire a textului inițial, pentru a determina puterea politică din Parlamentul României să îl transforme în lege.

Document util – PROIECT: Legea pentru instituirea unei cotizații profesionale agricole aplicate fermierilor pentru finanțarea asociațiilor profesionale membre ale unor organizații profesionale/interprofesionale reprezentative din sectorul agroalimentar


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Pai nu plăteam noi destul? Impozite, înregistrări de contracte, arenda si câte si mai câte acum trebuie sa plătim si niște trântori care ce sa facă? Sa se plimbe pe munte si la mare cu banii nostrii sub pretextul de formari profesionale si tot felul de nimicuri! Bai da o ideie cum sa obținem niște fonduri sa ne irigam terenurile fără sa ne unim in organizații imposibile de mii de ha nu va vine in cap, chiar numai pe luat bani degeaba, niște consultări regionale cu fermierii sa se vadă nevoia fiecăruia in parte, idei de astea nu va vin?

Scrie un comentariu