Ştiri agricoleTractoare și combine

La un pas de TRAGEDIE: ACCIDENT CU UN TRACTOR NEÎNMATRICULAT!

Fotografie cu caracter orientativ

La un pas de tragedie! Un nou incident în care este implicat un fermier care conducea tractorul s-a petrecut recent iar consecințele puteau fi dezastruoase pentru acesta. Bărbatul de 51 de ani s-a răsturnat cu mașina agricolă în afara părții carosabile iar acum este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, şi tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Pe 18 mai, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Gulianca, județul Brăila în timp ce conducea un tractor alături de echipamentul de aplicare a pesticidelor pe DJ 202A, s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului, acesta fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. ”În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că nu figurează niciun vehicul cu acest număr. De asemenea, echipamentul tractat de aplicare a pesticidelor nu prezenta niciun număr de înregistrare sau înmatriculare. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, şi tractarea unei remorci neănmatriculate sau neînregistrate”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. si daca utilajul era inmatriculat credeti ca accidentul nu s-ar fi produs ? Autoturismele, tirurile nu sunt verificate si inmatriculate ? Cauza este conducatorul care nu respecta regulile de ciculatie cat si cele tehnice, chiar daca este inmatriculat , sa zicem si verificat, intretimp utilajul se defecteaza, totusi conducatorul porneste la drum , aici e problema !!

  2. Nu au ce cauta pe drumurile publice tractoare remorci utilaje fara Nr de inmatriculare si ITP sau RCA. Pe tarlale ogoare pot circula fara probleme dar pe drumurile publice sa circule conform legislatiei in vigoare. Utilajele tractoarele sa fie conduse de conducatori auto cu permise de conducere conform categoriei din care face parte B.C+E respectiv categ D pentru cei ce transporta persoane.Nu e posibil care persoane fara pregatire sa nu spun analfabeti care nu stiu sa citeasca dar sa cunoasca legislatie rutiera . In concluzie nu au ce cauta pe drumurile publice doar ce ce corespund Restul pe platforme.

Scrie un comentariu