• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CUTREMUR LA CHICAGO! Războiul SUA-CHINA prăbușește PREȚURILE LA SOIA, GRÂU ȘI PORUMB!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Bursele freamătă în aceste zile după China a introdus o suprataxare pentru o serie de produse din SUA, inclusiv produse agricole. În replică, președintele Donald Trump a anunțat sancțiuni pe măsură aplicate chinezilor.

  Donald Trump a anunţat joi că a ordonat administraţiei americane să analizeze impunerea unor taxe suplimentare în valoare de 100 de miliarde de dolari asupra importurilor din China, informează DPA. Măsurile vor fi luate „având în vedere represaliile incorecte ale Chinei” la tariful de 25% impus săptămâna aceasta de Washington la importul unor produse chinezeşti în valoare de 50 de miliarde de dolari, notează Agerpres.

  SUA – măsuri de protejare a fermierilor americani

  În loc să îşi corecteze comportamentul incorect, China a ales să ne lovească fermierii şi producătorii„, a declarat preşedintele american. El a precizat că i-a cerut reprezentantului SUA pentru comerţ, Robert Lightizer, să determine dacă ar fi corecte tarife suplimentare de 100 de miliarde de dolari şi căror produse li s-ar putea aplica. De asemenea, Trump i-a cerut secretarului pentru agricultură, Sonny Perdue, să implementeze un plan pentru protecţia fermierilor şi a intereselor agricole ale SUA.

  Inputurile agricole din SUA, pe lista chinezilor

  China a aplicat săptămâna aceasta tarife de retorsiune asupra unor importuri din SUA în valoare de 50 de miliarde de dolari, inclusiv pentru produse cheie cum ar fi soia, grâul, avioanele utilitare şi produsele chimice pentru agricultură. De asemenea, potrivit AFP, Beijingul a reclamat Statele Unite la Organizaţia Mondială a Comerţului.

  Șrot mai ieftin pentru fermele din România?

  În contextul războiului SUA-China, fermierii români care cresc animale ar putea fi avantajați. Presiunea pe care chinezii o fac pe piață ar putea determina o prăbușire a prețului la șrotul de soia, un produs de import care ajunge în mai toate fermele de animale din țara noastră.

  Bursa de mărfuri de la Chicago este în aceste zile în atenția specialiștilor. Astfel, la soia, prețurile au scăderi importanta de la o zi la alta. Spre exemplu, la contractele futures pentru soia cu livrare în luna mai, prețul a scăzut la echivalentul a 298 de euro pe tonă ieri dimineață, cu 3,9% mai mic decât prețul de deschidere.

  Pe de altă parte, deloc îmbucurător pentru fermierii români, scăderi similare au fost semnalate și la grâu și porumb, însă până la acest moment piața autohtonă nu arată semne că resimte valul.

  Scăderi de prețuri la carnea de porc

  Războiul americano-chinez se simte deja și pe piața cărnii, mai exact la carnea de porc unde China a impus de luni o suprataxare. În consecință, prețurile pe piața americană de mărfuri au scăzut cu 12%, ajungându-se, pentru carnea cu livrare în mai, la o cotație de 1,06 euro/kilogram (59,45 cenți pe livră).

  Utilajele ”made in China” – taxă suplimentară pe piața americană

  De cealaltă parte, chinezii ar putea suferi o lovitură puternică pe piața utilajelor agricole, acolo unde SUA vrea introducă taxe suplimentare pentru tot ce vine din republica asiatică. O suprataxare este prevăzută și pentru echipamentele agricole și vaccinurile animale fabricate în China.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb Funcţionarii greşesc, fermierii plătesc! Un agricultor are de plătit penalităţi şi dobânzi pentru o sumă ce i s-a virat din greșeală! A reușit să învingă seceta și așteaptă 7 tone pe hectar la orz!

  Ultimele știri

  Document intern: ȘEFUL APIA, ordin pentru TOATE SUBVENȚIILE fermierilor! Românul care a devenit cel mai bătrân om din lume este agronom și l-a avut mentor pe Gheorghe Ionescu Siseşti! BAYER AGRO ARENA 2020: Cum arată culturile din platforma de la SCDA Caracal? Vedeți MARȚI, 2 iunie, de la ora 11.00!

  Căutare în articole