Ştiri agricole

Dacian Cioloș, cu un pas mai aproape de un nou mandat. Traian Băsescu: ”Candidatul român, cel puţin în stadiul acesta, este acceptat”

Dacian Cioloș, actualulul comisar european pentru agricultură, este cu un pas mai aproape de un nou mandat în Comisia Europeană. Președintele Traian Băsescu a participat ieri la summitul şefilor de stat şi de guvern din cele 28 de state membre ale UE, declarând că propunerea României a fost acceptată și că ”Cioloș este binevenit în Comisie”.

”Candidatul român, cel puţin în stadiul acesta, este acceptat. Urmează ca Guvernul să demareze procedurile. În conformitate cu Legea 335 din 2013, trebuie să treacă prin comisiile parlamentare. Însă Cioloş este binevenit în Comisie”, a declarat preşedintele Băsescu, citat de evz.ro.

În ceea ce priveşte funcţiile în Comisia Europeană, şeful statului a arătat că la reuniunea de la Bruxelles s-a stabilit o nouă întrevedere în acest sens pe 30 august. ”S-a stabilit că ne vedem pe 30 august, pentru a discuta preşedintele Consiliului, Înaltul reprezentant, şeful eurozonei. Nu discutăm nume. Nimeni n-a discutat nume, s-au discutat principii”, a completat Traian Băsescu.

Foto: Hotnews.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu