• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 5 modalități de SEMĂNAT mai repede cu TRIMBLE!

    agrointeligenta.ro -

    Condițiile meteo manifestate de la începutul anului și până acum dau bătăi de cap fermierilor micșorând perioada optimă de semănat.

    Cum să vă încădrați în perioada optimă de semănat așa încât să recuperați rămânerea în urmă din cauza capriciilor vremii? Am selectat 5 idei care vă pot ajuta să folosiți cât mai eficient și cât mai bine de timpul scurt rămas pentru semănat.

    1. Semănați fără omiteri sau suprapuneri

    Una dintre cele mai importante premise pentru o recoltă bogată este precizia semănatului. Lipsa omiterilor și a suprapunerilor precum și existența așa numitelor “rânduri drepte” nu numai că înlesnesc operațiile agricole ce urmează după semănat ci și ajută la dezvoltarea optimă a culturilor. Soluțiile TRIMBLE pentru ghidare permit efectuarea semănatului cu precizii excelente de chiar și 1 cm în rețeaua RTK Vanatage.

    2. Semănați mai repede orice teren

    Cea mai eficientă modalitate să beneficiați pe deplin de timpul scurt rămas pentru semănat este să măriți viteza de lucru. Cum puteți să faceți acest lucru fără compromisuri privind precizia și calitatea operațiilor?

    Vă puteți baza pe sistemul de ghidare automată Trimble Autopilot care vă permite să: semănați cu precizie la o viteză mai mare chiar și pe terenuri nelucrate sau neregulate, intrați în linia următoare fără pierdere de timp în capătul rândurilor, scădeți din oboseala operatorului ca să se concentreze mai bine la operațiunile efectuate.

    În cazul terenurilor înclinate sau deluroase vă pot ajuta soluțiile pentru ghidare automată a utilajului tractat TrueGuide și TrueTracker care pot să compenseze înclinarea utilajului.

    Ca să aveți o performanță și mai mare puteți opta pentru soluțiile companiei americane Precision Planting care vă permit să atingeți viteze de până la 30km/h la semănat, fără a pierde din precizia cu care semănați, menținând adâncimea de semănat constantă, indiferent de gradul de compactare și tipul solului.

    Tehnologiile TRIMBLE fac ca semănatul pe timp de noapte să se facă cu aceeați precizie ca cel efectuat ziua

    3. Aveți mai multe ore de lucru

    Din cauza zăpezii și ploii fermierii sunt nevoiți să semene mai multe ore în puținele zile potrivite pentru semănat ca să recupereze rămânerea în urmă. Ca să reușiți să faceți acest lucru însă este nevoie de o tehnologie care să garanteze că mașinile vor merge în linia corectă fără micșorarea vitezei de lucru și fără generare de oboseală excesivă a operatorilor.

    Mulțumită tehnologiilor TRIMBLE clienții noștri pot semăna chiar și în condiții de vizibilitate redusă și în timpul nopții – Trimble Autopilot conduce mașina mereu în linie dreaptă și fără abateri din rând.

    TRIMBLE include o tehnologie specială pentru întoarcerile la capăt de rând, ajutând fermierul să aibă eficiență maximă chiar și la marginile parcelei

    4. Aveți nevoie de mai puțin timp pentru întoarcerea la capăt de rând

    În afară de calitatea semănatului, ca să-și garanteze eficiența semănatului cu productivitate îmbunătățită, fermierii se gândesc la optimizarea costurilor cu combustibilul și la reducera duratei lucrării.

    Soluția oferită de TRIMBLE – tehnologia de întoarcere automată la capăt de rând Next Swath calculează și urmărește cel mai bun traseu de întoarcere și încadrează mașina pe rândul următor micșorând daunele aduse culturii, fără să părăsească hotarele terenului lucrat.

    Cu TRIBLE este ușor ca mai multe semăntori să fie controale simulan, iar calitatea semănatului să fie identică pentru toate echipamentele din câmp

    5. Semănați în mod concomitent cu două sau mai multe mașini

    În teorie două mașini pot semăna mai repede decât una. În practică pentru a semăna în mod eficient un teren cu mai multe mașini, acestea trebuie sa lucreze sincronizat.

    Veți obține rezultate maxime dacă mașinile sunt ghidate cu precizie pe rândurile respective la distanța corectă una de cealaltă și cu viteză potrivită. În mod normal, o astfel de sincronizare ar necesita mult timp și eforturi fiind riscantă și putând produce greșeli.

    Folosind monitorul de ghidare Trimble TMX-2050 puteți planifica liniștit timpul necesar semănatului pentru că acesta oferă posibilitatea de partajare a informației în timp real între toate mașinile care lucrează pe același teren – unde se află și ce suprafață lucrează fiecare mașină.

    Mai multe detalii despre soluțiile TRIMBLE puteți găsi pe site-ul distribuitorului Vantage: www.vantage-ro.com


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA