• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PRIMUL TRATAMENT LA CEREALE din 2018 – ROL CHEIE pentru SUCCESUL RECOLTEI!

  agrointeligenta.ro -

  Primul tratament la cultura de cereale are un rol cheie pentru reușita culturii agricole din acest an. Pentru fermierii care ies în câmp, specialiștii companiei Summit Agro vin cu sfaturi utile și recomandări de produse care pot fi folosite la primul tratament din campania de primăvară.

  Suprafețele de cereale păioase rămân cele mai importante din țara noastră, chiar dacă prețul recoltei nu este întotdeauna pe măsura muncii depuse. De aceea, din ce în ce mai mult, calitatea cerealelor livrate va face diferența. Fermierii care produc grâu sau orz cu indici calitativi superiori vor avea un preț mai bun și implicit un profit corect pentru cultură.

  Potrivit specialiștilor, odată cu venirea căldurii presiunea de boli va fi foarte mare și nu trebuie ratat momentul aplicării fungicidelor și mai ales aplicarea produselor potrivite

  Niciun an agricol nu seamănă cu cel precedent. 2018 nu face excepție. Primăvara acestui an s-a manifestat prin variații mari de temperatură și exces de umiditate în sol. Odată cu venirea temperaturilor ridicate și având în vedere umiditatea din sol, specialiștii declară că presiunea de boli va fi foarte mare și nu trebuie ratat momentul aplicării fungicidelor și mai ales aplicarea produselor potrivite. Aplicarea preventivă a tratamentelor cu fungicide la cereale stopează sursele de infecție și reduce eventuale pierderi în calitate și cantitate la recoltat.

  Recomandările specialiștilor Summit Agro pentru principalele boli care apar primăvara

  În condițiile din acest an trebuie evaluată foarte bine presiunea de boli

  Principalele boli (septorioza, făinarea, rugina) încep să se manifeste în primăvară (înainte de tratamentul 1) cuprins în general între fenofaza – sfârșitul înfrățirii/alungirea paiului și apariția frunzei-stindard. În practică, la cereale, la primul tratament cu fungicid mulți fermieri aplică unul nu foarte complex și nu foarte scump, deși este un moment foarte important. Sunt preferate tratamentele cu fungicide pe bază de triazoli, în special tebuconazol, datorită raportului calitate/preț foarte bun.

  Fungicidele – ajutorul de bază al fermierului

  În condițiile din acest an trebuie evaluată foarte bine presiunea de boli. Sunt fermieri care imediat cum vor putea să între în câmp vor folosi fungicide complexe, cu 2 substanțe active, încă de la acest tratament.

  Specialiștii Summit Agro recomandă utilizarea fungicidului EMINENT STAR, un produs nou pe piață cu două substanțe active: tetraconazol și clorotalonil. Tetraconazolul este unul dintre cei mai siguri triazoli de pe piață și are sistemicitatea mult mai avansată. De asemenea, tetraconazolul nu are efect retardant, nu încetinește creșterile vegetative și acționează și prin vapori. Combinația dintre cele două molecule oferă un spectru larg de acțiune împotriva celor mai importante boli atât la grâu cât și la rapiță.

  Atenție la făinare!

  Și făinarea trebuie atent monitorizată, dar mai ales prevenită, fiind favorizată de scăderea temperaturilor ce se anunță în această săptămână.

  CYFLAMID 5 EW este un produs anti-făinare unic, ce are la bază ciflufenamid, o substanță activă dintr-o grupă distinctă, cu un excelent efect curativ, dar și preventiv. Formularea sub formă de emulsie în apă face ca produsul să adere mai bine pe suprafața tratată și să fie mai rezistent la spălare.

  Tot pentru făinare se pot folosi alternativ și produsele EMINENT 125 ME  (tetraconazol simplu) și TOPSIN.

  FEZAN PLUS , un amestec îndrăzneț de două substanțe active (clorotalonil și tebuconazol) cu acțiune de contact și sistemică asupra septoriozei. Componenta de contact – clorotalonilul are o excelentă acțiune preventivă, fiind capabil să distrugă sporii ciupercii înainte ca infecția să se producă. Componenta sistemică este rapid absorbită în plantă și ajunge și în creșterile noi ale acesteia.

  Dacă se dorește utilizarea unui produs pe bază de tebuconazol, în portofoliul Summit Agro găsiți produsul BUZZ ULTRA DF, un produs cu o formulare de top-microgranule supersolubile, uniforme ca mărime și mai concentrate în substanță activă: tebuconazol 750 g/kg.

  Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sumi-agro.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA: Lista cu crescătorii de animale aflați la control în fiecare județ! Subvenții APIA 2020: Controlul pe teren se face și în lipsa/fără prezența fermierului! A plătit avans de 4.000 de euro pentru un tractor second-hand ce nu există!

  Căutare în articole