• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VESTE ÎNGRIJORĂTOARE pentru CIOBANI: ARABII încep să-și facă STÂNE ÎN ROMÂNIA!

  Roxana Dobre -

  Arabii încep să își facă propriile ferme de ovine în România. Primul pas a fost făcut de doi iordanieni ce au decis să realizeze o investiție uriașă într-o stână din România, urmând ca apoi să facă export către țările arabe.

  Conștienți de potențialul agricol și zootehnic al țării noastre, doi parteneri de afaceri arabi au decis să bage bani într-o fermă care a fost abandonată de 28 de ani. Feras Muqattash și partenerul său, Adel Almagattish, din Iordania au achiziționat ferma zootehnică din Biled, județul Timiș, întinsă pe 32 de ha unde vor investi 6 milioane de euro.

  Cu banii vor fi construite 30 de grajduri noi, cu un sistem modern de canalizare și alimentare cu apă. Aici ei vor crește berbecuți, achiziționați de la gospodăriile din zona de vest – județe Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara. După ce vor fi îngrășate patru luni, animalele vor fi vândute pe piața arabă, unde există o mare cerere de carne de miel. Ferma din Biled va avea 60 de angajați.

  În primă fază cei doi investitori vor să cumpere și să vândă 40.000 de miei, iar pe an, în trei cicluri, peste 120.000. Mieii vor fi comercializați în țările arabe din zona Golfului Persic. “Avem nevoie de foarte mulți miei, de aceea vom fi un stimul extraordinar de dezvoltare pentru fermele din Banat, de unde vom cumpăra direct animalele la prețuri avantajoase. Sunt foarte încântat de oamenii de aici. Sunt foarte amabili și prietenoși, dar nu prea sunt organizați, însă sper să fim parteneri buni în această afacere. Ferma zootehnică se află într-o stare extrem de degradată. Totul trebuie refăcut și modernizat”, a explicat Muqattash pentru www.ziuadevest.ro.

  Sistem revoluționar pentru creșterea mieilor

  La Biled, investitorul arab va pune la punct un sistem revoluționar pentru creșterea mieilor, care funcționează deja cu succes în cealaltă fermă pusă la punct în Brăila. Aceasta a costat 4,5 milioane de euro, iar pe un ciclu produce 30.000 de berbecuți. Ferma brăileană chiar a fost controlată de inspectorii veniți special de la Bruxelles și au fost încântați de ceea ce au văzut acolo. “Am constatat că modul tradițional aici în România de creșterea mieilor este direct pe podea, de obicei, cu paie deasupra. Noi vom implementa un sistem nou, cu o platformă din plastic aflată deasupra podelei și cu schelet din metal. Noul model permite animalelor să stea departe de mizerie, lejer și în condiții mult mai curate și sănătoase. Murdăria nu va mai rămâne pe podea, ci se va scurge dedesubt”, a spus Muqattash.

  De ce au ales arabii România? În Timiș, majoritatea ovinelor sunt din rasa Țurcană, iar în Golful Persic această rasă este foarte căutată de consumatori. Muqattash nu se va opri la investiții în zootehnie. Într-o zi când s-a întors acasă, în Dubai, din întâmplare a cules mai multe nuci și le-a oferit unui șeic, prieten cu el. Acesta a fost atât de încântat de cadou, încât i-a spus că, dacă are 5.000 de tone de nuci, el le cumpără pe toate.

  Nuca este un fruct exotic în Golful Persic și se vinde la un preț foarte bun: 30 de dolari kilogramul. Este căutată îndeosebi în timpul Ramadanului. Șeicul i-a sugerat să investească în România într-o livadă de 1000 de nuci, iar Muqattash așa va face.

  Mai mult pe: www.ziuadevest.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA: În câte tranșe intră banii în conturile fermierilor. Șeful APIA, precizări pentru fermieri! Schimbare importantă pentru subvențiile APIA pe care le încasează fermierii în acest an! Șeful APIA anunță banii transferați în aceste zile în conturile fermierilor și crescătorilor de animale!

  Ultimele știri

  Sondă de explorare pe terenurile agricole din Curtici. Dimitrie Muscă: ”Au cumpărat cu 15.000 euro/ha. Suntem cu ochii pe ei, lumea este speriată!” Bani pentru utilaje și terenuri agricole în 2022. Comisia Europeană a fost notificată! Oier condamnat la închisoare după ce a călcat intenționat cu mașina oile vecinului său!