Creșterea animalelorŞtiri agricole

TRANSMISIE LIVE: PRIMII PURCEI GRATIS ajung într-o GOSPODĂRIE DIN JUDEȚUL SIBIU!

Ministrul Agriculturii lansează programul de susținere a raselor Bazna și Mangalița

LIVE VIDEO - Ministrul Agriculturii lansează programul de susținere a raselor Bazna și Mangalița, la Sibiu. Detalii aici: https://goo.gl/HK4aZ3

Publicată de Ora de Sibiu pe Marţi, 6 martie 2018

Ministrul Agriculturii Petre Daea a dat startul programului guvernamental cu purcei gratis din rasele Mangalița și Bazna. Primul transfer de suine are loc în județul Sibiu.

Transmisia LIVE de la fața locului este realizată de ehipa publicației Ora de Sibiu.

38 de purcei livrați către beneficiar

Primii purcei din Programul de susţinere a raselor de porci autohtone Mangaliţa şi Bazna au fost livrați oficial astăzi, marți – 6 martie, chiar în prezența ministrului agriculturii Petre Daea. Astfel, programul a fost lansat oficial în județul Sibiu, în satul Nou, comuna Roșia unde ministrul este prezent iar un furnizor din zonă a livrat unui crescător din satul Bradu un număr de 38 de purcei.

”O să îi spun crescătorului că are obligația de a crește animalele într-un regim furajer specific acestei rase și să țină mereu legătură cu Direcția Sanitar Veterinară astfel încât să fie verificat și să mențină sănătatea animalului. Am început astăzi la Sibiu pentru că am avut materialul biologic dar se vor face și din alte locații unde eu nu voi mai fi prezent. Vreau prin dvs, presa,  să transmit tuturor care vor să intre în program că nu putem da purcei pentru toate solicitările în acest an dar urmărim etapă cu etapă să le satisfacem aceste cerințe”, a arătat Daea la Sibiu.

Purcelusii din rasele amintite vor fi transportati de către furnizorul înscris în Program unui crescator aflat la 20 km, respectiv în satul Bradu.

Reaminim că pentru a beneficia de acest program, crescătorii de porci trebuie să îndeplinească mai multe condiţii de eligibilitate, printre care: să deţină exploataţii înregistrate/autorizate sanitar veterinar, să încheie un contract cu un procesator sau cu altă persoană juridică, să primească cu titlu gratuit un număr par de purcei, minim 2 şi maxim 10, de la un procesator sau de la o altă persoană juridică, cu care are încheiat contract.

Deja de la demararea programului au fost înregistrați 5.094 de crescători interesați să primească gratuit suinele, 5.000 de procesatori care să achiziționeze purceii crescuți până la greutatea de 130 kilograme. Singura problemă rămâne la furnizorii de purcei în prezent fiind identificați doar 188 de doritori.

Citiți totul despre acest program în următoarele articole:

START pentru PROGRAMUL CU PURCEI GRATIS! Unde și cum SE DEPUN CERERILE pentru suine MANGALIȚA ȘI BAZNA!

Programul cu PORCI GRATIS pentru GOSPODĂRIILE POPULAȚIEI. Ce informații oficiale a transmis MINISTRUL PETRE DAEA!

PORCI GRATIS 2018. Unde te înscrii în programul cu purcei din RASELE MANGALIȚA ȘI BAZNA

PROGRAMUL pentru PURCEI GRATIS – PE MASA GUVERNULUL! Fermierii vor avea 90 DE ZILE PENTRU ÎNSCRIERE!

ULTIMA ORĂ! Guvernul A APROBAT PROIECTUL pentru PURCEI GRATIS MANGALIȚA ȘI BAZNA!

PURCEI GRATIS 2018. Tot ce trebuie să știi despre PROGRAMUL CU MANGALIȚA ȘI BAZNA!

REȚETA DE FURAJARE pentru porcii MANGALIȚA ȘI BAZNA. Cum se pot îngrășa PURCEII PRIMIȚI GRATIS!

1 comentariu

  1. felicitari si sper sa fie bine pt TOTI!,Inainte de a taia porci,ar putea onor Ministru sa promoveze si taierea din aberatiile legislative! Oare remorca cu care au plecat purceii ,IN PREZENTA MINISTRULUI,avea autorizatie DSVAdeTRANSPORT SI PROPRIETARUL ATESTAT?….

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!