Jocul care îi învață pe fermieri să gândească strategic
agrointeligenta.ro -Fundația Gates a finanțat simulatorul Farm Defenders, un joc care le permite userilor să folosească date foarte detaliate, ce pot fi extinse la orice regiune a lumii, pentru a învăța tehnici agricole înainte de a începe să le aplice în realitate. Jocul pune la dispoziție o gamă variată de informații agricole, iar prima sa ediție acoperă șapte zone climatice din Africa.
Dezvoltat pentru a instrui consultanți guvernamentali care răspândesc informații în lumea rurală, Farm Defenders acoperă sute de aspecte ale gospodăritului unei ferme, într-un mod foarte realist. Potrivit TOTB.ro, toate informațiile pe care le rulează, de la starea solului, la climă și prețuri, sunt live și aplicate până la nivel de sat. Datele meteo, de exemplu, se schimbă odată la 15 minute.
Fiecare jucător începe cu un mic buget virtual pe care trebuie să-l administreze eficient și este încurajat să facă schimburi. Fiecare astfel de schimb îl costă bani. Userii sunt învățați să gândească cât mai strategic. Dacă sunt în căutarea unei recolte rapide și nu au un plan eficient de managament al solului, acesta din urmă se erodează în cadrul jocului, explică dezvoltatorii lui, și pune ferma în primejdie.
Simulatorul îi testează pe jucători într-un calendar complet al recoltei, care include șapte etapte, de la pregătirea solului și preplantare, la creșterea plantelor, plivit și post-recoltare. În fiecare etapă, ei trebuie să decidă dacă investesc sau nu în apă, pomi, tufe sau îngrășăminte, iar pe durata jocului se vor înfrunta cu dăunători, cum ar fi șobolanii, care aleargă pe monitor și mănâncă semințe.
Dăunătorii atacă în momentul în care plantele ajung la înălțimea maximă, iar păsările se năpustesc în lanuri în perioada recoltei.
După ce își recoltează produsele, userii trebuie să decidă dacă le vând imediat, fie unei cooperative, fie direct clienților, sau le depozitează, caz în care apar microorganismele parazite.
Jocul ar urma să apară pe piață în perioada următoare.