• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • INNVIGO AGRO a prezentat la ZIUA GRÂULUI SOLUȚIILE TEHNOLOGICE folosite la CULTURA DE CEREALE!

    Roxana Dobre -

    Echipa Innvigo Agro fost prezentă pe 7 iunie în calitate de expozant la Ziua Grâului, Diosig, eveniment organizat în județul Bihor de Agroind Cauaceu și la care au participat peste 700 de fermieri din zona de nord vest și centru a țării. Platforma de la Diosig este una dintre cele mai mari din zona de vest unde fermierii și distribuitorii au avut posibilitatea de a vedea soluțiile tehnologice Innvigo Agro pentru combaterea buruienilor, bolilor, dăunătorilor și soluții de regularizare a creșterii plantelor. Evenimentul a beneficiat și de prezența oficialităților, inclusiv a ministrul agriculturii Petre Daea.

    În loturile de grâu, participanții au putut aprecia în câmp eficacitatea soluțiilor tehnologice complete propuse de Innvigo Agro pentru culturile de cereale: grâu, orz, triticale.

    Innvigo Agro a prezentat fermierilor soluțiile tehnologice complete pentru cereale

    În cadrul platformei au fost prezentate fermierilor soluțiile tehnologice complete pentru cereale, pe care Innvigo Agro le promovează ca soluții alternative de protecție a plantelor, combaterea dăunătorilor și regularizare a cerealelor la modele tehnologice consacrate.

    Potrivit specialiștilor de la Innvigo Agro, pentru combaterea buruienilor este recomandată aplicarea pe vegetație a erbicidelor în toamnă sau primăvară. Produsele recomandare sunt Galmet 20 SG în doză de 30 grame pe hectar (metsulfuron metil) pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene.

    În primăvară se pot face corecții la erbicidele aplicate în toamnă sau se va efectua combaterea buruienilor cu Trimax 50 SG (tribenuron metil) doza de 30 grame pe hectar aplicat singur sau în amestec cu Galaper 200 EC (fluroxipir) 0,4-1 litru pe hectar pentru combaterea buruienilor dicotiledonate-problemă cum ar fi turița, volbura, pălămida, lingurica. Gramineele sunt controlate prin aplicarea în primăvară pe vegetație a erbicidului Herbos 110 EC (fenoxaprop) în doză de 0,7-0,9 litri la hectar până la fenofaza celui de al 2-lea internod al cerealelor.

    Compania Innvigo Agro are în portofoliu erbicide care se pot aplica în rețete flexible atât în toamnă cât și în primăvară prin aceste soluții tehnologice complete care oferă fermierului soluții parțiale prin aplicarea unui singur erbicid, în funcție de spectrul de îmburuienare a solelor sau amestecuri de produse comerciale pentru combaterea întregului spectru de buruieni monocotiedonate și dicotiledonate anuale și perene din cultura de cereale de toamnă și primăvară.

    Gamă completă de fungicide care asigură combaterea întregului spectru al bolilor

    Pentru combaterea bolilor, Innvigo Agro recomandă să se efectueze tratamente cu fungicide care previn apariția bolilor și asigură combaterea întregului spectru al bolilor cerealelor.

    Iată graficul acestor tratamente în funcție de modul lor de aplicare:

    -Tratamentul 1 (T1): Pentru protecția coletului cu fungicidul Propico 250 EC (propiconazol) în doză de 0,5 litri la hectar utilizat pentru prevenirea și combaterea bolilor coletului, făinări, rugini și septorioza aplicat singur sau în amestc cu Dafne 250 EC (difenoconazol) 0,5 litri la hectar;

    -Tratamentul 2 (T2): pentru protecția aparatului foliar prin aplicarea produsului Propico 250 EC (propiconazol) 0,5 litri la hectar + Dafne 250 EC (difenoconazol) în doza de 0,5 litri la hectar aplicate împreună în tank mix printr-o singură aplicare sau amestec cu Zizan 500 SC în doză de 0,5 litri la hectar pentru protecția aparatului foliar și a spicului;

    -Tratamentul 3 (T3): pentru protecția spicului prin aplicarea unui tratament complex format din Dafne 250 EC (difenoconazol) doza de 0,5 litri la hectar + Zizan 500 SC doza de 0,5 litri la hectar.

    Dăunătorii sunt controlați prin aplicara insecticidului Delcaps 50CS (deltametrin) în doză de 0.1litri pe hectar.

    Recomandări pentru regularizarea creșterii cerealelor

    Pentru regularizarea creșterii cerealelor se recomandă aplicarea unui tratament sau două în funcție de factorii agronomici aplicați în cultură. Astfel aplicarea regulatorului de creștere Reducer 510 SL (etefon) este indicat în tratamente secvențiale în variante de 1sau 2 aplicări cu 0,9 litri la hectar/per aplicare pentru reducerea taliei plantelor și creșterea rezistenței la căderea cerealelor factor favorizat de fertilizarea excesivă cu azot în defavoarea fosforului și a potasiului.

    De asemenea pentru producțiile ridicate care necesită o aplicare ulterioară Innvigo Agro recomandă folosirea regulatorului Invister 300 SL (mepiquat) în doză de 0,8 litri pe hectar.

    Pentru completarea necesarului de elemente nutritive în condiții de stres, pentru evitarea pierderilor de producție Innvigo Agro a introdus pe piață în acest an 3 fertilizanți foliari cu aplicare la principalele culture agricole cu scopul asigurării nutriției plantelor în condiții dificile când culturile suferă de stresuri generate de factori abiotici precum seceta, arșița, insolația, etc. sau umiditate excesivă.

    Iată care sunt cei trei fertilizanți noi și modul lor de aplicare:

    Fertisilin – fertilizant foliar pe bază de siliciu și microelemente care stimulează formarea clorofilei, accelerează procesul fotosintezei, în doză de 0,8 litri la hectar cu aplicare la cereale atât în toamnă cât și în primăvară dupa pornirea în vegetație;

    Macoresco – fertilizant foliar ce conține zinc aplicat pentru stimularea dezvoltării rădăcinilor plantelor aplicat toamna sau primăvara până la sfârșitul înfrățirii în doză de 0.8-1.2 litri la hectar;

    Navu forte – fertilizant foliar obținut prin nanotehnologie, aplicat foliar pentru corectarea deficiențelor nutritive a cerealelor și creșterea rezistențelor la stres a plantelor de cultură în doze de 4-5 kg la hectar.

    Pentru campania de toamna Innvigo Agro va completa portofoliuL de erbicide cu aplicare timpurie în toamnă sau primăvara pe baza de diflufenican și clorsulfuron și un nou fungicid sistemic pe bază de azoxisprobin.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă

    Ultimele știri

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Ionel Ciobanu, oier cu un efectiv de 700 de animale, desemnat Fermierul Anului 2024, la Botoșani A venit înghețul! Urmează zile cu ger de până la -9 grade Celsius