• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ULTIMA ORĂ! Directorul APIA, anunț pentru fermierii care folosesc APLICAȚIA PENTRU SUBVENȚII!

    Roxana Dobre -

    Directorul general al Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunț în exclusivitate pentru toți fermierii care cer subvenții. Aplicația prin care se completează cererea unică de plată este complet funcțională de astăzi, 25 aprilie, și funcționează fără restricțiile orare care se aplicau în intervalul 10.00-13.00 în fiecare zi!

    Fermierii din mai multe județe ne-au sesizat că nu pot accesa softul gratuit cu care se completează cererea unică de plată. Agrointeligența-www.agrointel.ro a cerut lămuriri de la conducerea APIA iar șeful agenției de plăți dă o veste excelentă producătorilor agricoli.

    ”În ceea ce privește aplicația IPA Online, vreau să lămuresc că noi am pus o restricție între orele 10.00-13.00 astfel încât să nu poată intra nimeni și nici pe timpul nopții între 3.00 și 5.00 când sistemul este oprit de când se lucrează cu această aplicație pentru că în acest fel se fac update-urile pentru a doua zi. Dar noi am găsit o soluție, împreună cu colegii de la IT, și vestea bună este că începând de astăzi nu mai este nicio restricție pe timpul zilei. Exact cum am spus, intervalul menționat din perioada de noapte se menține pentru actualizări. Din ce am observat, schimbarea decurge bine.  Spre exemplu azi dimineață la ora 8.00 erau 1.800 de fermieri logați, deci a mers foarte bine”, a explicat șeful APIA în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

    Reamintim că IPA Online este un program informatic gratuit care permite fermierului să completeze electronic Declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă. Aplicaţia poate fi folosită oriunde există un computer conectat la Internet: la domiciliu, la sediul exploataţiei, la primărie, la centrul APIA etc. Aplicaţia IPA Online este pusă la dispoziţia fermierilor, în mod gratuit, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi poate fi accesată la adresa http://lpis.apia.org.ro. Pentru fermierii care nu au acces la internet, se pun la dispoziția calculatoare la primării și în centrele teritoriale/locale ale APIA.

    IPA Online pune la dispoziţie lista parcelelor pentru care fermierul a solicitat sprijin în anul anterior, cu suprafeţele determinate în urma controalelor realizate de specialiştii Agenţiei, precum şi schiţa parcelelor agricole.entru a completa declaraţia de suprafaţă folosind această aplicaţie, fermierul are nevoie de un nume de utilizator şi o parolă pe care numai el le cunoaște, ca să fie sigur că numai el are acces.

    Atenție! Dacă ați completat electronic Declaraţia de suprafaţă folosind IPA Online, NU UITAȚI că trebuie să vă prezentațila APIA unde veți tipări şi semna Declaraţia şi veți completa, în Cererea unică de plată, datele de identificare şi cele cuprinzând Angajamentele. Dacă nu aveți un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați mai depus o astfel de cerere.

    Termenul limită pentru depunerea cererii unice este și în acest an 15 mai.

    NOTĂ: Reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro sunt alături de dumneavoastră și încercăm să vă sprijinim în problemele pe care le întâmpinați. Dacă sesizați noi defecțiuni sau dificultăți în accesarea aplicației IPA Online, sau dacă aveți alte chestiuni pe care doriți să ni le semnalați, vă rugăm să ne contactați fie pe e-mail, la redactia@agrointel.ro, fie telefonic, la numărul: 0741.279.595.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă

    Ultimele știri

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Ionel Ciobanu, oier cu un efectiv de 700 de animale, desemnat Fermierul Anului 2024, la Botoșani A venit înghețul! Urmează zile cu ger de până la -9 grade Celsius