• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ATENȚIE la achiziția de terenuri: FERMIER ȚEPUIT chiar de FUNCȚIONARA DE LA CADASTRU!

  Roxana Dobre -

  Fermieri, fiţi foarte atenţi la detalii și acte atunci când cumpăraţi un teren! Un producător agricol a fost înșelat chiar de o angajată a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi care i-a vândut un teren în comuna Ciurea, județul Iași, care se suprapunea cu un altul. Deși a câștigat procesul în Instanță împotriva femeii, acum păgubitul se află în imposibilitatea de a-și recupera banii!

  Cumpărătorul care a achiziționat legal 3,3 hectare de teren a mers după ce a făcut tranzacția să şi-l îngrădească, însă a fost întâmpinat de proprietarii de drept, care l-au reclamat la poliţie. Cumpărătorul susține că a făcut schiţa cadastrală şi alte documente, care au fost semnate din partea instituţiei Oficiului de Cdastru Iaşi.

  În acea schiţă cadastrală, angajatei care a semnat documentul de la Cadastru îi revenea un colţ, o parcelă de 842 de metri pătraţi. „Cine a făcut schiţa, s-a întins mai mult, decât era în realitate. Aşa că terenul funcționarei s-a suprapus cu un altul, deţinut legal de către un proprietar“, a explicat păgubitul, Constantin Oloeru.

  Funcționara acuzată lucrând în domeniu, la OCPI, se pare că, înainte de vânzare, şi-a dat seama că deţine doar un teren virtual, pe schiţă, nu şi în fizic. A căutat un cumpărător şi l-a găsit interesat de teren pe Constantin Oloeru. Bărbatul spune că, femeia, lucrând la Cadastru, i-a scos rapid omului un certificat că terenul este liber de sarcini, adică nu este într-un litigiu sau în procedura de vânzare.

  Funcționara a încălcat regulamentul Oficiului de Cadastru

  O anchetă internă arată că angajata de la Cadastru  nu trebuia să avizeze mai multe documente cadastrale care priveau terenul ei. Instituţia la care lucrează, ANCPI a făcut cercetări în acest caz şi a concluzionat că a fost o ilegalitate. Însă nu a mai putut fi cercetată disciplinar deoarece a trecut o perioadă prea mare de timp de la „faptă“.

  „Constatăm că nu au fost respectate preve­derile Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor ca­dastrale în vederea înscrierii în cartea funciară. Astfel, conform art. 10 din Re­gulament, angajatul oficiului teritorial nu poate recepţiona documentaţiile al căror beneficiar este el sau soţul/soţia, rudele sau afinii până la gradul 3 inclusiv. Având în vedere situaţia de incompatibilitate în care se găsea, doamna consilier Cotae Elena Cristina avea obligaţia să se abţină şi să înştiinţeze de îndată, în scris, conducerea instituţiei, pentru repartizarea lucrării unei alte persoane. Având în vedere că de la data producerii acestei fapte a trecut o perioadă mai mare de şase luni, conform art. 252 din Codul Muncii, constatăm că nu se mai poate atrage răspunderea disciplinară a doamnei consilier de cadastru Cotae Cristina“, se arată într-un răspuns al ANCPI Bucureşti.

  Continuare pe: www.ziaruldeiasi.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Cadastru gratuit 2024. Lista cu cele 498 de comune unde se fac lucrări gratuite de cadastrare Preț hectar pășune. Cât costă un hectar de pășune în funcție de județ Cărți funciare eliberate gratuit pentru locuitorii din sute de comune Cadastru gratuit în 2.356 de comune. Lista pe județe cu localitățile intrate în program Terenuri de la pentru tineri fermieri. ADS încheie noi contracte de concesiune cu atribuire directă

  Ultimele știri

  Prezentatorul TV Dan Negru, intrigat de prețul urzicilor românești. Val de comentarii pro și contra Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Prețul rapiței a scăzut cu 30 euro/tonă de la începutul anului. Recolta 2024 – un preț mult mai bun Ultima strigare pentru sămânța de mazăre. Prețurile pe tonă au crescut la nivel mondial Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE