• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ATLANTIS FLEX – noul erbicid BAYER. Cum acționează în COMBATEREA BURUIENILOR LA GRÂU!

    Andreea Elefterie -

    ATLANTIS FLEX este noutatea acestui an de la Bayer. Erbicidul dedicat combaterii buruienilor graminee în culturile de cereale păioase a fost lansat oficial în cadrul conferinței organizate pe 8 martie, la București, și la care au participat fermieri importanți din toată țara.

    În deschiderea evenimentului, Pascal Cassecuelle, directorul general al Bayer pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, a subliniat atenția pe care compania o acordă competitivității și sustenabilității fermelor, două condiții ce pot asigura succesul agriculturii românești.

    Potențial de creștere a producției de grâu cu 50%

    25% din populație depinde de agricultură în România. Lumea are nevoie de România. România este a șasea cea mai mare putere agricolă din Europa și va fi a cincea după Brexit. Randamentele românești pentru grâu și porumb sunt cu 40, până la 50% mai mici decât media europeană. Dar România ar putea crește producția de cereale cu 50%. Și să exporte la fel de mult grâu cât Germania. Acest lucru ar fi posibil dacă se vor face investițiile necesare în infrastructură și educație, dar și dacă tehnologiile rămân disponibile pentru a produce cantitățile și calitatea necesare”, a spus directorul Bayer România.

    Pascal Cassecuelle este Directorul General al Bayer România

    Vedem două condiții pentru succesul agriculturii românești: competitivitatea și sustenabilitatea. Bayer este dedicat ambelor. Tehnologiile noastre ajută fermieirlor să își păstreze randamentul, dar și să producă alimente sigure și de înaltă calitate. Tehnologiile noastre sunt printre cele mai reglementate din lume, iar produsele care sunt puse pe piață ajung la fermieri în medie abia după 11 ani de la crearea moleculei. Până atunci se investesc aproape 250 de milioane de euro pentru ca produsele noastre să îndeplinească cerințele de reglememntare, inclusiv standardele de mediu și de siguranță umană. La Bayer, toți angajații au o pasiune comună pentru știință și agricultură. Ca și companie știm că alimentele provin dintr-o fermă, nu dintr-un raft. Credem în agricultura modernă și durabilă. Și investim. Investim pentru a ajuta fermierii să facă diferența”, a vorbit Pascal Cassecuelle despre importanța pe care compania Bayer o acordă sprijinirii fermierilor.

    Erbicidul ATLANTIS FLEX este dedicat cultivatorilor de cereale păioase

    Din această muncă de cercetare pentru creșterea sustenabilă a producțiilor agricole a rezultat și cel mai nou erbicid de la Bayer, un produs dedicat combaterii buruienilor graminee din culturile de cereale păioase.

    Erbicidul ATLANTIS FLEX vine în sprijinul fermierilor care culturivă cereale păioase, oferindu-le acestora o tehnologie mult mai eficientă pentru combaterea buruienilor în post emergență. Noul erbicid de la Bayer este util în combaterea unei game largi de buruieni dicotiledonate din culturile de cereale, dar și a unor monocotiledonate anuale și perene.

    ATLANTIS FLEX are două substanțe active și tehnologia safener de la Bayer

    Ion Mutafa, Directorul de Dezvoltare al companiei Bayer este cel care a vorbit în detaliu despre noul produs ATLANTIS FLEX. Oficialul companiei și-a început prezentarea vorbind despre cele două subtanțe active ale erbcidului.

    Directorul de Dezvoltare al Bayer România, Ion Mutafa a prezentat fermierilor noul erbicid ATLANTIS FLEX

    Produsul ATLANTIS FLEX conține două substanțe active, mezosulfuron-metil și propoxicarbazon-sodiu. Mezosulfuron-metil este cea mai cunoscută și utilizată substanță activă în Europa de Vest pentru combaterea gramineelor din culturile de cereale păioase. Propoxicarbazon-sodiu, majoritatea dintre dumneavoastră îl cunoașteți, ați utilizat produsul Attribut, este un produs foarte eficient în combaterea buruienii Bromus. Și nu în ultimul rând mefenpirul, care este un safener care ajută la metabolizarea subtanțelor active în planta de cultură. Formularea acestui produs este o formulare granulată de tip WG”, le-a vorbit Ion Mutafa fermierilor despre substanțele active ale produsului Atlantis Flex.

