Creșterea animalelorŞtiri agricole

NECAZ ÎN SĂPTĂMÂNA MARE! CIOBAN CU 200 DE OI, SURPRINS INUNDAȚII! REFUZĂ SĂ-ȘI PĂRĂSEASCĂ ANIMALELE!

La un pas de tragedie în Săptămâna Mare! Creșterea cotelor Crișului Alb l-au surprins pe un cioban din județul Arad pe un teren inundat în zona localității Bârsa. Oierul, care deține 200 de ovine, a fost ajutat de autoritățile din zonă care au adus hrană pentru animale dar refuză să părăsească zona unde se află.

Foto: ISU ARAD

”Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit, marți, după masa, cu un ofițer, cinci subofițeri, un autocamion de intervenție și o barcă în sprijinul unui cioban care a rămas cu cele 200 de oi ale sale blocate pe un teren inundat în zona localității Bârsa. Pompierii au misiunea de a transporta mâncare pentru cele 200 de oi. Ciobanul a refuzat încă de la creșterea cotelor Crișului Alb, evacuarea din zonă”, informează Institutul de Situații de Urgență Arad.

În acest caz autoritățile nu îl pot obliga pe oier să părăsească zoa periculoasă dar în cazul nefericit în care se întâmplă ceva cu animalele crescătorul poate fi amendat de inspectorii sanitar-veterinari pentru că nu a avut condiții de bunăstare pentru creșterea acestora.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu