• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cel mai bun îngrășământ pentru grâu? EUROCEREAL, am primit răspuns în ferma ELION AGRO!

    agrointeligenta.ro -

    Cel mai bun îngrășământ pentru grâu este, în opinia echipei de la ferma Elion Agro, produsul Eurocereal 34 de la Timac Agro România. După ce l-au pus la încercare în urmă cu doi ani, sporul de producție obținut i-a convins pe responsabilii exploatației ca pentru fertilizarea de toamnă să extindă aplicarea îngrășământului pe toată suprafața cultivată cu păioasa-regină. Eurocereal 34 este aplicat în ferma din Călărași și pentru fertilizarea de toamnă la cultura de rapiță.

    La Elion Agro, toate deciziile ce țin de tehnologia agricolă au în spate o temeinică analiză economică.  Așa că după primul an în care Eurocereal a ajuns în ferma cu 2.500 de hectare, Alexandru Chiriță, cel care ține frâiele societății, a discutat cu inginerul Mihai Comșa, șeful fermei, și, împreună au făcut calculele. Le-a dat cu plus pentru 300-400 de kilograme la hectar față de suprafața unde nu au aplicat Eurocereal, astfel că vechea fertilizare de toamnă cu un NPK obișnuit a fost înlocuită de produsul Timac Agro.

    Citiți și: EUROCEREAL: ÎNGRĂȘĂMÂNTUL IDEAL pentru FERTILIZAREA DE TOAMNĂ LA GRÂU ȘI RAPIȚĂ

    Produsul are un randament foarte bun pentru că sporul de producție nu numai că acoperă investiția făcută, dar ne aduce și un profit substanțial. Încă de la prima fertilizare noi am constat că există și un spor de producție concretizat prin valorificarea câtorva sute bune de kilograme diferență la fiecare hectar unde am folosit la fertilizarea de toamnă produsul de la Timac Agro România”, ne-a spus Alexandru Chiriță.

    Fertilizarea de toamnă cu Eurocereal: La grâu, spor de producție de 300-400 kg/ha

    În prezent, noi aplicăm Eurocereal la toată suprafața de grâu pe care o semănăm – circa 1.100 de hectare. Înainte de a fertiliza cu acest produs pe tot grâul, am făcut noi în fermă o testare a noastră, pe o solă de 20 de hectare, să vedem ce beneficii ne aduce Eurocereal în comparație cu vechea fertilizare de toamnă pe care noi aveam de mai mulți ani. Ce a rezultat a fost un plus de producție de aproximativ 300-400 de kilograme la sola unde am aplicat Eurocereal față de sola vecină unde am aplicat produse clasice de tip NPK. Eurocereal are specificitate de a mobiliza elementele nutritive din sol, de a dezvolta sistemul radicular mai bine în toamnă și dacă cultura intră bine în toamnă, automat sunt premise pentru o cultură reușită. Se vede calitatea semințelor, calitatea grâului, masa hectolitrică mai mare, proteină, deci toți indicii sunt în parametri”, ne-a spus și ing. Mihai Comșa.

    Fertilizarea de toamnă cu Eurocereal: Dezvoltare radiculară superioară

    Cum peste o treime din suprafața cultivată este ocupă de grâu, la ferma din Călărași se mizează mult pe această cultură. Este și motivul pentru care fiecare lucrare agricolă este atent gândită, iar în ciclul de lucru, fertilizarea de toamnă este tratată cu cea mai mare atenție. Astfel, întreaga cantitate de îngrășământ Eurocereal a fost comandată din timp, iar cantitățile au fost livrate în fermă înainte de campania de recoltare.

    Citiți și:

    Fertilizarea de toamnă este foarte importantă deoarece plantele au nevoie ca în primă fază de vegetație să se dezvolte foarte bine pentru a intra foarte bine în iarnă. (…) După recoltare, noi efectuăm lucrarea de arat, intervenim cu un disc, după aceea înainte de semănat aplicăm îngrășămintele”, ne-a vorbit inginerul Comșa despre lucrările ce se efectuează în ferma Elion Agro înainte de semănatul grâului.

    Fertilizarea de toamnă cu Eurocereal: Doză de 200 kg/ha la grâu, 250 kg/ha la rapiță

    În exploatația din județul Călărași, îngrășământul Eurocereal se aplică nu doar la grâu, ci și la fertilizarea de toamnă pentru cultura de rapiță, cultură ce ocupă 450-500 de hectare în fiecare an la Elion Agro. ”Pentru anul acesta ne-am propus la cultura de grâu să aplicăm 200 de kg de Eurocereal la hectar, iar la cultura de rapiță 250 kg la hectar. Noi deja am achiziționat de aproximativ două luni întreaga cantitate necesară pentru campania de toamnă”, ne-a spus inginerul Comșa.

    Șeful de fermă de la Elion Agro spune că produsul Eurocereal ar trebui să se găsească în fertilizarea de toamnă a tuturor fermierilor care vor să își maximizeze producția la grâu în orice an agricol, indiferent de condițiile climatice. ”Eu le-aș recomanda colegilor fermieri să folosească acest produs, să-l încerce pentru a se convinge de efectele lui. În primă fază să testeze, depinde și de sol, de calitatea solului, depinde de zonă, depinde de mai mulți factori. În urma cartării – noi am efectuat pe o parte din suprafață cartare, am observat de ce avem nevoie și ce ar trebui să administrăm. E posibil ca necesarul de cantitate să fie superior sau să fie nevoie de a aplica o cantitate mai redusă în funcție de calitatea solului pe care ei îl au”, a explicat inginerul Mihai Comșa.

    Pentru mai multe informații despre Eurocereal și pentru a comanda îngrășământul pentru fertilizarea de toamnă a rapiței și a grâului, sunați la telefonul 0724.224.394 sau alegeți direct reprezentatul local pentru o consultanță direct în fermă pe site-ul www.ro.timacagro.com, CONTACT, HARTA COMERCIALĂ


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA