Creșterea albinelorFonduri europeneŞtiri agricole

FONDURI EUROPENE pentru APICULTURĂ! Anunțul autorităților despre BANII PENTRU STUPINE!

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) sprijină, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), investiții în sectorul apicol.

De la demararea Programului și până în prezent, AFIR a încheiat peste 2.100 de contracte de finanțare care au ca obiect investiții apicole. Valoarea totală a contractelor de finanțare este de 47,86 milioane de euro. Până în prezent, AFIR a efectuat plăți de 35,5 milioane de euro beneficiarilor proiectelor din apicultură.

Deși există un Program tematic pentru acest sector, respectiv Programul Național Apicol, cei interesați pot obține finanțare și prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 pentru a dezvolta investiții în domeniul apiculturii. Aceștia au la dispoziție mai multe linii de finanțare pentru a-și dezvolta proiectele apicole, dintre care 2 submăsuri sunt cu sprijin 100% nerambursabil, mai precis submăsura dedicată instalării tinerilor fermieri, submăsura 6.1 și cea pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3”, a menționat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Astfel, cele mai multe investiții apicole au fost finanțate prin intermediul submăsurii 6.3 (Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici), pentru care AFIR a semnat 1.502 decizii de finanțare în valoare de 22,5 milioane de euro. De asemenea, prin submăsura 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri), AFIR a încheiat 600 de contracte de finanțare cu o valoare de peste 24 de milioane de euro. Restul proiectelor au fost contractate prin intermediul submăsurilor 4.1 (Investiții în exploatații agricole) și 4.2 (Sprijin pentru investiții în prelucrarea, comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole) cu o valoare cumulată de aproximativ 1,3 milioane de euro.

2 comentarii

  1. Pai daca puteti faceti dumneavoastra dosarele pentru accesarea fondurilor.Ca sa vedeti cit de “usor”este sa faceti un proiect.Acei 10% despre care faceti vorbire nu sunt din buzunarul dumneavoastra ci de la UE .Doar nu vreti ca o societate de consultanta sa munceasca de-a moaca pentru dumneavoastra.

  2. Care stupine care albine ca de la accesarea fondurilor incepe tragedia sint conditii neeligibiletrebue intii sa ai bani dupa care ei iti returneaza datoria iar cei ce fac asa zisele dosare consultanti pe linga onorariu mai vor exact precum camatari 10 la suta din suma pe care o ei .

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!