Ştiri agricoleStrategii de afaceri

Pont pentru fermele din România: Laptele de capră a intrat în ”meniul” zugravilor americani

O fermă de capre din SUA a pus pe roate un business cu vopsea din lapte. Ideea nu este una nouă, artiștii din antichitate folosind acest aliment în tencuirea și igienizarea pereților din locuințe. Chiar și mormântul faraonilor era ”tapetat” cu un amestec ce avea, la bază, laptele. Astăzi, vopseaua naturală este utilizată mai ales la decorarea camerelor copiilor sau a mobilei din camerele acestora.

Ferma de capre Harley din California este recunoscută pentru vopseaua din lapte de capră pe care o produce. Ea este la mare căutare, mai ales pentru că este o vopsea naturală, sănătoasă, cu efecte sigure pentru igiena casei. Mai mult pereții dați cu amestecul pe bază de lapte au un aspect deosebit, cu iz rustic, foarte curat.

Vopseaua din lapte este produsă la o fermă cu 200 de capre, iar ideea de a o produce ceva inedit a venit familiei fermierului Bill în timpul unei cine, când plănuiau ce să facă cu surplusul de lapte. Au urmat apoi 10 ani în care au făcut multe experimente pentru a definitiva o gamă sigură și eficientă de vopseluri. Au au descoperit că procesul este mai eficient dacă în loc de a se folosi laptele crud, acesta este transformat înainte în săpun.

vopsea din lapte de capraNouă culori disponibile

Pe site-ul fermei din Pescadero, Bill și familia sa au înființat și un magazin online. Mai mult, producătorul dă asigurări că dacă vopseaua cu lapte de capră este înghițită, nu există nici un risc pentru sănătate, ea fiind 100% naturală.

În prezent, există nouă culori ce pot să redea viață caselor ale căror proprietari își doresc să aibă pereții acoperiți cu o vopsea…din natură.

caprele de la ferma harley lapte de capra


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu