Piaţa terenurilor

Tranzacție de milioane în Timiș: O companie austriacă preia terenurile lucrate de italianul Also Masera

Compania austriacă Senger-Weiss GmbH a preluat 88% din acțiunile Halta Denta Agricultura (Timișoara) de la Agrilandia, deținută de investitorul italian Aldo Masera, pentru 2,65 milioane de euro, anunță Profit.ro.

Halta Denta Agricultura, înființată spre finalul anului trecut de Agrilandia și Senger-Weiss, are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

”În urma transferului părților sociale, cumpărătorul (Senger-Weiss GmbH – n.r.) devine unic acționar al societății și va deține un număr de 1.366.628 părți sociale emise de societate, fiecare cu o valoare de zece lei și o valoare totală de 13.662.280 lei, reprezentând 100% din capitalul social al societății (…) În schimbul părților sociale, cumpărătorul (Senger-Weiss GmbH – n.r.) va plăti vânzătorului (Agrilandia – n.r.) un preț total de cumpărare în sumă de 2.651.075 euro”, se arată în decizia acționarilor societății.

Potrivit informațiilor publice, Agrilandia figura la Asociația Crescătorilor de Bovine din Carne Timiș cu 500 hectare de teren arabil si 412 bovine rasă de carne, fiind printre puținele locuri unde se crește rasa Aubrac pe care societatea le valorifica prin exportul în Italia. Potrivit site-ului AFIR, în 2014, Agrilandia a beneficiat de subvenții totale de 60.547 euro.

Scrie un comentariu