Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

BIOSTIMULATOR pentru plante: 10 motive pentru care FERMIERII FOLOSESC AMINOSOL!

VEZI GALERIA | 3 POZE

Compania LEBOSOL, partenerul de top al fermierilor pentru nutriția foliară a plantelor, comercializează încă din anul 1985 un îngrăşământ foliar pur organic cu peste 55% aminoacizi – AMINOSOL® – care, după o multitudine de experienţe practice, a trezit un mare interes atât pentru cultura mare cât și pentru horticultură, viticultură sau pomicultură.

AMINOSOL® este un biostimulator pentru plante, ce conţine 22 de aminoacizi diferiţi şi peptide (56-58%), corespunzând la 9% N (110,7 g/N/l) azot organic. Este un îngrăşământ biologic, OMOLOGAT pentru agricultura ecologică, folosit la scară largă în toată Europa.

Pentru producerea AMINOSOL® se utilizează exclusiv hidrolizat de proteină de origine animală, care ar putea fi folosit și la producția unor produse alimentare. Proteinele brute utilizate pentru producerea AMINOSOL® sunt ideale pentru nutriția plantelor. Inițial, aceste proteine sunt insolubile în apă. Printr-un proces enzimatic, care exclude deteriorarea materialului biologic sensibil și conservarea tuturor ingredientelor valoroase pentru AMINOSOL®, acestea sunt transformate într-o formă solubilă și disponibilă pentru plante.

Hidrolizatele proteice se obțin prin 2 metode: hidroliză chimică sau enzimatică. Între acestea există totuși o diferență majoră care se resfrânge negreșit asupra plantelor. Hidroliza chimică face uz de temperaturi foarte ridicate (138°C), determinând hidroliza necontrolată a proteinelor, eliberarea a numeroși aminoacizi și distrugerea unora importanți (ex: triptofanul). Hidroliza enzimatică presupune utilizarea de enzime proteolitice la temperaturi de max. 60°C iar hidrolizatele enzimatice rezultate conțin mai puțini aminoacizi liberi dar mai multe peptide solubile precum și aminoacizi termolabili, ca triptofanul.

Aminoacizii se pot forma ca izomeri L și D, dar numai izomerii tip L sunt metabolizați de către plante. D-aminoacizii NU sunt direct asimilabili de către plante. Deoarece hidroliza enzimatică are loc în condiții de temperatură mai scăzută și pH neutru, hidrolizatele produse pe cale enzimatică au un conținut mai ridicat de L-aminoacizi. Prin urmare, este deosebit de important de menționat faptul că toți aminoacizii din componența AMINOSOL® sunt de tip L-aminoacizi.

10 motive pentru care fermierii aleg AMINOSOL®

1. Poate fi aplicat în oricare stadiu de vegetație, este uşor de asimilat de către plante și foarte eficient. Furnizează elemente naturale constitutive și stimulează formarea celulelor.
2. Influenţează pozitiv activitatea enzimatică şi scurtează procesele biochimice din interiorul plantei.
3. Creşte capacitatea de absorbție a frunzelor, activează dezvoltarea sistemului radicular şi creşte stabilitatea transportului de substanţe nutritive în plantă.
4. Stimulează dezvoltarea sănătoasă a plantelor în fazele inițiale, formarea florilor și a fructelor și creşte rezistenţa generală a plantelor.
5. Conține microelemente chelatate, care sunt ușor și rapid asimilate de plantă.
6. Aprovizionează planta cu azot uşor disponibil, hrăneşte organismele din sol și este complet biodegradabil.
7. Reduce stresul după tratamentele fitosanitare (ex: erbicidarea) și asigură astfel nivelul de producție.
8. Menține microelementele în soluție, acționează ca agent de tamponare a pH-ului și optimizează compatibilitatea substanțelor active cu apa.
9. Umectează mai bine frunza și conferă soluției de stropit o aderență maximă pe frunză.
10. Îndepărtează animalele sălbatice și rozătoarele, prevenind astfel daunele provocate de acestea.

