Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

APIA confirmă: Start la plată pentru sprijinul cuplat – vaci de carne

Subvenție uriașă! Raportul APIA confirmă informația prezentată de Agrointeligența încă de vineri, respectiv că s-a început autorizarea la plată și a ultimei scheme atât de așteptată de producătorii agricoli. Este vorba despre sprijinul cuplat pentru vaca de carne.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat astăzi printr-un comunicat că în perioada 12-14 august au fost autorizați la plată 14 fermieri cu suma de 269.556,57 euro pentru Sprijinul Cuplat vaci de carne. Pentru fiecare taurină eligibilă la plată, fermierii încasează 1.222 euro, după cum a anunțat Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

Vă reamintim că sprijinul cuplat pentru taurinele de carne se plătește pentru efective între 10 și 250 de capete și care sunt înscrise în Registrul Genealogic ca rasă pură sau metiși.

La nivel național sunt circa 240 de crescători care vor încasa această nouă subvenție, numărul efectivelor de animale care intră la plată fiind anunțat de aproximativ 8.500 de capete.

Pe lângă sprijinul cuplat, crescătorii primesc pentru fiecare animal și Ajutorul Național Tranzitoriu de 97,40 euro/cap de animal.

4 comentarii

  1. Nu am nimic cu nimeni. Respect acelor oameni care muncesc terenurile agricole stau de dimineata pana in seara pe campuri,printre animale sunt impotriva acelor delapidatori,evazionisti care urmaresc subventiile si isi bat joc de oameni dandu-le arenda 400 kg/ha sau 40 litri ulei (ulei pe care il cumpara di en gros cu 3.5 lei/l) si daca facem o socoteala proprietarului terenului nu i se cuvin nici 200 de lei/ha din care trebuie sa plateasca impozitul la primarie si finante si subventia stim bine cine o incaseaza si cat este .

    1. Nu mai arenda Alina!! Munceste tu! Nu ai tractor? Plătește aratul, semănatul , tratamentele, irigatul, daca nu ai asuma-ți paguba!! Am aproximativ 10 ha de arendat, te interesează?? Crezi ca subvenția a fost inventata de romanii evazioniștii?? Specialisti au constatat ca , pentru a fi securizat accesul cetățenilor UE la hrana , agricultura trebuie subvenționată!! Știi cine sunt aia 10% revoltați ca e arenda mică? Cei pe care-i vezi la PRO tv ca așteaptă inundațiile la cârciuma? Cam cât crezi tu ca s-ar cuveni sa Primești de la arendaș? 2.500 kg e bine? Eu îți dau in arenda cu 500 kg! Te bagi?

  2. Toti fermierii au pornit in goana dupa subventii, nu se mai satura de bani niste avari. Satele sunt pe cale de disparitie asta se si vrea sa ramana ei cu toate pamanturile si daca se poate sa nu mai dea arenda la oameni.

Scrie un comentariu