NOUTĂȚIPrognoze meteoŞtiri agricole

ȘEFA ANM ANUNȚĂ: Ne așteaptă o VARĂ SECETOASĂ, DAR PLINĂ DE FURTUNI VIOLENTE!

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni. Vara aceasta ne vom confrunta cu temperaturi caniculare, secetă, dar și cu furtuni violente, anunță șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Invitată în studioul România TV, Elena Mateescu a declarat că “pentru prima lună a verii, anticipăm valori medii lunare a temperaturilor mai ridicate decât în mod obişnuit”.

În sud-est, sud şi vest şi în rest valori normale. Observăm o tendinţă de cantităţi de precipitaţii sub norme, în special în Dobrogea, sudul Câmpiei Române. Este posibil aici, unde regimul va fi unul mai ridicat, asociat cu o tendinţa spre deficit în această zonă să vorbim de secetă. Iunie este cea mai ploioasă lună a anului şi a verii. Şi în această lună să avem această alternanţă de perioade între vreme caldă şi apoi instabilitate accentuată. Iunie aduce şi zile mai ploioase în care cantităţile de precipitaţii pot genera situaţii de natură hidrologică. Capacitatea de înmagazinare în sol este mai redusă“, a spus specialistul ANM, invitată în studioul România TV.

Prognoza meteo IULIE

Luna lui cuptor confirma ceea ce estimam, temperaturile medii sunt în creştere. Observăm valori mai mari. Cele mai ridicate ne aşteptăm să se înregistreze în Dobrogea, Banat şi Crişana. Chiar şi în Moldova şi centru, exceptând munte să avem valori apropiate de norme. Valorile de precipitaţii reduse. Cele mai reduse urmează să fie în Dobrogea, zona sudică din Muntenia şi Oltenia“, a mai declarat Elena Mateescu.

Prognoza meteo AUGUST

August păstrează semnalul peste norme şi nu în ultimul rând precipitaţii spre deficit. O vară călduroasă, dar şi instabilă. Norii de furtună ne aduc grindină.

Iată care vor fi temperaturile medii pe fiecare regiune în parte dar și ”graficul” ploilor:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

 1. Nu sunt capabili sa faca o prognoza pe 3 zile cu toata tehnică moderna din dotare, nu le este rusine sa apara mereu pe televizoare cu asemenea prostii, si sa încaseze salarii nou de mii de €? Tara a avut un profesionist pe nume Topor care făcea prognoze exacte, si pe termen lung, fara tehnica din zilele noastre, dar asta a fost intr o epoca cand aveam in fruntea țării patrioti, nu trădători si vânzători de neam si tara.

 2. Asa zisii experti in meteorologie sunt niste incompetenti.Spuneau ca o sa avem o iarna ff grea iar lunile aprilie si mai excedent de precipitatii in toata tara.Nu a plouat de 60 de zile si ei vin cu stiri apocaliptice. Pe ce modele se uita ei si citesc date ,daca nu pot da o prognoza pe 3 zile ???
  Cu ce ajuta ei agricultura ? fermierii daca se ghideaza dupa prognozele lor v-or da faliment
  datorita lor s-au cultivat culturi cu densitati mari care acum sunt sufocate de seceta.
  SEFILOR SA LE FIE RUSINE SI SA PLECE DIN FRUNTEA INSTITUTIEI.
  SAU SUNT MANIPULATI ??
  Poate guvernul le va cere sa se prezinte in fata parlamentului si sa faca o evaluare a prognozelor emise si gradul de credibiitatecare este ZERO

Scrie un comentariu