    De precizat că ATLANTIS FLEX înglobează tehnologia safener Bayer, mefenpir dietil, care asigură cel mai înalt grad de selectivitate fără a compromite eficacitatea produsului asupra buruienilor și fără să afecteze cultura de cereale.

    Erbicidul ATLANTIS FLEX acționează încet, dar sigur!

    Erbicidul cu cea mai rapidă acțiune asupra gramineelor

    Cele două substanțe active din ATLANTIS FLEX acționează în mare măsură prin frunze și mai puțin prin rădăcină, în timp ce mefenpirul are rol în metabolizarea substanțelor în plante, toate acestea făcând ca ATLANTIS FLEX să acționeze într-o perioadă de timp scurtă, de o lună sau o lună și jumătate.

    Produsul ATLANTIS FLEX, deși este un produs care acționează încet, dar sigur, are acțiunea cea mai rapidă din toate sulfonidele ce acționează pe gramineele prezentate. În aproximativ o lună, o lună și jumătate, produsul își face complet treaba”, a explicat Directorul de Dezvoltare Bayer.

    Pentru a dovedi eficiența erbicidului ATLANTIS FLEX, au fost efectuate testări atât în România, cât și în afara țării. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, mai ales la nivelul utilizării produsului în ferme.

    Eficacitatea este foarte ridictă pentru toate gramineele importante. Pe lângă gramineele importante din culturile de cereale, produsul are o eficacitate foarte bună și pe dicotiledonatele anuale. Pentru completarea eficacității pe buruieni dicotile perene, recomandăm amestecul cu Sekator pentru a crește eficacitatea pe buruienile perene. ATLANTIS FLEX nu este un produs care rezolvă buruienile dicotile perene în culturile de cereale. (…) Acest produs a fost testat și în România, unde a avut o eficacitate bună și putem să-l recomandăm cu încredere”, a spus Ion Mutafa.

    Dozele recomandate pentru tratamentul cu ATLANTIS FLEX

    Erbicidul se folosește cu un adjuvant. Se recomandă Biopower

    În cadrul prezentării au fost aduse în vedere fermierilor și dozele omologate în funcție de culturi, dar și faptul că ATLANTIS FLEX trebuie folosit împreună cu un adjuvant.

    Culturile la care a fost omologat acest produs sunt grâul de toamnă, grâul durum, secară, triticale, grâul de primăvară. Este foarte important să urmăriți, să respectați dozele recomandate. Veți vedea că la secară și la grâul de primăvară dozele pe hectar sunt 0,2 kg/hectar, iar la grâu de toamnă, triticale, grâu durum putem merge până la 0,33 kg/hectar, în funcție de buruienile țintă pe care noi dorim să le controlăm. Ce este foarte important este că la acest produs trebuie să utilizați adjuvant și în cazul de față noi recomandăm adjuvantul Biopower în doză e 1 litru/hectar, în special în codițiile în care sunt destul de dificil de controlat buruienile, în special în condiții de secetă. Dozele sunt omologate în funcție de targeturi. Pentru iarba vântului și coada vulpii, dar aici este vorba despre coada vulpii sub formele sensibile, formele care nu au dezvoltat rezistență, recomandăm doza de 0,2 kg/ha. Pentru Brumus, Avena, coada vulpii, cea care este cu rezistență – sigur în România nu este dovedită încă rezistența la coada vulpii, ea nu este nici măcar o problemă în momentul de față, va trebui să ajungem la 0,33 kg/ha. Întotdeauna vă rugăm să utilizați Biopower”, a mai spus Ion Mutafa.

    Buruineile ce se combat cu ATLANTIS FLEX

    Erbicidul ATLANTIS FLEX se aplică primăvara

    Un alt aspect important în utilizarea produsului ATLANTIS FLEX este momentul aplicării care are loc primăvara începând cu faza de 2-3 frunze până la apariția celui de al doilea nod. Totodată, în alegerea momentului aplicării erbicidului se ține cont și de alte elemente, cum ar fi stadiul dezvoltării buruienilor, dar și de condițiile climatice

    Aplicarea produsului se face primăvara începând cu 2-3 frunze la cultura de cereale până la al doilea nod. Sigur că perioada optimă de aplicare este până la sfârșitul înfrățirii culturii de cereale. Este important și stadiul dezvoltării buruienilor. Cu cât buruienile sunt mai mici, cu atât produsul are o eficacitate mi bună și dumneavoastră feriți cultura, nu o expuneți buruienilor și aveți un impact pe producție mult mai mic. Dacă ne referim la culturile succesive, după aplicarea produsului ATLANTIS FLEX nu există nicio restricție de utilizare, de însămânțare a culturilor următoare, mă refer aici la rapița de toamnă și la grâul de toamnă. Nu trebuie făcute lucrări speciale pentru a urma aceste culturi după aplicarea produsului ATLANTIS FLEX”, a vorbit ion Mutafa.

