RECOMANDĂRIŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

AGRICULTURA DE PRECIZIE ÎN SOLAR SAU SERĂ: Cum vă puteți MONITORIZA CULTURA DE LEGUME PE TELEFONUL MOBIL!

Performanța în agricultură ține de o serie întreagă de factori, unii controlabili, alții nu. Totuși, tendința internațională este de orientare spre agricultura de precizie, în care știi exact când trebuie să intervii, unde, și cu ce cantitate de resurse.

Tehnologia de vârf, din ce în ce mai accesibilă, își dovedește utilitatea și în agribusiness. Orice solar poate deveni „inteligent” fără ca investițiile în tehnologie să fie o barieră.

Ce înseamnă un solar sau o seră inteligentă?

Într-un solar sau o seră inteligentă, parametrii din spațiul protejat sunt monitorizați prin internet, de pe calculator sau telefon, și pot fi reglați prin intervenție locală sau online.

Astăzi se pot monitoriza orice parametri ai aerului, solului, apei sau instalațiilor tehnologice, prin instalarea de senzori specializati. La depășirea pragurilor normale se transmit alerte prin e-mail sau SMS, cu localizarea zonelor în care se înregistrează depășirile, pentru a permite o intervenție corectivă cât mai rapidă.

De ce un solar sau o seră inteligentă?

Asigurarea permanentă a unui mediu optim pentru fiecare specie de plante conduce la o producție mai mare și de calitate superioară. Într-un solar sau o seră inteligentă puteți regla parametrii de mediu (temperatură, umiditate, iluminare, aerisire etc) și în funcție de stadiul de dezvoltare a plantelor, nevoile acestora variind de la răsărire, la înflorire, fructificare și pârguire.

Al doilea avantaj important ține de dozarea de precizie a resurselor necesare, care conduce la reducerea costurilor de producție în spațiile protejate. Monitorizarea permanentă a parametrilor pe sectoare de plantare permite reglarea de finețe a acestora, fără a consuma în exces apă sau energie electrică.

Orice spațiu protejat se poate transforma într-un solar sau o seră inteligentă

Pentru a vă transforma solariile într-unele inteligente trebuie în primul rând să alegeți parametrii relevanți pentru culturile dumneavoastră, de exemplu temperatura și umiditatea aerului, gradul de iluminare, umiditatea și pH-ul solului, și punctele în care se vor măsura valorile acestora.

Următorul pas este instalarea unor senzori adecvați măsurării fiecărui parametru pe care doriți să-l monitorizați, a echipamentelor de comunicații, și, dacă este cazul, a echipamentelor de automatizare, și conectarea acestora la o aplicație de monitorizare și control de la distanță. Mai rămâne doar să conectați senzorii la platforma de monitorizare.

Cum să alegeți cea mai bună soluție?

Alegeți o firmă specializată în integrarea de soluții, care să proiecteze și să instaleze soluția la cheie, și să vă asigure suport tehnic în cazul unor defecțiuni.

Există aplicații de monitorizare online care sunt accesibile pe bază de abonament lunar, fără a necesita instalarea pe calculator sau telefon. Avantajul unei astfel de soluții este că nu trebuie să vă bateți capul cu update-uri, amenințări de securitate și alte probleme specifice de IT. Doar intrați online, pe bază de nume de utilizator și parolă și accesați datele care vă interesează.

Încercați gratuit experiența unei sere inteligente!

în perioada 11 – 22 iunie 2018, BlueNote Communications vă invită să testați GRATUIT cele mai noi tehnologii SMART BlueMonitor pentru sere și solare. Înscrieți-vă în campanie și veți primi un senzor de temperatură și umiditate pe care îl vom instala în spațiul dumneavoastră protejat, pentru o lună de zile, oferindu-vă posibilitatea să monitorizați online valorile parametrilor.

Vizitați pagina campaniei smartgreenhouse.bluemonitor.ro pentru a afla mai multe despre serele inteligente sau pentru a vă înscrie în promoție!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Buna ziua,
    Va multumim pentru aprecieri si pentru intrebari!
    Scopul promotiei este de a facilitata testarea tehnologiilor SMART de catre fermieri. Acesta nu implica niciun fel de cost. Inclusiv instalarea se face de catre colegii nostri, iar dupa cele 30 de zile senzorul se returneaza.
    In ceea ce priveste costul unei solutii, acesta se poate estima in functie de nevoile Dvs specifice de monitorizare si control online. O evaluare a a acestor necesitati se poate face de catre colegii nostri in momentul instalarii senzorului demo.

    Va stam la dispozitie pentru orice alte intrebari.

  2. este buna si interesanta aceasta promotie, dar cat este pretul dupa ce expira cele 30 de zile de gratuitate, ptr ca daca este scump nu te mai complici sa iei senzorii,sa-i instalezi, iar daca este prea scump , mai faci un drum sa-i aduci inapoi.

Scrie un comentariu