• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FERTILIZAREA GRÂULUI. Rețeta AGRO-EST Muntenia pentru o producție de CEL PUȚIN 7 TONE/HA!

  agrointeligenta.ro -

  Fertilizarea grâului, rețeta completă de îngrășăminte și tratamente recomandată de specialiștii companiei Agro-Est Muntenia. În cadrul unui eveniment organizat în câmp, pe terenurile fermei Rai Verde din localitatea tulceană Traian, agricultorilor li s-a prezentat recent schema de fertilizare aplicată pe 50 de hectare semănate cu soiul Glosa bază. Pe suprafața pe care s-a respectat tehnologia recomandată de Agro-Est Muntenia, producția așteptată este de cel puțin 7 tone la hectar.

  Tehnologia Agro-Est Muntenia pentru cultura grâului din soiul Glosa Bază la ferma Rai Verde

  15 iulie. Pregătirea terenului la o adâncime de 25 centimetri
  10 august. Erbicidare totală cu erbicidul Gallup 360 – 4 l/ha
  25 septembrie. Fertilizare cu îngrășământ complex DAP 18:46:0 – 150 kg/ha
  1 octombrie. Semănatul cu soiul de grâu Glosa Bază – 270 kg/ha
  5 noiembrie. Tratament fitosanitar cu fungicidul Mystic – 0,5 l/ha și insecticidul Forza – 0,3 kg/ha
  10 martie. Fertilizare cu azotat de amoniu – 100 kg/ha
  25 martie. Fertilizare cu azotat de amoniu – 100 kg/ha
  7 aprilie. Tratament fitosanitar cu biostimulatorul Plyaminol – 1 l/ha și cu OMEX BIO 1 l/ha plus Evolus 1 l/ha
  18 aprilie. Tratament fitosanitar cu erbicidul Granstar Super – 0,04 kg/ha, cu erbicidul Cerlit 0,5 l/ha, Forza – 0,3 l/ha și Acanto Plus – 0,5 l/ha
  20 aprilie. Fertilizare cu azotat de amoniu – 150 kg/ha
  2 mai. Tratament fitosanitar cu SULPHOMEX – 2,5 l/ha, Forza –  0,9 l/ha și cu OMEX 3X – 1l/ha
  17 mai. Tratament fitosanitar cu K-MAN – 2 kg/ha cu fungicidul Menara 410 EC – 0,4 l/ha
  20 mai. Irigare cu 35 mm/mp
  Precipitații 15 aprilie-20 mai: 19 mm/mp

  În ciuda anului agricol dificil, atât gazda, fermierul Sergiu Gorcea – directorul general al Rai Verde SRL, cât și specialiștii Agro-Est Muntenia și fermierii invitați s-au arătat încântați de cum se prezintă grâul la care s-a aplicat tehnologia Agro-Est Muntenia.

  Plantele stresate, ajutate cu produsele Agro-Est Muntenia

  ”Lanul arată destul de bine și mulțumim gazdei noastre cu care împreună am stabilit această tehnologie. După estimarea mea, cred că în această parcelă de grâu se vor obține peste 7 tone la hectar. Noi folosim această rețetă nu numai în locurile unde se irigă, ci mai ales în locurile unde NU se irigă și venim în ajutorul fermierilor cu aceste produse care scot planta din stres și o ajută să se dezvolte”, a declarat Constantin Năstase, Director Tehnic Agro-Est Muntenia.

  Specialistul a subliniat că tehnologia corect aplicată a fost susținută de biostimulatorii și fertilizanții foliari deja consacrați din portofoliul companiei Agro-Est Muntenia: Plyaminol, Omex Bio sau Sulphomex. S-a venit și cu fertilizantul foliar Omex 3X care are în compoziție toate cele trei macroelemente (N, P, K – azot, fosfor și potasiu), dar si multe microelemente, ajutând grâul să continue să vegeteze cat mai rapid, pentru a intra la înflorit înainte de apariția caniculei.

  Demonstrația din câmp i-a convins pe fermieri

  ”Prin acest lot demo am reușit să le demonstrăm fermierilor că și în condiții aprige putem avea o cultură bună, de calitate, cu o cantitate suficient de bună. (…) Am avut prezenți la eveniment fermieri care au folosit produsele, le folosesc de ceva ani, dar și fermieri care nu au folosit niciodată. Au fost unii interesați, alții vor încerca, pentru un 10 ha, pentru a vedea daca merită acea investiție sau nu, iar cei care deja folosesc produsele au observat o schimbare a cantității și calității recoltelor. Noi, cei de la Agro-Est Muntenia, prin această tehnologie aplicată aici, încercăm să venim cu o rețetă de succes pentru culturile care suferă”, a declarat Alexandru Brânceanu, Director Comercial în cadrul companiei Agro-Est Muntenia.

  Fermierul Sergiu Corcea a apelat la biostimulatori

  Cel mai mulțumim de grâul de la Rai Verde s-a arătat fermierul care a înființat cultura. Sergiu Corcea lucrează în total o suprafață de 1.500 de hectare de teren agricol, iar de anul acesta a decis să își schimbe complet strategia de fertilizare. Motivul îl reprezintă rezultatul analizelor de sol care i-au indicat că are un pământ sărac, cu un humus ce a scăzut la numai 1,8. Astfel, Sergiu Corcea a apelat la specialiștii Agro-Est Muntenia pentru soluțiile cele mai eficiente de fertilizare.

  ”Este foarte foarte mic conținutul humusului. Din cauza aceasta trebuie să venim cu ceva suplimentar din partea noastră. În primul rând biostimulatori, fertilizanți foliari, rotațiile cele mai potrivite trebuie aplicate an de an în câmp. (…) Una dintre firmele cu care lucrăm cel mai bine este Agro-Est Muntenia, cu care colaborăm de doi ani. Ce am remarcat la dânșii este prezența unor biostimulatori, cum e Plyaminol, dar și a unor biostimulatori și fertilizanți foliari în același timp, precum Omex Bio, care administrați când este momentul potrivit, aduc și rezultatele imediate, vizibile în câmp si mai ales când combina intră la treabă, când recoltăm”, a declarat fermierul despre colaborarea cu Agro-Est Muntenia.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  A început recoltarea grâului de sămânță din soiurile Glosa și Otilia! Agricultura, lovită de efectele încălzirii globale! Fermier român: ”Pălăria de floarea-soarelui este cât un ceas de mână!” Lebosol® – Mangan GOLD: Pentru culturi de toamnă mai viguroase!

  Ultimele știri

  Curiosul caz al vacilor din România care au fătări cu 3 sau chiar 4 viței! Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar!

  Căutare în articole