Piaţa terenurilor

Proiect de lege: poţi vinde teren doar cui are diplomă de agronomie

Pentru a putea cumpăra teren agricol în România, persoanele fizice, trebuie să îndeplinească mai multe condiții restrictive se arată într-un proiect de lege al Guvernului privind reglementarea pietei funciare din Romania obținut de Curierul Național.

Potrivit propunerii Executivului, cumpărătorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții cumulative, respectiv:

– să facă dovada că au studii în domeniul agricol şi au desfăşurat activităţi agricole pentru o perioadă de cel puţin 5 ani.

– să fie înregistrați la organele fiscale ca persoană juridice sau ca persoană fizică care desfăşoară activităţi  agricole, cu excepţia celor care se înregistrează potrivit legii speciale la registrul comerţului.

În plus, cumpărătorul unui terenul agricol pe care se află amplasată o infrastructură de îmbunătăţiri funciare va fi obligat să menţină această infrastructură funcţională şi activă.

Citiți tot în Curierul Naţional: Parcelele agricole NU POT FI REVÂNDUTE 10 ANI de la cumpărare

Notă: Subiectul, extrem de controversat, nu a fost confirmat, dar nici nu a  fost infirmat de către Ministerul Agriculturii. Reprezentanții în Guvern nu au comentat încă informațiile vehiculate în presă despre proiectul legislativ menit să limiteze achiziția de terenuri agricole.  

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!