Ştiri agricole

MINISTRUL PETRE DAEA, reacție-fulger după DECIZIA DE LA COTROCENI!

Ministrul Agriculturii, reacție-fulger după ce de la Palatul Cotroceni s-a anunțat că o lege importantă din programul de guvernare al PSD a fost trimisă la Curtea Constituțională. Petre Daea a arătat că Legea privind aprobarea Programului prin care crescătorilor de suine primesc ajutoare de la stat pentru activitatea de reproducție reprezintă o lege dorită de producătorii agricoli și că actul normativ este benefic României.

Citiți și: LEGE DIN AGRICULTURĂ, sesizată la CCR de președintele Klaus Iohannis: ESTE NECONSTITUȚIONALĂ!

„Programul nu este unul dorit de Liviu Dragnea sau de ministrul Agriculturii. Este programul dorit de țară. Știm că acest sector a fost afectat de-a lungul vremii. În primul rând, nu l-am susținut. În al doilea rând, am dărâmat ce am avut. În al treilea rând, suntem tributari atât la importul de purcei, cât și la importul de carne și nu putem face consumul intern din producția noastră autohtonă și suntem tributari importului. (…) Nu pot să fac o analiză directă pe această temă.”, a spus Petre Daea, care a adăugat că demersul lui Klaus Iohannis nu face parte dintr-un război politic.

„Nu cred că are legătură cu Liviu Dragnea, n-are legătură cu băiatul (c.n. lui Liviu Dragnea). Eu cred că președintele a făcut un exercițiu juridic, care îi este la îndemână”, a mai spus Daea.

Sursa: www.stiripesurse.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Daea , reactioneaza prompt, pentru a arata ayatolahului atoate stapin DraCnea , cit este el de zelos.Agricultura ar merge mult mai bine fara acest circar angajat ca ministru. De ce este oare blestemata aceasta tara sa fie condusa de nulitati si sfertodocsi ?, interesati doar de propriile buzunare, si in aceasta gindire isi fac legi . Reactioneaza prompt impotriva presedintelui ca nu promulga aceste aberatii de legi .SOLUTII EXISTA DAR NU CUM LE VOR EI – PSD-UL.

  2. Daea se simte cu musca pe căciulă! Cum sa dai subvenții pentru crestere porci proveniți din purcei importați?! Dă subvenții de la buget pentru purcei românești! Din întâmplare, Dragnea&fiul tocmai asta fac la „porcăria” lor. Pe lângă altă porcărie, schimbarea legilor în favoarea penalilor!

  3. In motivarea respingerii nu se face referire la “baiat”. Se face referire numai la respectarea legislatiei. “Este programul dorit de tara” nu este nici macar exercitiu de imagine, este lozinca

  4. Dar oare afirmatia d-lui ministru Pamantul nu pleaca de aici-nu-l duce nimeni din tara a ce suna??Eu cred ca este mai mult decat evident ca nu le pasa ca vin strainii si ne cumpara tot pamantul ca sa ajungem slugi la noi in tara.Acesta este ministrul agriculturii??
    Vreau si eu pamant in concesiune cu 600 kg /ha de la ADS in Insula Mare a Brailei sau alte locuri din tara mea.Dar nu am loc de straini si trebuie sa cumpar cu 8000 euro/ ha si sa platesc 2 vieti la banca.
    Ce faceti d-lor din ministere si din guvern?

    1. vezi, ca asta cu strainii la ads e o tema falsa, iar insula a fost exploatat de romanii, bine “romani” , care au platit arenzi …. adica mai mult au facut hartii ca de achitat …. asa ca faza sa dam vina pe strainii nu prea e ok

Scrie un comentariu