• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Lidl, făcut praf de un turist străin: La noi în Polonia, aceleași produse sunt cu 50% mai ieftine

    agrointeligenta.ro -

    Părerea exprimată sincer de oameni simpli are forța de la scoate la iveală un adevăr pe care campaniile de promovare încearcă să îl ascundă sau să îl facă să pară nesemnificativ. Este și cazul politicii de prețuri pe care un mare retailer o practică în România și care, deși pare de-a dreptul senzațională din reclamă, în realitate, aceste prețuri promoționale sunt cu 50% mai mari decât cele cu care același produs, de la același producător, este comercializat în alte țări.

    Pentru polonezul Michael Pycela, un client fildel al lanțului Lidl reprezentat și la el acasă, a fost un veritabil șoc să vadă ce prețuri practică retailerul, la aceleași produse, dar în România. Pycela a fost atât de intrigat încât s-a dus direct la calculator și, pe pagina de Facebook a Lidl România, și-a spus tot păsul:

    ”Bună, Lidl! Ai FOST magazinul meu preferat din Polonia. Prețurile sunt bune, calitatea o bate pe cea de la Biedronka (polonezii vor înțelege), dar îmi displace profund ce faci în România. Ieri, un prieten din Polonia mi-a spus că organizezi Săptămâna Franceză (perioadă în mare prețurile la produse din Franța sunt promoționale – n.r.) cu produse și prețuri bune. M-am decis să verific și eu. Știu că prețurile din România sunt în general MAI MARI decât cele din Polonia la multe și multe produse (în special la cele de bază precum lapte, pâine și carne), dar NICI CHIAR AȘA! Ai două EXEMPLE de produse cu diferențe de preț de 50% între România și Polonia! Poți să îmi explici, te rog, cum este posibil ca oamenii să plătească MAI MULT, când ei câștigă MAI PUȚIN? PS: Un leu echivalează cu 1 zlot (Bine, este 0,9571 zloți)”.

    postare turist polonez

    Cele două exemple date de clientul polonez arată clar o diferență uriașă între prețurile practicate în România de Lidl față de cele din Polonia. Astfel, dacă la noi brânza Camembert costă 9,99 de lei, clienții polonezi cumpără același produs, cu aceeași cantitate, de la același producător și retailer, la doar 6,66 de zloți La buletele de cartofi, se menține o diferență scandaloasă: 6,99 de lei prețul în România față de 4,44 zloți cel din Polonia.

    diferente de pret Lidl Romania

    Pentru că postarea clientului polonez, deși în limba engleză, a atras imediat atenția utilizatorilor români de Facebook, Lidl a venit cu un răspuns de-a dreptul strigător la cer și care nu a convins pe nimeni: ”Michal, îți mulțumim că ești interesat de oferta noastră. Referitor la întrebarea ta, noi ne străduim pe cât posibil să păstrăm prețurile la un nivel convenabil pentru clienții noștri, dar comparând prețurile, ar trebui să iei în considerare diferențele privind taxele (naționale – n.r.) și costurile logistice. Sperăm că răspunsul nostru a fost de ajutor și îți dorim o ședere plăcută în România”.

    Răspunsul dat de Lidl nu doar că nu a clarificat motivele pentru care același produs, fabricat în Franța, are prețuri foarte diferite în magazinele din alte state din UE, ci, mai mult, a stârnit comentarii care practic desființează argumentele aduse de retailer.

    ”Ce taxe??? Noi în România avem TVA de 9% față de polonezii care au 23%?!”, a replicat rapid Costin, un client Lidl din România. La rândul său, Andrei, a postat rapid: ”Lidl România, TVA în Polonia este aproape triplu la alimente. Vreți să spuneți că Lidl, care transportă în fiecare zi zeci de mii de tone de produse nu are o soluție pentru a transporta marfa cât mai ieftin???”.

    Raspuns Lidl Romania

     

    Nota redacției: Îi invităm pe cititorii Agrointeligența.ro să ne semnaleze cazuri similare pe care le-au întâlnit și, de asemenea, să își spună punctul de vedere legat de această practică scandaloasă. Agrointeligența va continua să monitorizeze atent politicile de preț și de alegere a produselor făcute de marile rețele de retail prezente în România!

    Foto: Facebook.com, bihorstiri.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an Șeful APIA – precizări despre plata finală a subvențiilor către fermieri! Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă