• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cinci soiuri bune de ardei gogoșar românesc. De unde poți cumpăra semințele profesionale și cât costă

    agrointeligenta.ro -

    Semințele profesionale de ardei gogoșar sunt la mare căutare în rândul legumicultorilor care mizează pe această cultură care aduce profituri frumoase în fiecare toamnă. Fie că este vorba de comercializarea în stare proaspătă, la piață, sau de vânzarea către fabrici de conserve, gogoșarul rămâne un as în mâneca producătorilor autohtoni pentru că la noi, gogoșarul a devenit tradiție!

    Importanța gogoșarului ca și cultură a făcut că și soiurile să se diversifice. Agrosel, compania care deţine cea mai modernă şi performantă platformă din industria seminţelor de legume din România, a conservat și îmbunătățit varietățile vechi și comercializează hibrizi performanți care păstrează gustul culoarea și, în general, calitățile gogoșarului de altădată, îmbinate cu rezistența la boli și performanțele unui hibrid de calitate.

    Agrointeligența vă prezintă cele mai bune soiuri de gogoșar românesc disponibile pe piața noastră prin portofoliul magazinului online Agrosel:

    Ardei gogoșar Traian

    Este un hibrid de ardei gogoşar semitardiv, cu creştere nedeterminată şi capacitate de producţie ridicată. Se pretează pentru culturi în câmp dar şi însolarii. Plantele au creştere viguroasă și o capacitate ridicată de fructificare. Fructele sunt mari (150-190 g), uniforme, cu un conţinut ridicat de substanţă uscată. Pulpa este groasă ( 6-7 mm) de culoare verde închis cu coacere în roşu intens la maturitate fiziologică.Rezistă bine la temperaturile ridicate.

    Prețul unui plic cu 500 de semințe de ardei gogoșar Traian F1 este de 71 de lei. Pentru micii fermieri, un plic cu 20 de semințe costă 4,5 lei. Pentru a comanda, intrați aici.

    Ardei gogoșar Ștef

    Ardei gogoşar cu perioada de vegetaţie de 130- 145 zile. Plantele sunt viguroase, compacte, asigurând o bună protecție solară fructelor. Prezintă fructe aplatizate, cu 3-4 loji seminale, cu greutatea cuprinsă între 150-180 g, cu pulpa groasă. Culoarea fructului este verde închis la început, iar la maturitatea de consum roşu închis, cu aspect lucios. Soiul este recomandat pentru cultura în câmp deschis, destinația producției finnd consumul proaspăt și procesarea.

    Prețul unui plic cu 2.000 de semințe de ardei gogoșar Ștef este de 23 de lei. Plicul cu 15.000 de semințe costă 164 de lei. Pentru a comanda, intrați aici.

    Ardei gogoșar Vlad

    Ardei gogoşar Vlad are o perioadă de vegetaţie de 140-145 zile. Plantele sunt viguroase, tolerante la temperaturile ridicate din vară, cu fructe mari şi foarte mari (150-200 g), de calitate superioară. Pulpa este de culoare verde închis la început, roşu intens la maturitatea fiziologică. Se recomandă pentru cultura în câmp deschis. Rezistă bine la condiţiile de stres.

    Prețul unui plic cu 2.000 de semințe de ardei gogoșar Vlad este de 23 de lei. Plicul cu 15.000 de semințe costă 169 de lei. Pentru a comanda, intrați aici.

    Ardei gogoșar Cornel

    Are o perioadă de vegetaţie de 146 zile și face fructe mari, cu suprafaţa netedă şi 3-4 loji seminale. Pulpa este groasă, iar gogoșari au culoarea verde închis, roşu la maturitate. Acesta este unul dintre cele mai productive soiuri și se seamănă în răsadnițe în martie cu transplantare în mai. Se recomandă apoi o distanță de plantare de 70 cm între rânduri și 25-30 cm între plante. Se recoltează din iulie până în octombrie.

    Prețul unui plic cu semințe pornește de la 1,2 lei și poate fi comandat aici.

    Ardei gogoșar Splendid

    Este un soi semitardiv, cu perioadă vegetaţie de 140-145 zile. Plantele au vigurozitate medie, fructe rotund-turtite, cu o greutate medie de 120-160 g, culoare roşie strălucitoare. Se seamănă în răsadnițe în martie și se transplantează în mai, apoi se plantează cu o distanță de 50 cm între rânduri și 25-30 cm între plante. Se recoltează din august până în octombrie.

    Prețul unui plic cu semințe de gogoșar Splendid pornește de la 2,13 lei și poate fi comandat aici.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till