Ştiri agricole

MINISTRUL PETRE DAEA, reacție-fulger după DECIZIA DE LA COTROCENI!

Ministrul Agriculturii, reacție-fulger după ce de la Palatul Cotroceni s-a anunțat că o lege importantă din programul de guvernare al PSD a fost trimisă la Curtea Constituțională. Petre Daea a arătat că Legea privind aprobarea Programului prin care crescătorilor de suine primesc ajutoare de la stat pentru activitatea de reproducție reprezintă o lege dorită de producătorii agricoli și că actul normativ este benefic României.

Citiți și: LEGE DIN AGRICULTURĂ, sesizată la CCR de președintele Klaus Iohannis: ESTE NECONSTITUȚIONALĂ!

„Programul nu este unul dorit de Liviu Dragnea sau de ministrul Agriculturii. Este programul dorit de țară. Știm că acest sector a fost afectat de-a lungul vremii. În primul rând, nu l-am susținut. În al doilea rând, am dărâmat ce am avut. În al treilea rând, suntem tributari atât la importul de purcei, cât și la importul de carne și nu putem face consumul intern din producția noastră autohtonă și suntem tributari importului. (…) Nu pot să fac o analiză directă pe această temă.”, a spus Petre Daea, care a adăugat că demersul lui Klaus Iohannis nu face parte dintr-un război politic.

„Nu cred că are legătură cu Liviu Dragnea, n-are legătură cu băiatul (c.n. lui Liviu Dragnea). Eu cred că președintele a făcut un exercițiu juridic, care îi este la îndemână”, a mai spus Daea.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!