• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AMESTECUL BIO care face MIRACOLE! SOLUȚIA aplicată DE GOSPODARI în livadă și la legume!

    Roxana Dobre -

    O soluție bio împotriva bolilor și dăunătorilor se bucură de mare succes în rândul pomicultorilor și al cultivatorilor de legume. Cu ingrediente ecologice și mai ales ieftine și la îndemâna oricui,  această soluție postată pe internet de către un pomicultor pare să aibă succes în a proteja pomii fructiferi și legumele.

    După ce am înființat livada nu doream să stropesc cu chimicale, am încercat multe metode care au eșuat lamentabil. După ce am pierdut primii pomișori, am aflat de la un amic mai priceput despre o rețetă care m-a amuzat inițial, însă surpriza a fost uriașă. Cum am procedat: dintr-un litru de lapte de vacă crud și 3 litri de apă pe care îi punem într-o pompă de stropit de maxim 8 litri obținem un lichid la care mai adăugăm o lingură de aracet de tâmplărie (sau albuș de ou n.r), pentru ca substanța să adere mai bine pe ramuri și frunze!”, a dezvăluit pomicultorul despre soluția ”miraculoasă” pe care testat-o în propria livadă.

    Producătorul agricol spune că fiind o formulă bio stropirea se poate face mai des decât în mod normal, fără grija că veți face rău plantelor. ”Având în vedere succesul obținut am extins folosirea soluției și la legume. Rezultatul a fost același!”, mai susține legumicultorul.

    Alte rețete folositoare în protejatarea plantelor din grădină

    Lapte de vacă proaspăt, crud în concentrație de 10 – 30 % are efect bun în combaterea manei la castraveți, dovlecei, tomate, pomi, vie și a altor boli la plantele cultivate. Lapte de vacă proaspăt, crud în concentrație de 50% are un puternic efect insecticid asupra majorității insectelor fitofage.

    Lapte bătut + făină: în 200 ml lapte acrit se pune o cană de făină de grâu și se amestecă bine. Se adaugă în 8 l apă și se folosește prin stropire contra acarienilor (la modul general – păianjeni) și a altor dăunători la legume și pomi fructiferi.

    Atenție! Zerul de lapte de vacă în aceleași concentrații ca și laptele are aceleași efecte ca acesta.

    Soluție de gândaci, melci, omizi etc: o cană din acești dăunători, inclusiv gândaci de Colorado, bine striviți cu un blender care nu se mai utilizează în bucătărie sau altă variantă cum ar fi punerea într-o cârpă, amestecată cu 2 căni de apă. După filtrare se aplică pe plante contra oricăror dăunători foliari. Se pare că aceleși rezultate se obțin prin incinerarea (arderea) unei căni din aceiași dăunători și apoi introducerea cenușei rezultată în două căni de apă.

    Zeama de varză acră cu atât mai diluată cu cât este mai sărată se folosește prin stropirea pe coloniile de păduchi de frunze. Atenție – nu se stropește toată planta, ci doar colonia de insecte.

    Soluția de sare de bucătărie grunjoasă realizată din două linguri de sare dizolvată în 4 l apă se folosește la combaterea viermilor verzei.

    Atenție – nu faceți tratamente pe căldură peste 25 de grade Celsius căci riscați defolierea plantelor tratate. Este recomandabil ca anticipat cu cel puțin 24 ore să faceți proba pe o mică porțiune de plantă. Toate produsele acestea se folosesc imediat ce au fost realizate, întârzierea poate duce la alterarea lor cu efecte nedorite.


    Te-ar mai putea interesa

    Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri O fabrică românească de utilaje agricole – scoasă la vânzare. Pe terenul ei s-ar putea construi un hipermarket

    Ultimele știri

    Fermierii au de unde alege. Peste zece hibrizi de porumb sunt în oferta Rodbun și Fertillia Liviu Dobre, director general Agricover Holding: ”Ne place energia tinerilor care participă la programul Tineri Lideri pentru Agricultură” Fermierul Nicolaie Apopi a închis campania. Campania agricolă de toamnă