Prognoze meteoŞtiri agricole

AU ÎNCEPUT PLOILE! Care sunt JUDEȚELE SUB ALERTĂ DE VREME REA!

După zile călduroase, a venit vremea unui val de ploi. Acestea au luat pe nepregătite fermierii, fiind vorba de precipitații torențiale, cu volum mare de apă anunțat să cadă într-un timp scurt. Din păcate, sunt și localități unde deja au fost raportate căderi de grindină.

Potrivit ANM, în mai multe localități, inclusiv în Bucureștiu se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula 10 – 15 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În afară de Capitală, meteorologii au emis atenţionări şi pentru judeţele Suceava, Vaslui, Neamţ şi Iaşi, valabile până la ora 19.00. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor depăşi 55…65 km/h.

Ploile sunt binevenite pentru agricultorii care au încheiat semănatul florii-soarelui sau al porumbului. Temerile fermierilor sunt legate acum de cantitatea de apă ce va cădea întrucât nivelul de apă în sol este deja ridicat în unele zone și eventualele băltiri pot afecta culturile din câmp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!