Doza de aplicare a AMINOSOL® prin stropire foliară este în general de 1-3 l/ha însă, în funcție de cultură, doza poate fi configurată conform necesităților și numărului de aplicări.

Pentru informații personalizate cu privire la aplicarea AMINOSOL® vă rugăm să contactați echipa LEBOSOL®. Datele de contact se pot regăsi pe site-ul www.lebosol.ro/Contact.

AMINOSOL® – Adevărata fericire pentru plante!

12 comentarii

 1. Doresc sa plantez niste meri care apartin soiurilor vechi romanesti. As vrea sa stiu cu ce tip de ingrasamant i-as putea ajuta sa se prinda mai repede si la ….”sigur!” Chiar nu as vrea sa-i pierd. Fiind din Piatra NEAMT as vrea sa stiu la ce farmacie/magazin, gasesc produsul recomandat.Cu multumiri anticipate.
  L.Stoleru.

  1. Prin procedeul de hidroliza enzimatica se obtin:
   1 aminoacizii intregi, sunt acei aminoacizi pe care planta ii foloseseste in procesele fiziologice , fiind hrana gata preparata.
   2 fragmete de aminoacizi , care in momentul aplicarii nu se reconstruiesc cu partea lipsa fiecaruia. Acestia nu sunt utilizati de catre planta.

  1. Buna ziua,

   Va multumim pentru intrebare. In primul rand dorim sa facem o precizare. Peptidele sunt lanturi de aminoacizi nu fragmente, acestea reprezentand etapa intermediara dintre aminoacizi si proteine. Ca si raspuns la intrebarea dvs. mentionam ca toti aminoacizii din biostimulatorul Aminosol sunt 100% disponibili pentru plante, asadar de tip L, intrucat sunt obtinuti printr-un procedeu de hidroliza enzimatica, asa cum este explicat mai in detaliu si in articolul de mai sus.

   Toate cele bune,
   Lebosol Romania.

 2. Stimate domn,

  Pe langa functiile principale de biostimulator, reductor de stres după aplicarea tratamentelor fitosanitare, furnizor de azot uşor disponibil pentru plante si stimulant pentru dezvoltarea sistemului radicular, produsul Aminosol are si functiile de adjuvant si repelent. Functia de adjuvant este distincta fata de caracteristica lui ca repelent.
  Daca aveti experienta in domeniu, sigur ati mai intalnit produse pe baza de aminoacizi la care ati observat caracteristica de adjuvant.
  Fiind un produs pe baza de aminoacizi de origine animala, caracteristica lui de repelent survine dupa o perioada de macerare. Astfel, in momentul aplicarii, produsul Aminosol va avea un miros suportabil pentru oameni. Intr-adevar, daca produsul se lasa 10 zile la macerat, atunci mirosul degajat de acesta va deveni foarte greu de suportat pentru oameni.
  Recomandarea noastra este a se lasa 2 zile la macerat impreuna cu apa, intr-o proportie de 1-1.

  Va asteptam oricand si cu alte intrebari. Va multumim pentru interesul acordat!

 3. Sa inteleg ca functioneaza ca adjuant? Este un adjuvant, contine aminoacizi, si indeparteaza animalele salbatice. Cum le indeparteaza? Vrajeala cu miros degajat care nu le place animalelor? Pai atunci omul cum va suporta mirosul de a lucra cu aceasta substanta

 4. Buna ziua,

  Va rugam sa accesati link-ul http://agrointel.ro/aminosol-2018.pdf derulati pana la a 5-a pagina si veti putea vedea un tabel cu toti aminoacizii continuti de produsul Aminosol cat si ponderea lor in gr./100 gr de proteine. Daca mai aveti intrebari sau nelamuriri, echipa Lebosol va sta cu mare drag la dispozitie pe adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina noastra de
  Facebook: Lebosol Romania. In speranta ca v-am raspuns la intrebare, va uram o zi frumoasa!

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!