Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

AVERTIZAREA APIA pentru toți fermierii care cer SUBVENȚII agricole!

Fermieri, APIA vă avertizează să nu riscați pierderea subvenției! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește printr-un comunicat remis, astăzi, 7 mai către Agrointeligența-www.agrointel.ro că termenul limită de depunere a Cererilor Unice de Plată, în cadrul Campaniei 2018, este data de 15 mai inclusiv, conform Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 15/17.01.2017 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul MADR şi al APIA.

Conform datelor agenției de plăți, până la acest moment au fost depuse, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Municipiului Bucureşti, un număr de 715.077 Cereri Unice de Plată, pentru o suprafaţă de 5.141.135,62 hectare. Fermierii pot depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite!

Reamintim că pentru suprafaţe mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele județene APIA, iar în cazul în care se care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale.
Rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform INVITAȚIEI primite pentru a putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2018.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Foarte important! Ministrul agriculturii a anunțat în repetate rânduri că nu va permite prelungirea termenului de 15 mai nici măcar cu penalizările aferente pentru fiecare zi de întârziere a fermierilor. De menționat că programul agenției de plăți a fost unul normal și în week-endul ce tocmai s-a încheiat, sâmbătă și duminică fermierii putând depune cererea unică ca și în zilele lucrătoare. Cel mai probabil conducerea APIA va lua decizia să primească cereri și în week-endul care urmează, 12-13 mai oentru a permite tuturor fermierilor să se prezinte la timp pentru depunerea cererii pentru subvenții.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. of, avertismentele apia, dar ar fi mai organizatii, sa nu mai fie teatru asta ieftin, daca nu ar fi ambitii si orgolii prostesti, ar fi mai bine dar … ai cu cine vb, iar de platit cine credeti ca plateste ???

Scrie un comentariu