Ştiri agricoleVremea

CALENDARUL PLOILOR: Cât și unde va ploua în lunile IULIE, AUGUST ȘI SEPTEMBRIE!

Schimbare radicală a vremii! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză valabilă pentru lunile iulie, august şi septembrie. Ne aşteaptă temperaturi de foc, grindină şi ploi torenţiale, iar valurile de căldură tropicală vor pune stăpânire pe România.

“Vorbim despre prognoza actualizată de către ANM. Căldura va fi de interes în următoarele luni, dar aş atrage atenţia asupra următoarelor două luni de vară. (…) Media temperaturii lunii iulie va fi peste media multianuală a intervalului 1981-2010 în toate regiunile. Ne atrag atenţia zonele din vestul, sudul şi sud-estul ţării, unde valorile vor fi chiar semnificativ mai mari decât mediile multianuale, ceea ce înseamnă că în iulie vom beneficia – cu ghilimelele de rigoare – de transport de aer tropical dinspre nordul Africii. Media temperaturilor ce vor fi înregistrate în luna iulie va fi peste media lunii, mai ales în regiunile din sudul şi estul ţării, unde temperaturile vor fi mai mari. Aerul tropical care se va abate asupra ţării noastre va aduce cel puţin unul-două valuri de căldură, urmând să se înregistreze peste 35-40 de grade la umbră”, a explicat la România TV, meteorologul Silviu Grigore.

Media temperaturilor ce vor fi înregistrate în luna iulie va fi peste media lunii, mai ales în regiunile din sudul şi estul ţării, unde temperaturile vor fi mai mari. Aerul tropical care se va abate asupra ţării noastre va aduce cel puţin unul-două valuri de căldură, urmând să se înregistreze peste 35-40 de grade la umbră”, a explicat la România TV, meteorologul Silviu Grigore.

Cantităţile totale lunare de precipitaţii se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunţat fiind de aşteptat în sud-est şi sud. “Vom avea parte de furtuni, ploi torenţiale şi chiar condiţii de grindină. În media, va ploua mai puţin decât ar trebui. Seceta se va înregistra în sudul şi sud-estul ţării”, a mai spus specialistul.

Luna iulie, cu deficit de precipitații

Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind de așteptat în sud-est și sud.

August vine cu furtuni

Temperatura aerului va avea valori peste norma climatologică, în cea mai mare parte a ţării. Sunt aşteptate temperaturi tropicale, de 35-45 de grade în zonele de câmpie şi podiş. Precipitaţiile vor fi sub cele normale, ceea ce va accentua pericolul apariţiei furtunilor de vară în toată ţara.

Septembrie aduce precipitaţii

Sfârşitul verii va reprezenta şi finalul temperaturilor caniculare şi a valului de aer tropical, mercurul din termometre urmând să se apropie de media normală pentru luna septembrie. Precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de normal în regiunile nordice şi centrale şi vor fi deficitare în rest.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!