• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Moment bun pentru cumpărători: piaţa mondială a cărnii de vită gâfâie sub presiunea supra-ofertei

    agrointeligenta.ro -

    Momentul este bun pentru cumpărătorii de carne de vită – pe piaţa internaţională oferta depăşeşte cu mult cererea, cei mai imprtanţi exportatori atingând valori record pentru livrările trimise peste mări, ceea ce trage preţurile în jos.

    Creşterea preţurilor la furaje a scăderii stocurilor de porumb şi de soia a determinat creşterea numărului de sacrificări de animale, peste puterea de absorbţie a pieţei internaţionale la ivelul căreia consumul a scăzut atât în ţările dezvoltate cât în cele emegente sub efectele diferite ale crizei în cele două mari zone ale economiei mondiale.

    În condiţiile în care, după seceta de anul trecut, anul acesta sînt aşteptate recolte bune la majoritatea plantelor furajere, trendinţa de scumpire a nutreţului îşi trăieşte ultimele zile.

    Marii producători de carne de vită au livrat în mai pe piaţa internaţională cantităţi record sau aproape de record.

    Dintre cei care au atins recorduri se numără australienii, care, în mai, au livrat peste mări 103 207 de tone, cea mai mare cantitate din ultimele 70 de luni (noiembrie 2006).

    Exporturi în creştere au realizat şi americanii, care au profitat şi de redeschiderea pieţei nipone după stingerea scandalului sanitar veterinar generat de suspiciunile privitoare cazuri de encefalopatie spongiformă.

    De asemenea, în Europa, numărul vitelor sacrificate şi trimise spre piaţa celor douăzeci şi şapte, a fost în mai, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut.

    De la începutul lui aprilie şi până acum preţul cărnii de vită a variat la bursa de mărfuri de la Chicago – Chicago Board of Trade (CBOT) în intervalul 120 de cenţi per livră – cea mai mică valoare înregistrată, este drept de mai multe ori, în ultimele 9 luni.

    Sursa foto: janehortonphotography.wordpress.com


    Te-ar mai putea interesa

    O fermă de vaci din județul Timiș caută mulgători și oferă un salariu brut de 5.800 de lei, plus cazare Fermierul Dumitru Nistor recoltează 80-100 de tone de morcovi la hectar și vinde producția către magazine locale Tăieri la plata subvenției pentru pășunat. De ce au pierdut unii fermieri cei 100 euro/ha

    Ultimele știri

    Stația de tratare a semințelor Soufflet Agro. Curățare performantă, tratare uniformă și precisă a semințelor Turma – carne premium, direct de la fermă. Zootehnistul Bogdan Negrescu promovează steak-ul românesc de vită și de oaie Un uriaș abator de porci, cu capacitate de 3 milioane de capete, se construiește în sudul României