Locuri de muncăŞtiri agricoleViaţa la ţară

S-A VOTAT! ADIO AJUTOARE SOCIALE pentru cei care REFUZĂ UN LOC DE MUNCĂ!

Lege votată în Parlament: cei care refuză un loc de muncă, nu mai primesc ajutor social de la stat. ”Fenomenul” banilor plătiți oamenilor care nu muncesc a atras atenția politicienilor care vor să stopeze ”lenea”. Și fermierii s-au plâns de nenumărate ori că nu găsesc angajați sau zilieri din cauză că aceștia preferă să încaseze banii de la stat fără vreun efort prea mare.

Proiectul depus de deputatul PNL Florin Roman în 2017 a fost astăzi – 20 iunie votat. Acesta prevede modificarea Legii venitului minim garantat, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea ajutorului social, scopul iniţiativei fiind diminuarea numărului de persoane care stau acasă pe banii statului, în loc să meargă să lucreze. ”E lege: refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social. Amendamentul meu, susținut împreună cu deputatul Alexandru Baiesan, a trecut de votul final. 280 de colegi au votat și de azi e literă de lege. O lege împotriva puturoșilor, nu împotriva celor care au cu cu adevărat nevoie de sprijin. Sunt 220.000 de beneficiari de venit minim garantat! Pe mulți dintre ei îi găsiți prin cârciumi, refuză să-și trimită copiii la școală și trăiesc pe spinarea statului. S-a terminat! Mulțumesc celor care au votat împotriva puturoșilor! La munca, nu la întins mâna!”, a postat liberarul pe pagina personală de Facebook.

În actuala legislaţie, la alineatul 7 al articolului 15 din Legea privind venitul minim garantat, este prevăzut faptul că o persoană poate refuza de trei ori un loc de munca sau participarea la diferite acţiuni ale agenţiilor de şomaj în ceea ce priveşte stimularea ocupării forţei de muncă.

În proiectul depus de deputatul Roman şi susţinut de mai mulţi aleşi liberali, alineatul 7 al articolului 15 din legea menţionată va avea următoarea formă: „Refuzul unui loc de muncă oferit şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutorul social“.

Actul normativ va fi trimis Președintelui României pentru promulgare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

 1. tara are milioane de capete luminate.
  Ca se da o lege sau alta nu e decat un mic pas inainte si doi inapoi.
  Adica la ce legi avem noi,faptul ca niste amarati primesc 200 de lei e o frectie la un picior de lemn.
  Exemplu legile speciale,date cu dedicatie pentru te mir ce rahat a facut nustiu ce birocrat.
  Dar ar fi important sa se specifice si cine plateste pentru aceste legi,as zice eu haiducesti.

 2. Primarii nu au interesul sa le dea loc de munca pentru ca acestia sunt oamenii care ii voteaza. Ii ameninta ca daca nu ii va vota nu le mai da ajutor social de parca ar da din buzunarul lui. Ei sunt masa de manevra la vot. Oare nu se stie lucrul acesta? ma indoiesc.

 3. Ar cam trebui si o lege pentru patronii care te platesc cu salariul minim (sau nici atat) si lucrezi cate 10-12 ore fara a fii platit pentru orele suplimentare. Daca refuzi sau ceri cea ce tii se cuvine esti dat afara cu vre-un motiv gasit de ei. Ori alta negociere: ti se da 2000-2500 in mana si se plateste contributie la stat pe 4 ore, daca nu esti de acord nu ai loc de munca. Sant destule mizerii din toate punctele de vedere si se vaita fermierii si patronii firmelor ca nu gasesc muncitori nici in agricultura si nici in alta parte. Daca lumea ar fii platit cinstit pentru munca pe care o face ar gasi si meseriasi si muncitori, Ai ajuns sa fii sluga celor care au furat mai mult si s-au inbogatit peste o noapte, din te miri ce. Bun, accept si asta ca sant multi puturosi care nu fac nimic dar sant multi care ar dorii sa lucreze sau deja lucreaza insa tot nu pot trai decent din salariile pe care primesc.

 4. Nu cred ca are vreun efect! In primul rind trebuie sa existe locuri de munca, pentru a fi refuzate! Nici acum nimeni n-a refuzat un loc de munca, pentru simplul motiv ca ele nu exista.
  Trebuie creat cadru legislativ care sa stimuleze creerea de locuri de munca. La nivelul actual de impozitare a fortei de munca si a fiscalitatii in general, nu se incurajeaza creerea de locuri de munca, pentru ca numai dupa aceea sa- “vinam” pe cei ce ar refuza. Altfel, in aceste conditii de absortie , numarul celor asistti va fi acelasi. Pe de alta parte, neplata acestor ajutoare, ar provoca un comportament social al acestora periculos! De foame vor face altceva decit sa munceasca iar noi va trebui sa ne inarmam. O solutia ar de ex. nefiscalizarea muncii, din angajarea acestora.

 5. Susțin adoptarea legii. Era de așteptat să mai iasă și putorile societății la munca nu la cârciumi. Eu lucrez de 27 de ani nu aveam nici 17 ani împliniți și lucram sub supravegherea șefilor până am făcut 18 ani și de atunci și până acum am 27 de ani de muncă și nu am murit sunt inca în forță.

  1. Buna ziua. Agentia de Munca ii va verifica…primaria este obligata sa puna la dispozitie o lista cu oamenii apti de munca si se trimit oferte de lucru peentru fiecare in functie de pregatire si/sau experienta!

 6. O lege bună, împotŕiva puturoşilor,care trăiesc din ajutoare sociale,din indemnizatii pentru creşterea copiilor si refuză să se angajeaz,să lucreze, nici ca zilieri .Dar la crâşma satului ïi găseşti mai mereu.Sau solicită preţuri mari ,dacă apelezi la ei pentru a munci ca zilieri .De pildă,eu am apelat la ei,având nevoie de 3 oameni ,pentru circa 4 ore,să încarc baloţi dreptunghiulari de lucernă într-un utilaj.Mi-au cerut, pentru fiecare,câte 100 roni ,plus băutură ,tigari.

Scrie un comentariu