• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SOLICITAREA FERMIERILOR către AUTORITĂȚI: ”Interveniți RAPID, altfel VOM FI INTERZIȘI!”

  agrointeligenta.ro -

  Crescătorii de animale își văd munca în pericol din cauza lipsei de profesionalism sau a modului în unii sau alții încearcă să facă maxim de profit pe spatele muncii lor. După problemele cu Turcia, o nouă piață de export este în pericol – Italia și, poate, cea din întreaga UE. Un transport de ovine a fost găsit cu mari probleme în timp ce animalele erau duse în Cizmă, iar un raport minuțios a fost deja transmis ANSVSA.

  Asociația Crescătorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) din România a intrat în posesia documentului și a imaginilor care descriu cruzimile la care au fost supuse animalele în timpul transportului. Din cauza acestui caz, România riscă sancțiuni grave la nivel internațional în lipsa unor măsuri urgente.

  ACEBOP colaborează cu Animals Angels în vederea reducerii riscului de afectare a bunăstării animalelor pe durata transportului din România către alte state. De curând, am primit de la colegii noștri din ONG un raport care scoate în evidență deficiențe grave, pornind de la lipsa autorizației de transport pe distanțe lungi, densitate inacceptabilă a animalelor pe timpul transportului și până la nefuncționarea sistemului de adăpare și ventilație, factori care au dus la moartea unor animale”, ne-a declarat dr. Mary-Eugenia Pană, președintele ACEBOP.

  Conform informațiilor deținute de asociația de fermieri din România, după intervenția Animals Angels, transportul a fost verificat de poliția italiană, amenzile depășind suma de 6.000 de euro. ”Au fost găsiți miei morți pe puntea de sus (patru) în timpul descărcării la un post de control din Italia. S-a emis o amendă și pentru înălțimea insuficientă a tavanului – dovedindu-se imposibilitatea de a transporta mieii pe patru punți, compromițând astfel grav starea lor de sănătate. Solicitările Animals Angels vizează prevederea riscului în avans, astfel încât astfel de cazuri să nu mai existe”, ne mai spus dr. Pană.

  Ținând cont de faptul că am intrat deja în lunile de vară, iar temperaturile anunțate vor fi extrem de ridicate, ACEBOP face apel la toți exportatorii de animale să considere o prioritate bunăstarea animalelor pe timpul transportului și să verifice cu insistență autorizațiile și condițiile de transport.

  În egală măsură, facem apel la autoritățile veterinare locale:
  – să nu autorizeze transportul de ovine pe patru punți;
  – să efectueze controale asupra transporturilor, pentru a verifica dacă timpul de călătorie a fost depășit;
  – să asigure prezența unui medic veterinar instruit la momentul încărcării animalelor.
  Solicităm transportatorilor autorizați să revizuiască starea mijloacelor de transport, să nu depășească densitatea legală a animalelor și să posede toate documentele necesare”, este solicitarea fermă a ACEBOP pentru ca transportul de animale și, implicit, astfel de exporturi, să nu fie interzise din țara noastră din cauza condițiilor groaznice în care sunt duse ovinele, bovinele sau alte specii de animale.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Bravo, Ludovic Orban! Presiunea mediatică Agrointeligența a dat roade: Guvernul asigură banii de despăgubiri! Subvenții APIA: Lista cu crescătorii de animale aflați la control în fiecare județ! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Ultimele știri

  Daniel Botănoiu, apel către ministrul Finanțelor: Nu puneți cruce sectorului agricol, dați banii pentru despăgubiri! Legea vânzării terenurilor agricole 2020 – PROMULGATĂ de Președintele Klaus Iohannis! APIA, ANSVSA, ANF și ANZ – controale la fermierii care au cerut subvenții!

  Căutare în articole