Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MESAJUL ministrului PETRE DAEA pentru fermierii care vor subvenții: ”SUDEZ UȘILE LA APIA!”

Ministrul Petre Daea a lăudat în fiecare an efortul depus de către funcționarii APIA

Centrele APIA, deschise în fiecare zi până pe 15 mai. Funcționarii așteaptă fermierii să depună cererea unică pentru subvențiile din acest an, agricultorii și crescătorii de animale mai având la dispoziție numai 10 zile până la expirarea termenului APIA.

La fel ca și anul trecut, ministrul agriculturii Petre Daea rămâne ferm în decizia sa de a nu prelungi campania de depunere a cererii unice la APIA. Ministrul agriculturii monitorizează situația campaniei și este o prezență constantă în centrele din țară. Ieri, sâmbătă – 5 mai, Petre Daea s-a aflat la APIA Buzău, acolo unde subliniat că după data de 15 mai, funcționarii nu mai pot primi cererile pentru subvenții. ”Eu le-am spus și le mai spun, să le transmiteți (fermierilor – n.r). că pe data de 15 nu că închid obloanele, sudez ușile la APIA”, a spus ministrul agriculturii.

El le-a reamintit fermierilor că funcționarii APIA sunt în centre și în weekend pentru a prelua cât mai multe cereri din partea fermierilor. ”Astăzi (sâmbătă – n.r.) si mâine (duminică – n.r.) toate centrele locale au program de lucru normal. De aceea, toți fermierii programați sunt aşteptați pentru depunerea cererilor”, a scris ministrul Daea pe Facebook.

Șeful de la Agricultură le-a cerut funcționarilor APIA să fie alături de fermieri și, în măsura în care le permite timpul, să îi contacteze pe cei care fie mai au de adus documente, fie nu ajuns încă la centre. Petre Daea a subliniat că și alte instituții subordonate Ministerului Agriculturii sunt implicate în contacrea fermierilor și mobilizarea lor. ”Sunteți la treabă, le spuneți, dați situația către directorii de la Direcțiile Agricole Județene, ei să anunțe oamenii. Contactați oamenii!”, a spus ministrul Petre Daea.

Vă reamintim că termenul-limită pentru depunerea cererii unice este marți, 15 mai. Fermierului sau un împuternicit al acestuia trebuie să se prezinte la centrele APIA pentru a încheia cererea și pentru a o semna. În lipsa acestei proceduri, subvențiile pe acest an sunt pierdute pentru acea exploatație.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. Dl ministru in loc sa ameninte fermierii care trudesc din greu in agricultura ar trebuii sa faca curatenie in minister si pe la centrele agricole judetene care sunt pline de angajati incompetenti care au primit posturile respective prin dedicatie. E usor sa arunci cu pietre in tarani, dar ce vina au fermierii cand angajatii apia nici nu stiu ce documente au nevoie fermieri pentru subventie!!!

 2. Oare daca s-ar suda usile la cabnetul ministrului nu ar fi mai usor? APIA are multe usi dar ministerul are doar 2 si am traii si noi linistiti daca nu mai iesiti niciodata din birou.

 3. Am mai spus si spun din nou iar si iar ca a-ti organizat prost d.-le ministru Daea ,campania de primiri cereri de subventie pe anul 2018, atat pe verticala cit si pe orizontala ,nu rezolvati problemele colindind centrele APIA si spunind ca sudati usile de la APIA , pe 15 mai 2018.
  Va urmaresc in continuare .

 4. Sunt un crescator de bovine din Racovita timis,si doresc sa va spun ca nici in acest moment ca in fiecare an primarul nu a dat contractele pe pasune. Cum sa merg la APIA cind inca nu am contract ?
  Am o exploatatie de peste 90 de bovine si cred ca in curind voi renunta la ele cu mare parere de rau,am obosit sa ma lupt cu cei din primarie si sa plec capul de fiecare data cind vad cum ne umileste si cum clar incearca sa scape de crescatori de animale.
  La pasune de la primarie sunt abonati doar cei apropiari care primesc anual pasune de 3 -4 ori mai mare decit mine care am o exploatatie destul de mare si extinsa cu mari eforturi.
  Poate se verifica si aceasta primarie ca sesizari am facut destule dar nimeni nu aude si nu vede problema cu pasunile la mina primarilor.

Scrie un comentariu