Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

MESAJUL ministrului PETRE DAEA pentru fermierii care vor subvenții: ”SUDEZ UȘILE LA APIA!”

Ministrul Petre Daea a lăudat în fiecare an efortul depus de către funcționarii APIA

Centrele APIA, deschise în fiecare zi până pe 15 mai. Funcționarii așteaptă fermierii să depună cererea unică pentru subvențiile din acest an, agricultorii și crescătorii de animale mai având la dispoziție numai 10 zile până la expirarea termenului APIA.

La fel ca și anul trecut, ministrul agriculturii Petre Daea rămâne ferm în decizia sa de a nu prelungi campania de depunere a cererii unice la APIA. Ministrul agriculturii monitorizează situația campaniei și este o prezență constantă în centrele din țară. Ieri, sâmbătă – 5 mai, Petre Daea s-a aflat la APIA Buzău, acolo unde subliniat că după data de 15 mai, funcționarii nu mai pot primi cererile pentru subvenții. ”Eu le-am spus și le mai spun, să le transmiteți (fermierilor – n.r). că pe data de 15 nu că închid obloanele, sudez ușile la APIA”, a spus ministrul agriculturii.

El le-a reamintit fermierilor că funcționarii APIA sunt în centre și în weekend pentru a prelua cât mai multe cereri din partea fermierilor. ”Astăzi (sâmbătă – n.r.) si mâine (duminică – n.r.) toate centrele locale au program de lucru normal. De aceea, toți fermierii programați sunt aşteptați pentru depunerea cererilor”, a scris ministrul Daea pe Facebook.

Șeful de la Agricultură le-a cerut funcționarilor APIA să fie alături de fermieri și, în măsura în care le permite timpul, să îi contacteze pe cei care fie mai au de adus documente, fie nu ajuns încă la centre. Petre Daea a subliniat că și alte instituții subordonate Ministerului Agriculturii sunt implicate în contacrea fermierilor și mobilizarea lor. ”Sunteți la treabă, le spuneți, dați situația către directorii de la Direcțiile Agricole Județene, ei să anunțe oamenii. Contactați oamenii!”, a spus ministrul Petre Daea.

Vă reamintim că termenul-limită pentru depunerea cererii unice este marți, 15 mai. Fermierului sau un împuternicit al acestuia trebuie să se prezinte la centrele APIA pentru a încheia cererea și pentru a o semna. În lipsa acestei proceduri, subvențiile pe acest an sunt pierdute pentru acea exploatație.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!