• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IRIDEX GROUP PLASTIC la AgriPlanta: Soluții cu drone pentru monitorizarea culturilor, irigații inteligente

    agrointeligenta.ro -

    Pompe solare, echipamente pentru irigații, dar și plase antigrindină sau agrotextile antiburuieni sunt incluse într-o amplă ofertă de produse și soluții tehnice din portofoliul IRIDEX, care sunt prezentate în cadrul ediției de anul acesta a expoziției Agriplanta-Romagrotec, eveniment care reunește la Fundulea cele mai importante companii din agricultura românească.

    Ajunsă la cea de-a opta ediție, expoziția este o importantă platformă de dialog între agricultori și specialiști, dar și factori de decizie din domeniu. Ediția de anul acesta, care se desfășoară în perioada 17-20 mai, este găzduită într-un spațiu generos, pe o suprafață de peste 36 de hectare, și îmbină trei componente care îi asigură eficiența: o amplă expoziție în câmp, loturi demonstrative și demonstrații cu mașini agricole.

    Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Iridex Group Plastic susține implementarea conceptului de Smart Agriculture și va prezenta în cadrul evenimentului cele mai noi tehnologii în domeniu, de la dronele de monitorizare a culturilor, la sisteme inteligente de irigații și diferite categorii de ambalaje pentru recolte.

    Iridex Group Plastic prezintă, la Fundulea, o gamă largă de soluții și echipamente, printre care echipamente pentru irigații (sisteme cu tambur şi furtun, sisteme pivot şi lineare, motopompe şi staţii de pompare, pompe alimentate cu energie solară), plase antigrindină pentru diverse culturi, o gamă variată de plase de protecție pomi, protecție solară, antipăsări, agril antiîngheț, agrotextil antiburuieni, agrotextil protecție fân și paie, soluții de ambalare legume și fructe (plase, boxpaleți), compostare GORE Cover. Cu o importanță aparte pentru agricultori, mai ales pentru cei din zona de deal și câmpie, tehnologiile de irigare au evoluat și permit acum reduceri ale consumului de apă (picurare, microaspersiune), valorificarea superioară a apei prin reducerea pierderilor sau asocieri cu alte lucrări (fertilizare, erbicidare etc.).

    Iridex Group Plastic, distribuitor în România al sistemelor Irrimec – producător de top la nivel mondial, cu peste 40 de ani de tradiție, propune o plajă largă de soluții de irigații adaptate condițiilor de mediu, specificului solului, precum și un raport bun între preț și calitate. Implementarea sistemelor de irigații se eficientizează printr-un sistem inteligent de monitorizare cu drona și aplicație software pentru interpretarea datelor, iar consultanții Iridex Group Plastic vă pot recomanda o schemă de folosire cu eficiență sporită (detalii la stand).

    Sisteme de irigații adaptate tipurilor de culturi și reliefului

    Printre sistemele propuse de Iridex Group Plastic se numără atât cele de irigații lineare, precum și sistemele cu tambur și furtun. Sistemul de irigații linear are o anvergură mare și este realizat dintr-un sistem format dintr-un cart pe patru roți și tronsoane autopropulsate. Sistemul special de propulsie și aliniere permite instalației de irigat să opereze chiar pe terenuri dificile cu precizie mare și siguranță. Deplasarea între terenurile de irigat se poate realiza prin mijloace proprii. Componentele provin în cea mai mare parte de la echipamentul de tip pivot, recunoscut pentru rezistența la toate solicitările ce ar putea să apară pe durata exploatării.

    Sistemele cu tambur și furtun sunt instalații mobile, pe șasiu/ cărucior, deplasabile de-a lungul culturilor, în funcție de necesitate. Principalele avantaje ale acestor sisteme se numără ușurința în operare și faptul că terenul de irigat nu necesită lucrări de nivelare pentru ca sistemul să se poată deplasa. Un alt avantaj îl constituie gama largă de dimensiuni ale structurilor, care pot fi astfel adaptate nevoilor și suprafețelor de irigat, evitându-se risipa de apă și costurile nejustificate. Uneori, suprafețele care trebuie irigate au dimensiuni mai mici, cum este cazul grădinilor, spațiilor verzi sau al terenurilor de sport. Pentru aceste suprafețe, vă indicăm mai ales echipamentele ușoare din gamele RAIN SKY și MINI RAIN–ECO RAIN ST2. Folosirea acestor sisteme mici, special concepute pentru irigarea terenurilor sportive nu prea mari, a spaţiilor verzi și a grădinilor, este foarte simplificată. În ultimii ani, sistemele de irigare liniare și cele de tip pivot sunt în topul preferințelor fermierilor români.

    Iridex Group Plastic oferă ca servicii asistența gratuită pentru a alege cele mai potrivite soluții, precum și asistență la montaj, punere în funcțiune și service 24/7 prin specialiștii săi. Se asigură astfel fiabilitatea echipamentelor care au o durată de viață îndelungată. În plus, din anul 2016, compania oferă spre închiriere sisteme de irigații adaptate la condițiile de teren.

    Despre Iridex Group Plastic

    Compania Iridex Group Plastic, înființată în 1993 ca firmă privată, reunește domenii de activitate diverse: constructii, mase plastice, salubritate, agricultură, toate având ca numitor comun grija pentru mediu. Compania este prima producătoare de plasă tip rețea din polietilenă (obținută prin extrudare) din România.
    Iridex Group Plastic este numărul 1 pe piața materialelor geosintetice având în portofoliu colaborări la proiecte de infrastructura mediului în toată țara.

    Cele mai importante orașe din România precum București, Timișoara, Iași, Craiova, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Sighișoara, Târgu Mureș, beneficiază de depozite de deșeuri municipale realizate cu materiale furnizate și instalate de echipa Iridex. Parteneriate de peste 20 ani cu firme furnizoare de geosintetice, precum Tensar, Cetco, GSE Environmental, dovedesc seriozitatea cu care Iridex își trateaza partenerii de afaceri.

    Din respect pentru comunitate, Iridex îşi reafirmă angajamentul pe termen lung în politicile de responsabilitate pentru mediu şi are în vedere implementarea principiilor economiei circulare, folosind instalaţii nepoluante fabricate în Uniunea Europeană, a căror activitate este monitorizată permanent şi certificată.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Ce putem planta lângă sau sub un nuc Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial