Creșterea albinelorŞtiri agricole

APICULTURĂ: Doi oameni au murit ÎNȚEPAȚI DE ALBINE. Un al treilea a ajuns LA URGENȚE!

Tragedie în apicultură! Doi bărbați au murit înțepați de albine, iar un al treilea a suferit un șoc anafilactic și a fost dus cu Salvarea la Urgență. Totul s-a petrecut ieri, sâmbătă – 5 mai, în satul Aldeni, comuna buzoiană Cernăteşti. Agresivitatea albinelor este pusă pe seama faptului că, din cauza traficului, camionul care transporta stupii a stat mult în trafic.

„O neglijență a unor apicultori, altceva nu putem numi. Nu prea se transportă ziua (albinele, n.r.). De aici a plecat totul. Erau trei băieți din Berca, vin în zona noastră fiind foarte mulți salcâmi și la unul dintre băieti l-a înțepat, i-a venit rău, se pare că avea și epilepsie. Au vrut să plece cu el, fără să-și dea seama că au desfăcut chingile și au înșirat stupii și s-au spart în spatele lor”, a spus Petrică Mârzea, primarul comunei Cernătești. Edilul a declarat pentru Digi24 că cei trei erau muncitori la stupine și că incidentul s-a produs în urma neatenției lor.

Primarul a precizat că zona este una de interes pentru apicultori.

„E și foarte cald. Au avut și o folie peste stupi, probabil să nu zboare în timpul transportului. Au fost foarte agitate. Unul a murit în drum spre spital, pe celalălt l-am găsit mort lângă mașină. Al treilea și-a revenit, a plecat cu salvarea spre Buzău, am putut lua date de la el”, a mai spus Petrică Mârzea.

Stupii erau aduşi din altă zonă, iar maşina ar fi stat mai mult în trafic în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii.

Apicultorii cu experienţă spun că victimele nu au respectat o regulă esenţială. „În situaţia în care o familie de albine este deranjată în felul acesta, albinele normal că devin agresive. Este ca şi atunci când omului i se sparge o casă. Dacă era noaptea, atunci albina nu vede şi nu-i agresa în felul acesta”, a declarat pentru Digi24.ro Mihai Prahoveanu, apicultor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Daca erau si oameni nevinovati in zona,de exemplu copii???Nu numai in sat dar si pe camp pot exista oameni,cai,vaci etc.In cazul lor au mers si prin trafic, nu?Traim in tara in care toti cei care au niste stupi se cred apicultori si in care albinele au o lege dar oamenii nu.Apropo de lege.Daca albinele au diverse comportamente,de exemplu nu le place mirosul de transpiratie,de alcool, de deodorant,nu le plac hainele de culoare inchisa,le plac blonzii si nu brunetii etc si de aceea pot deveni violente si pot ataca,.. de ce sunt crescute printre oameni si animale?De ce legea permite asa ceva?De ce trebuie de exemplu sa suporte niste oameni care nu au nicio legatura cu stuparitul teroarea unei stupine cu 50 de stupi care se afla la nici 10 m de casa in care stam si pe care un asa zis apicultor refuza sa o mute punand viata in pericol a celor din jur pentru ca stie ce exista o lege care ii da dreptul?Am ajuns sa purtam palarii apicole de protectie in propria curte iar copilul care tocmai a ajuns la spital intr o forma destul de grava de la o intepatura refuza sa mai iasa din casa de frica.Apicultura nu trebuie facuta in orice conditii.Legea bunului simt spune ca trebuie sa ti cont si de cei din jurul tau.Din pacate ,aceasta este tara in care traim!!!

Scrie un comentariu