Prognoze meteo

Vin ninsorile: ce județe vor intra de mâine sub cod galben

Culturile agricole primesc un aliat mult-așteptat în lupta cu temperaturile scăzute din aceste zile. Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare pentru zilele de mâine și poimâine (3-4 ianuarie), când este anunțat cod galben de ninsori în mai multe județe agricole ale țării.

În intervalul menţionat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zăpada.

Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.

În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40…45 km/h, se mai arată în avertizarea ANM.

Intervalul : 3 ianuarie, ora 14 – 4 ianuarie, ora 12
Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului, temperaturi scăzute

harta cod galben ANM

legenda harta cod galben ianuarie 2016

Sursa: meteoromania.ro

Foto: Facebook.com/Prepelițe Ferma Bunicii

Scrie un comentariu