Ştiri agricole

ROȘII 2018. Subvenția de 3.000 de euro aduce TOMATA ROMÂNEASCĂ mai devreme în piețe!

Subvenția de 3.000 de euro pentru cultura de roșii în sere și solarii reprezintă o măsură de sprijin pe care fermierii ieșeni și-au propus să o acceseze și în acest an. Legumicultorii au depus cererile la Direcția Agricolă Județeană și, în ciuda începutului dificil din cauza vremii capricioase, speră să valorifice în timp util cantitatea impusă pentru eligibilitatea la subvenție.

În județul Iași au fost depuse 107 dosare pentru obținerea subvenției de 3.000 de euro pentru producțiile de roșii la 1.000 mp. Aceștia ar putea aduce în agricultura Iașului peste 321.000 de euro, cât reprezintă totalul subvenției perntru producătorii care vând cel puțin două tone de roșii recoltate pe minim 1.000 mp.

Cantitatea de roșii obținută prin programul de subvenții ar urma să fie de minim 214 tone.

Dintre cei 107 aplicanți, 42 au plantat deja terenurile cu tomate, vor avea recoltă la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. Cel de-a doilea ciclu este programat pentru sfârșitul lunii august, cu recoltare în noiembrie-decembrie. Sunt soiuri cu creștere nedeterminată, cu mai multe etaje pe verticală, cu productivitate mare”, ne-a explicat Laurențiu Precup, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.

Majoritatea producătorilor care au accesat programul guvernamental sunt din zona Târgu Frumos – Iași.

Acesta este cel de-al doilea an în care legumicultorii pot beneficia de subvenție specială pentru cultura de roșii în spații protejate, sprijinul fiind achitat de la bugetul de stat sub formă de ajutor de minimis.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu