EUROCEREAL: ÎNGRĂȘĂMÂNTUL IDEAL pentru FERTILIZAREA DE TOAMNĂ LA GRÂU ȘI RAPIȚĂ

Fertilizarea de toamnă reprezintă, împreună cu prelucrarea solului, cea mai importantă lucrare agricolă înainte de semănatul rapiței și a grâului. În ultimii ani, fermierii se confruntă cu numeroase probleme ale solului, mai ales situații în care elementele de care plantele au nevoie rămân blocate, astfel că specialiștii Timac Agro România au dezvoltat o soluție completă de nutriție a plantelor încă de la startul culturilor.

Eurocereal este îngrășământul solid care, în acest moment, le oferă fermierilor formula completă de nutriție a plantelor. Produsul, lansat pe piață în campania de toamnă din 2016, a reușit ca din al doilea an, să își mărească prezența în ferme de cinci ori. ”Eurocereal este un produs produs și patentat de Timac Agro. Este un îngrășământ solid creat special pentru a răspunde problematicii solurilor din România, obișnuințelor de fertilizare de toamnă din țara noastră. Este motivul pentru care, până anul trecut, acest îngrășământ a fost disponibil numai în România, iar din toamna trecută, a început să fie cerut și de colegii din alte țări din regiune, colegi care au văzut rezultatele obținute de fermierii noștri. Eurocereal este rezultatul a trei ani de analiză și cercetări întrucât am vrut să ne asigurăm că venim cu un produs adaptat la agricultura din țara noastră”, ne-a declarat Marius Marica, Directorul de Marketing al Timac Agro România.

Culturi la care se recomandă fertilizarea de toamnă cu Eurocereal:
– Cereale păioase: grâu, orz
– Rapiță

Efect de biostimulare radiculară

Eurocereal se diferențiază de un îngrășământ de tip NP sau NPK, oferind fermierilor o specificitate ce se ”traduce” prin biostimularea plantei pentru dezvoltare radiculară, printr-o protecție a elementelor să nu se blocheze în sol, precum și printr-o mobilizare a elementelor deja existente în sol. ”Vorbim despre o îmbunătățire a preluării elementelor nutritive din sol. Eurocereal este deosebit de eficient în cazul solurilor neutre, fiind însă ideal pentru fertilizarea de toamnă a solurilor foarte acide sau foarte bazice, soluri unde fermierul întâmpină mari probleme cu blocajul elementelor, mai ales blocaje ale fosforului”, explică specialistul Timac Agro România.

Ce fel de îngrășământ este Eurocereal
Îngrășământ solid tip NP+ macro+ microelemente cu specificitate:
- de biostimulare a plantei, biostimulare radiculară
- de acțiune de protecție și eficientizare a elementelor conținute
– de mobilizare a elementelor deja existente în sol

Produs cu formulare patentată și rezultate dovedite

Ce este diferit la Eurocereal în comparație cu alte îngrășăminte? În primul rând formularea, unică la acest moment, o formulare patentată de cei de la Timac Agro și care fac ca acest îngrășământ să reprezinte o soluție de nutriție completă.

Exceptând compoziția în macroelemente principale și secundare, Eurocereal acționează inclusiv asupra fiziologiei plantei și asupra solului prin specificitate de NPK.

În plus, atât formularea cât și eficiența produsului Timac Agro sunt patentate de organisme de cercetare independente care au confirmat că aceasta soluție de fertilizare funcționează superior unei fertilizări clasice și ajută cultura agricolă in primele stadii de vegetație.

Doza de aplicare: între 150 și 300 kg/ha

Eurocereal se livrează fermierilor în general in big bag-uri, ceea ce permite o manipulare mai ușoară. ”Este un îngrășământ solid care se aplică cu ajutorul mașinii de împrăștiat. Referitor la doza de aplicare, nu există o recomandare standard pentru dozaj. Cantitatea aplicată depinde de condițiile, de tipul și textura solului, de aprovizionarea bună sau slabă cu elemente din sol, de necesarul de cultură și de producția dorită de fermier. În funcție de acești factori, doza de Eurocereal poate varia între 150 și 300 de kilograme pe hectar. Noi discutăm cu fermierii și le recomandăm doza ideală pentru fiecare parcelă”, ne-a explicat reprezentantul Timac Agro.

