Comerţ alimentarCreșterea animalelorŞtiri agricole

MINISTRUL DAEA – VESTE EXCELENTĂ PENTRU OIERI!

Sursa foto: Facebook.com/ Deputat Alexandru Stănescu
VEZI GALERIA | 5 POZE

Ministrul agriculturii Petre Daea a venit cu o veste excelentă pentru oierii din România. Aflat ieri, sâmbătă – 23 iunie, la Slatina, județul Olt, pentru un nou eveniment din cadrul Caravanei ”Alege Oaia”, șeful de la Agricultură a anunțat că s-a dublat consumul de carne de ovină.

„A crescut consumul (de carne de oaie n.r.): 104% creşterea consumului de carne de oaie în România şi creşterea interesului pentru a valorifica toate produsele de la oaie. A se vedea programul «Lâna». Până în anul 2017, 70% din cantitatea de lână a ţării fie că era abandonată, fie că i se dădea foc. Acum, niciun fir de lână nu rămâne pe câmp pentru că sunt interesaţi prin programul pe care l-am dat ţării. (…) Guvernul a aprobat bani serioşi pentru susţinerea acestui program, acum în ţară sunt 28 de centre de colectare a lânii. Până la această dată s-au luat peste 6.000 de tone de lână, iar din această cantitate peste 5.000 de tone s-au livrat la export”, a afirmat Petre Daea.

Potrivit guvernantului, campania ”Alege Oaia!” se derulează foarte bine. După ce demnitarul a vizitat standurile de la Slatina şi a discutat cu fermierii, s-a declarat mulţumit de ce a văzut şi a observat că „sunt multe lucruri de rezolvat în zonă”. Petre Daea a amintit că programul „Alege oaia!” a început în judeţul Olt.

Alături de ministrul Daea, la Slatina s-au aflat importanți crescători de ovine, dar și parlamentari precum Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, Dan Ciocan, vicepreședintele Comisiei, dar și secretarul de stat Daniel Botănoiu, directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, și, venită de la Bruxelles, vicepreședintele Comisiei de agricultură din Parlamentul European, Gabriela Zoană.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!