Comerţ alimentarCreșterea animalelorŞtiri agricole

MINISTRUL DAEA – VESTE EXCELENTĂ PENTRU OIERI!

Sursa foto: Facebook.com/ Deputat Alexandru Stănescu
VEZI GALERIA | 5 POZE

Ministrul agriculturii Petre Daea a venit cu o veste excelentă pentru oierii din România. Aflat ieri, sâmbătă – 23 iunie, la Slatina, județul Olt, pentru un nou eveniment din cadrul Caravanei ”Alege Oaia”, șeful de la Agricultură a anunțat că s-a dublat consumul de carne de ovină.

„A crescut consumul (de carne de oaie n.r.): 104% creşterea consumului de carne de oaie în România şi creşterea interesului pentru a valorifica toate produsele de la oaie. A se vedea programul «Lâna». Până în anul 2017, 70% din cantitatea de lână a ţării fie că era abandonată, fie că i se dădea foc. Acum, niciun fir de lână nu rămâne pe câmp pentru că sunt interesaţi prin programul pe care l-am dat ţării. (…) Guvernul a aprobat bani serioşi pentru susţinerea acestui program, acum în ţară sunt 28 de centre de colectare a lânii. Până la această dată s-au luat peste 6.000 de tone de lână, iar din această cantitate peste 5.000 de tone s-au livrat la export”, a afirmat Petre Daea.

Potrivit guvernantului, campania ”Alege Oaia!” se derulează foarte bine. După ce demnitarul a vizitat standurile de la Slatina şi a discutat cu fermierii, s-a declarat mulţumit de ce a văzut şi a observat că „sunt multe lucruri de rezolvat în zonă”. Petre Daea a amintit că programul „Alege oaia!” a început în judeţul Olt.

Alături de ministrul Daea, la Slatina s-au aflat importanți crescători de ovine, dar și parlamentari precum Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, Dan Ciocan, vicepreședintele Comisiei, dar și secretarul de stat Daniel Botănoiu, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, și, venită de la Bruxelles, vicepreședintele Comisiei de agricultură din Parlamentul European, Gabriela Zoană.

6 comentarii

  1. A pus cineva întrebarea: care este preţul per kilogram în centrul de colectare? Crescătorul de ovine, în urma vânzării lânei, îşi acoperă, măcar, cheltuielile cu tunsul acestora? – Până unde poate duce minciuna!!! – Acest program a fost un eşec. Nici un rezultat pozitiv…. Pentru cei care nu ştiu, o oaie are, în medie, circa 3kg de lână. Tunsul unei singure oi ajunge să coste până la 5 lei, în cazurile fericite. Dacă îţi este plătită lână cu 75 bani, în medie,în centrul de colectare, mai primeşti încă 1leu subvenţie per kg, la un calcul simplu, care este câştigul oierului? – Raportându-ne la realitatea faptică, ar trebui să judecăm puţin şi, ne-am da seama că, sunt mari minciuni tipic comuniste!!!… – Ruşine Agrointeligenţa!

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!