Solubilizare cu o umiditate minimă

Aplicarea Eurocereal nu pune deloc probleme fermierilor și se recomandă ca ultimă lucrare e solului cu o minimă încorporare în stratul germinativ. Pentru ca Eurocereal să acționeze, produsul nu are nevoie de ploi abundente, chiar și o umiditate minimă în sol fiind suficientă pentru solubilizarea îngrășământului.

Eurocereal nu se ”spală” la ploile abundente

De subliniat că acest produs și în special nutrientul azot, datorită formei amoniacale nu se spală la ploi. El devine activ în sol imediat după semănat și pentru o împrăștiere uniformă, Eurocereal nu trebuie aplicat în amestec cu alte produse de fertilizare”, este recomandarea specialiștilor Timac.

De precizat că Timac Agro România recomandă efectuarea analizei de sol înainte de fertilizarea de toamnă. Totodată, reprezentanții care ajung într-o fermă pot oferi agricultorului informații despre parcelele lucrate – informații despre pH, textura solului și tipul de sol. ”Fiecare reprezentant Timac Agro are aceste informații pe tabletă și, în plus, se mai poate face și o testare suplimentară a pH-ului la fața locului. Fermierul trebuie numai să identifice parcela unde vrea să înființeze cultura și specialistul nostru îi oferă informații de care are nevoie”, ne-a explicat Marius Marica.

”Doi ani de rezultate bune ne-au convins că Eurocereal este cea mai completă și adaptată formulă pentru culturile de toamnă luând în calcul obișnuințele de fertilizare și problematica de sol și fiziologie a culturilor de toamnă din România” – Marius Marica, Director de Marketing Timac Agro România

Eficiența îngrășământului Eurocereal a făcut ca numărul și cantitățile comandate an de an să crească de cel puțin cinci ori. ”Avem două direcții de creștere: pe de-o parte sunt fermierii care au folosit Eurocereal și suplimentează comenzile, extind aplicarea, de cealaltă parte sunt alți fermieri noi, mulți vecini care au aflat de rezultatele obținute și vor să aplice și ei în fermă îngrășământul nostru”, ne-a explicat Marica.

Creșteri de producție: 500-600 de kg în plus la hectarul cu grâu

În privința producțiilor, sporul obținut de fermierii care au înlocuit îngrășământul obișnuit cu Eurocereal este, în medie, de circa 500-600 de kilograme în plus la hectar la grâu și între 270 și 400 de kilograme pe hectarul de rapiță. ”Sunt rezultate obținute de fermieri care făceau și până acum fertilizare de toamnă, dar au ales Eurocereal în locul produsului pe care îl aplicau până acum. Noi obișnuim să le spunem agricultorilor că aplicarea Eurocereal este precum o poliță de asigurare pentru a-și maximiza producția pe care o vor recolta anul următor. Este starterul care asigură culturilor de toamnă tot ceea ce au nevoie”, ne-a explicat Marius Marica.

Îngrășământ livrat în fermă în 48 de ore

Pentru a veni în sprijinul fermierilor care fac fertilizare de toamnă, compania Timac Agro România operează toate comenzile pentru îngrășăminte în regim de urgență. ”Vom face tot posibilul ca în cel mult 48 de ore, cantitățile comandate să ajungă în fermă. Știm cât de important și de scurt este timpul dintre lucrări, cum fermierii efectuează în această perioadă atât activități de recoltare, cât și de prelucrare a solului și apoi fertilizarea, așa că vrem să ușurăm munca agricultorilor ca atunci când vor să facă fertilizarea de toamnă să aibă îngrășămintele în fermă”, ne-a mai spus Marius Marica, Director Marketing în cadrul Timac Agro România.

Pentru mai multe informații despre Eurocereal și pentru a comanda îngrășământul pentru fertilizarea de toamnă a rapiței și a grâului, sunați la telefonul 0724.224.394 sau alegeți direct reprezentatul local pentru o consultanță direct în fermă pe site-ul www.ro.timacagro.com, CONTACT, HARTA COMERCIALĂ

”Fertilizarea de toamnă” este campania pe care Agrointeligența a lansat-o pentru a veni în sprijinul fermierilor care doresc să obțină maxim de producție de la culturile cereale păioase și de rapiță. Venim cu informațiile de care agricultorii au nevoie pentru a asigura cel mai bun start al culturilor de toamnă!