    Recomandări speciale pentru perioadele de secetă

    În condițiile secetoase, de la momentul aplicării produsului Atlantis Flex până în momentul în care se seamănă rapița de toamnă – de exemplu, este o perioadă complet de secetă, nu a plouat deloc, se recomandă o arătură. Aici cantitatea de propoxicarbazon care ar putea genera remanență este foarte mică, este de 3 ori mai mică comparativ cu produsul Attribut și de aceea nu este nevoie lucrări speciale pentru a urma cu aceste culturi. De regulă, după aplicări de erbicide, în perioadele foarte secetoase din momentul aplicării până în momentul însămânțării, dacă nu plouă deloc este indicat a se face o lucrare mai bună a terenului înainte de semănat”, a subliniat reprezentantul Bayer.

    ATLANTIS FLEX se poate aplica pe culturi împreună cu alte produse

    Erbicidul ATLANTIS FLEX se poate aplica în combinații cu alte produse

    În cadrul prezentării s-a discutat și despre amestecurile care pot fi utilizate împreună cu erbicidul ATLANTIS FLEX, punându-se accent pe faptul că aplicarea unei combinații de produse după faza recomandată implică un risc de apariție a fitotoxicității.

    Referitor la amestecurile care pot fi utilizate în combinație cu produsul ATLANTIS FLEX, recomandăm Sekator pentru a completa dicotilele perene. De asemenea, puteți utiliza Buctrilul Universal, este un produs care completează controlul dicotilelor perene și în același timp este și un instrument foarte bun în managementul rezistenței, având alte substanțe active decât sulfoneice dacă ne referim la ATLANTIS FLEX sau Sekator. Cu siguranță, fungicidele care se aplică în tratamentul 1 și în special vorbim de Falcon Pro sau Nativo Pro, pot fi foarte bine asociate cu produsul ATLANTIS FLEX și aplicate până la al doilea nod al culturii. La orice aplicare de combinație de produse după faza recomandată a ATLANTIS FLEX vă angajați într-un risc pentru apariția fenomenului de fitotoxicitate la cultură. Nu în ultimul rând, aș menționa că ATLANTIS FLEX se poate combina foarte bine cu produsele Biscaya, Decis Expert în combaterea dăunătorilor în culturile dumneavoastră de cereale”, a adăugat expertul Bayer.

    Astfel, ATLANTIS FLEX a fost testat și se poate combina la aplicare cu următoarele produse:

    Pentru compatibilitatea cu alte produse decât cele menționate, fermierilor li se recomandă să ia legătura cu reprezentanții Bayer.

    Eficacitatea erbicidului ATLANTIS FLEX este net superioară

    Ion Mutafa și-a încheiat prezentarea despre noul erbicid ATLANTIS FLEX făcând un sumar al informaiilor transmise fermierilor din sală.

    Aș încheia prin a vă spune că ATLANTIS FLEX este soluția cea mai eficientă și răspândită pentru combatarea gramineelor problemă, acționează atât prin frunze, cât și prin sol, are o selectivitate foarte bună datorită tehnologiei safener, are cea mai largă compatibilitate cu toți partenerii de amestec, vorbim aici în special de amestecurile Bayer pe care noi le cunoaștem mai bine. Nu are restricții în rotație comparativ cu Attribut și am menționat acest lucru, este 3 ori mai puțină subtanță activă propoxicarbazon pe hectar la doza maximă de aplicare, și este cea mai recentă inovație Bayer în controlul buruienilor graminee la cereale, grâu, triticale etc”, a conchis Ion Mutafa, Directorul de Dezvoltare Bayer.


    Te-ar mai putea interesa

    Culturi fără îngrășăminte – cât de mult scade producția? Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an

    Ultimele știri

    Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale