• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ”Beau lapte natural de țară, nu lichid alb cu seu, amidon, untură și emulgatori de la market”

    agrointeligenta.ro -

    De ani de zile beau numai lapte proaspăt de la țară, din inima Sălajului, un lapte bun, de calitate și gustos, cu miros de vacă. Rar când rămân acasă fără lapte de la țară mă duc și cumpăr, de la un producător din cartierul muncitoresc clujean Între Lacuri, lapte natural produs la o fermă din Someșeni.

    Laptele natural și proaspăt este vital pentru sănătate.

    Niciodată nu am avut încredere în laptele de la magazin sau market ambalat în plastic sau carton.

    În ultimii ani, în călătorii sau invitat la cineva acasă am băut și eu lapte de la market. Am avut surpriza să simt un gust de apă colorată și de lapte praf cu miros de untură și damf de pernadez. Nu mi-a plăcut deloc. Nu înțeleg cum există oameni care pot consuma laptele de la supermarket și refuză laptele de la țară, gras și gustos. Ei se condamnă la boală de stomac, alte afecțiuni gastrice și chiar la cancer. Recentele analize ale specialiștilor de la protecția consumatorului au scos la iveală nereguli flagrante la producerea laptelui pus în vânzare în magazine. De fapt nu e lapte, ci doar apă colorată cu ingrediente fatale pentru sănătatea omului.

    În timp ce țăranii români, care produc lapte sănătos, rămân cu el în curți, producătorii străini ne vând otravă albă pe post de produs de vacă în supermarket, contribuind la creșterea numărului de îmbolnăviri de cancer și felurite boli de stomac. (…)

    Sare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină, lapte praf, toate se găsesc din plin în laptele din comerţ. (…)

    Din zece litri de lapte, dacă se adaugă unul de apă se obţin 11 litri de produs care vor fi vânduţi, deci un profit mai mare. La cantităţi de câteva tone, profitul scos cu apă este foarte mare. Așa cum susțin specialiștii, alte substanţe care se adaugă sunt untură de porc, uleiuri vegetale şi seu. Pentru stabilizarea grăsimii adăugate în lapte se introduc şi emulgatori. Această metodă se foloseşte pentru a se ascunde diluarea accentuată a produsului cu apă. Laptele contrafăcut astfel poate fi depistat când grăsimea nelactată se separă sub anumite forme, iar mirosul şi gustul sunt ale grăsimii adăugate, dezvăluie inginerul în domeniul industriei de procesare a lactatelor.

    Pentru a masca diluarea sau smântânirea se mai foloseşte sare, adaos de amidon (făină de grâu sau alte materii). Acestea au rolul de a corecta densitatea. Laptele falsificat cu făină se poate verifica cu o picătură de tinctura de iod. Dacă apare o pată albastră, laptele nu e autentic.

    Și românii se mai miră după ce consumă lapte contrafăcut că a crescut numărul de îmbolnăviri de cancer? Am sentimentul că marii producători de lapte și marile lanțuri de magazine străine cu bună știință ne vând produse falsificate ca să-i îmbolnăvească pe consumatori și să obțină profit maxim. Laptele vândut la magazin de fapt nu e lapte, ci un lichid alb ce conține faină, seu, untură de porc, emulgatori, apă și amidon, un cocktail letal care duce la îmbolnăvirea gravă a românilor.

    Cred că a venit vremea ca DNA să lase plevușca autohtonă și să se implice în anchetarea marilor companii străine de produse alimentare care ne vând otravă pe post de lapte și nu numai, producând conștient un genocid etnico-culinar împotriva poporului român, pentru profitul unor magnați din afara țării în cârdășie cu cozile de topor de aici. După ultimele cercetări și mierea e falsă în magazine.

    Un borcan de miere de fapt conține doar 5% produs natural. Pentru început românii ar trebuie să boicoteze produsele lactate falsificate din marketuri și să cumpere lapte natural și sănătos de la țăranii noștri. Consumând lapte natural românii ar deveni sănătoși și ar crește și producția și prosperitatea țăranilor români în dauna multinaționalelor puse pe căpătuială, pe sănătatea și viața poporului român.

    Articol de opinie scrie de Ionuț Țene pentru www.napocanews.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!