• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Carență de zinc? Produsul cu CONCENTRAȚIE MAXIMĂ DE ZINC, la cel mai bun PREȚ/HA – KINGFOL ZN!

  agrointeligenta.ro -

  Cea mai întâlnită deficiență de microelemente la nivel global este cea de zinc. Mai mult de jumătate din producția globală de cereale este obținută pe soluri cu deficiență în zinc.

  În România, fermierii care se confruntă probleme legate de carența de zinc au la îndemână un produs concentrat pe bază de zinc, o soluție eficientă aflată în portofoliul companiei AGRO-EST Muntenia. Acest produs se numește Kingfol Zn. 

  Rolul zincului în dezvoltarea plantelor, a culturilor agricole

  Zincul este însă un element indispensabil plantelor, mai ales pentru că intră în structura chimică a enzimelor.

  Funcțiile zincului sunt:
  – Stimularea activității enzimatice, de sinteză sau de degradare.
  – Dezvoltarea sistemului radicular.
  – Sinteza hormonilor de creștere și a proteinelor.
  – Impact important în metabolismul carbohidraților.
  – Sinteza de proteine.
  – Crește vialibilitatea polenului.
  – Previne apariția clorozei.
  – Rol esențial în procesul de fotosinteză.

  Kingfol Zn este un produs cu concentrație maximă de zinc, de 70%. Un produs de calitate, marca Omex Agrifluids.

  Produsul este preluat în plante, pe două căi:
  – prima cale este cea directă şi rapidă prin stomatele plantei. Reuşita ei depinde de gradul de acoperire a plantei şi poate fi îmbunătăţită prin adăugarea unui adjuvant.
  – a doua cale de preluare este mai lentă şi se datorează existenţei în compoziţia fertilizantului a unui “transportor specific”. Acesta acţionează prin stimularea unor organisme microscopice care trăiesc pe suprafaţa frunzei, să solubilizeze cantitatea de fertilizant ce nu a fost preluată prin stomate şi care apoi printr-un proces de difuzie să penetreze cuticula sub formă de ioni.

  Cum se manifestă carența de zinc la plante

  Deficiența în zinc se manifestă sub forma unor striuri longitudinale gălbui sau albe pe foliajul plantelor. La anumite specii apar fenomene de cloroză, plante piticite, pete necrotice alungite, frunzele au dimensiuni reduse și internoduri scurte. Plantele se îngălbenesc, se dezvoltă greu.

  Deficiența în zinc se poate manifesta în mod latent, fără simptome vizibile, până la momentul recoltatului, când putem constata o producție mai mică cu 30-40%.

  Ce este Kingfol Zn și în ce doze de aplică la culturile agricole

  Kingfol Zinc este un produs economic, având o doză recomandată de doar 0,5 litri / ha, pentru porumb, orz, grâu, rapiță, cartof, mazăre, lucernă și legume.

  Cea mai vizibilă deficiență este cea la cultura de porumb, în special acolo unde există soluri cu o slabă concentrație de humus. Petele galbene sau clorozele pot apărea foarte devreme în dezvoltarea culturii de porumb. De aceea se și recomandă Kingfol Zn în stadiul de 6-8 frunze, pentru a corecta din timp deficiența.

  Agro-Est Muntenia vă recomandă aplicarea Kingfol Zinc 0,5 litri / ha în vegetație,tratament foliar, dar și tratarea semințelor cu Primer Bio Zinc, pentru recolte bogate și calitative.

  Pentru detalii sau pentru a comanda produsul Kingfol Zn, puteți lua legătura cu specialiștii AGRO-EST Muntenia (datele de contact le găsiți pe site-ul www.agroest.ro/reprezentanti/vanzari) sau puteți comanda produsul direct de pe Emag.ro, accesând acest link: www.emag.ro/kingfol-zn

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! A început recoltarea grâului de sămânță din soiurile Glosa și Otilia!

  Ultimele știri

  Fermierii care fac bani din paie. Cum funcționează parteneriatul cu fabrica Clariant care le eliberează terenurile după recoltare! Mesaj ferm de la Bruxelles privind subvențiile fermierilor: Nu purtăm negocieri în secret cu statele membre! Bayer a deschis perioada de trimitere a aplicațiilor pentru Grants4Ag! Sprijin financiar pentru abordări noi în cercetarea culturilor

  Căutare în articole